Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi

Recenze (152)

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Maverickova hodnost kapitána námořnictva odpovídá hodnosti plukovníka, v US Navy jde o nejvyšší neadmirálskou důstojnickou hodnost.

plakát

Devadesátky - Sudy (2022) (epizoda) 

Tíživé dusno před bouří, která se zjevně strhne v posledním díle. Titěrná, zejména administrativní práce před realizací, bez ohledu na spánek, jídlo, rodinu, jelikož pokud vše nebude na 105%, mohou jít roky práce do kopru. Tihle lidi jsou pro společnost k nezaplacení. Samozřejmě mimo těch, kteří mají svého Arména ve skříni…

plakát

Devadesátky - Přehrada (2022) (epizoda) 

Návštěva na patologii pobavila. Plíšek jde po sudech jak rotvajler po kosti. A báňským záchranářům náleží respekt.

plakát

Devadesátky - Kleopatra (2022) (epizoda) 

“My se s tim se*em a ten chlap už to má dávno vyřešený… Měl by dělat s náma.” :-)))

plakát

Osada (2021) (seriál) 

Příjemná, ale celkově žel pouze průměrná zábava s uspěchaným závěrem a nevyrovnanou kvalitou jednotlivých dílů. S citací klasika, jako když se máslo namaže na příliš velký krajíc. Těch dílů mohla být klidně polovina. Vysoký potenciál hereckého obsazení ne zcela využit.

plakát

Osada - Epizoda 13 (2021) (epizoda) 

Konec. Uff. Do toho táboráku by to chtělo asi přiložit i scénář.

plakát

Devadesátky - Král diskoték (2022) (epizoda) 

Moc se mi líbí zpracování, které vystihuje totální chaos raných devadesátých - jet současně orlické vraždy, Jonáka a xy dalších případů, to musel být blázinec. Ta těkavá kamera to jen podtrhuje. Nechápu, kdy ti chlapi spali. Zaujal mě služební mercedes na místě činu, ten dostali na doježdění z doprovodů, ne? Potěšily i detaily jako Korejsovo jablíčko nebo Kozákův Sparta popelníček. Opět plná palba.

plakát

Fauda - Episode 9 (2015) (epizoda) 

Perfektní akce u dr. Širín doma, Doron ukázal své kvality prvotřídního speciála, od eliminace (smrtelného) nebezpečí přes perfektní vytěžení zdroje. Jak to říkala jejich premiérka Golda Meirová? Teroristy je třeba terorizovat. Doktorka je ale chudák, všichni ji jen využívají ke svým cílům. A není nad to mít za bratrance Hamasáka. Gabi aka kpt. Ayub pokračuje v rozkládání Panterova zázemí. Závěr dílu je opět dechberoucí.

plakát

Fauda - Episode 8 (2015) (epizoda) 

Oko a oko, zub za zub. Katastrofální konec výměny zajatců je nezdarem na obou stranách. Palestinci hledají zrádce ve vlastních řadách, Izraelci trestají svéhlavé operátory jednotky Mista’arvim (včetně velitele Morena) a mezi tím vším se motá Doron s ukázkovou PTSD. Izraelská kontrarozvědka však v osobě svého důstojníka Gabiho a jeho týmu prokazuje vysokou efektivitu v, řekněme, asymetrickém boji.

plakát

Fauda - Episode 7 (2015) (epizoda) 

Palestinci kolem Pantera i Izraelci kolem Dorona stupňují vzájemný teror až do zatím nepoznaných hlubin. Obě strany hrají vabank a jsou už přitom tak radikální, že se vymykají běžným strukturám jak Hamásu, tak IDF. Brutální, bezohledné a černě beznadějné. Mimořádný kousek, přesvědčivě ztvárňující to nejhorší, co si o konfliktu ve Svaté zemi umíte představit.:A upřímně se obávám, co uvidím v následujícím dílu.