Reklama

Reklama

Národní reprezentace

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gukgadaepyo (více)

Obsahy(1)

Roku 1996 se začíná v malém městečku stavět rampa pro skoky na lyžích. Trenér, který do teď trénoval žáky, je pověřen najít sportovce pro národní tým, který bude skákat na Olympijských hrách v Naganu. Trenér najde pár kluků, kteří naposled sportovali na střední škole. Avšak mezi nimi je i Bob, který byl adoptován se svojí sestrou do Ameriky, ale vrací se ve svých dvaceti sedmi letech zpět do Koree najít svou matku. Tento jediný má nějaké zkušenosti, protože skákal jako junior za americký národní tým. Před těmito nezkušenými sportovci je ještě dlouhá cesta na vrchol s následným skokem z něj. (balone)

(více)

Recenze (22)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Časté srovnávání s americkými Kokosy na sněhu je oprávněné, co se týče hlavního tématu – sportovního týmu, jehož členy jsou nesportovci a jejichž cílem je zvítězit ve sportu, který pro jejich zemi není typický. Zpracování je ale odlišné. Zatímco americký film se řadí mezi takřka čistokrevné komedie a soustředí se jen na sport, v korejském podání hraje sport hlavní linii, kolem které se odehrává příběh členů týmu. A jak je pro Jižní Koreu obvyklé, film nezapadá do jednoho žánru a obsahuje prvky drama i milé komedie, vžene slzy do očí i rozesměje, a na sport samozřejmě také dojde. To vše působí naprosto přirozeně a alespoň mě to bavilo. Má drobné mouchy, jako je občas trochu násilnější tlačení na pilu, ale na mě to působilo, takže proč ne :). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

"Sportovec za narodny tim" ako znie doslovny preklad filmu nie je vo vysledku pre mna ani tak zaujimavy tym, ze ide o pribeh "podla skutocnych udalosti" ale tym, ako nim Korejcania doladuju a sperkuju svoje majstrovstvo v natacani "dokonalych" filmov pre svoje vlastne publikum - az to mam chut nazvat "film na zakazku potrieb publika". Dokonca ani Haeundae (spolu prave s Take off dva komercne najuspesnejsie filmy roka 2009 v Korey) tak silno netlacil na pilu narodneho citenia (iste aj vdaka vacsej lokalnosti zvolenej temy pribehu). Sledovat podobne "narodne" filmy je tak hlavne zazitkom ani nie kvoli filmu samotnemu, ako kvoli reakciam domaceho publika. Hromadne slzy dojatia v ociach, spolocne tlieskanie postojacky pri niektorych scenach - vsetko to pre Korejcanov len zvyraznuje synergickost spolocneho sledovania. Korejsky "Cool runnings" obsahuju Hollywoodom rokmi prevarene a odskusane povinne ingrediencie daneho zanru, takze prekvapivych momentov je vo filme minimum. Tie samotne by vsak u korejskeho publika az tak neobstali. Tym magickym dochucovadlom je prave nasrobovanie znamych klise na korejsku mentalitu. A preto tam mame typ humoru, ktory je nam vacsinou minimalne "zvlastny", preto ta emocialna prepjatost, preto tie niektore socialne narazky. To nie je vysmech, ale fakt. Korejske publikum je ako male dieta, ktore sa necha uniest skvelou hrackou. Nevadi ze nie je nova, hlavne ze funguje a da sa s nou dobre zabavit. A ak pri tom hovori po korejsky, o to lepsie. 7/10. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Filmy ze sportovního prostředí sice nejsou moje kafe, ale Korejci mě dokážou vtáhnout do děje tak, že se ze mě rázem stává sportovní fanynka číslo jedna. Take off se nejdřív tváří jen jako milá komedie, ale postupem času se dostává do hloubky rodinných problémů všech hrdinů. Takže kromě toho, že jsem se řehtala, jsem byla občas i lehce dojatá. Jak už jsem naznačila, nebylo vůbec těžké zažrat se do děje a začít klukům fandit. Hlavně ke konci to bylo dost napínavý. Hezký film, 4* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Títo kokosáci na snehu ma príliš nebavili. V prvej polovici sa tlačí na humornú stránku, ktorá mi príliš zábavná nepripadala a v druhej sa zase film snaží za každú cenu dojať, čo sa mu u mňa nepodarilo, keďže ten tím chumajov mi k srdcu neprirástol. Najlepšie sú na celom filme športové scény skokov, ktoré vyzerajú fakt pôsobivo. Holt je to pre mňa samovražedný šport, ktorý má môj rešpekt, ale znova si radšej pustím Orla Eddieho. Ten ma bavil po každej stránke viac. P.S: stopáž je fakt brutálne prestrelená. 5/10. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Sportovní film o korejském týmu skokanů na lyžích (který nemá dodnes víc, než pět členů). Jen tři hvězdičky, protože mi lezla na nervy občasná hysterie, občasná uřvanost, občasná pasivita a občasné nereálného chování zúčastněných. Škoda. Trochu scénáristicky ubrat by to chtělo. Takové As One se mi líbilo mnohem víc (mělo taky víc z čeho těžit). ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Ve snímku, pracujícím se skutečnými historickými reáliemi, vztahujícími se k původnímu korejskému národnímu týmu lyžařských skokanů, se vůbec poprvé střetl otec Yong-geon Kim se synem Jeong-woo Ha. (Conspi)

Reklama

Reklama