Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já to nadšení až tak sdílet nebudu. Zatím co v prvních dvou dílech se nakupilo mnoho postav, že laik se v nich ztrácel, byl jsem rád, že další dva se uklidnily a už se v ději může každý orientovat. Bohužel pátá epizoda je pravý opak začátku seriálu, kdy se řeší aférka - neaférka detektiva s prostitutkou, to jak Sokol pomalu ale jistě padá do velkého problému a sem tam se někdo poleptá louhem. Navíc mladý vyšetřovatel, který ze začátku nosil kolegům svačiny (a takovou situaci zažil každý z nás kdo někde někdy začínal) po dvou letech sekýruje svoje zkušenější kolegy a ti na něj víceméně hledí jako na toho co má vždycky pravdu. Chápu scénáristu, kterého je předobrazem právě tento "mlaďoch" ale nejsem si jist, že by to byl vlastně jen on co to všechno vyřeší. Možná kdyby se ubralo na sklouzávání do Ordinace a natočila se třebas vražda Mrázka  (kterou odbyli již dříve tvůrci závěrečným titulkem) bylo by to o hvězdu víc. Takhle tři s odřenýma ušima. Kvalitní recenze Dobrý_člověk. ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před branami finále, napětí stále na vysokém stupni. Čekací doba mezi epizodou 3 a 4 byla nekonečná, totéž 4 a 5, ale když konečně pětka přišla tak něco mi tam trochu chybělo.  Nějaké kořeníčko. Ruml konečně mohl ukázat něco víc a já trochu doufám, že se na chvíli dostaneme někam do "hrané minulosti". Skoro se až bojím, aby se do závěrečného dílu vešlo všechno podstatné a např. konečné doznání Kopáče nebylo odbyto jen závěrečným textem na obrazovce. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První 3 epizody byly fajn. 4. epizoda byla skvělá a tato epizoda je ještě o stupeň lepší. Tohle už poprvé nebylo dobré "jen" na české poměry.  Tenhle díl jsem si nesmírně užil, přestože jako drtivá většina diváků vím, jak to celé probíhalo i dopadlo. Nechci říct, že by předešlé epizody byly špatné, ale tady jsem měl pocit, jako by se změnil celý filmový štáb. Všechno zde totiž dokonale fungovalo. Od bezchybně vystavěného děje, až po stále se stupňující a nekončící napětí. Hodinka utekla nesmírně rychle a já si poprvé přál dostat přidáno. Neznám přesné podrobnosti vnitřních nepokojů vyšetřovatelů, nicméně se mi tato zápletka rozhodně nezdá nemožná. Funguje to na všech frontách a všechny rozehrané dějové linky jsou nesmírně zajímavé. V popředí zajímavosti je samozřejmě ta taškařice se sudy. Moc se těším na finále. [90 %] ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Krom faktu, že podle mě Kryštof Bartoš není moc dobrý herec, tak i mladý Kozák (postava) byl pěkný p.čus a Mirek Dušín, jak doma tak v práci :_) Nicméně slušná kriminálka (na domácí poměry) to díky všemu ostatnímu pořád je, i když každý ty případy zná a tudíž to zrovna není o napínavém vyšetřování a o tom, kdo je pachatelem. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže je to přesně, jak jsem čekal. Celý seriál s bombastickým názvem odkazujícím se na celé desetiletí naší historie, se smrsknul na Orlické vraždy a zejména lovení a otevírání rezavých sudů, kde se dvacet minut řeší, jak ten sud otevřít. Ve druhém díle se sice mihnul Jonák, a v prvním na pár vteřin Mrázek s Bělou. Ti ale jako by sem vůbec nepatřili, když celé tohle dílo je jen a pouze o gangu Kopáče a spol. No a ještě o neustále umanuté snaze vyšetřit, kdo teda zabil toho Jívu. Možná se to dozvíme v posledním díle a tím se kruh uzavře. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Při otevírání sudu před Ústavem soudního lékařství odmítá jeden z pracovníků otevřít sud, protože co kdyby tam byl pyrin a otrávil by celou nemocnici“. Vzhledem k tomu, že předtím byl již sud otevřen zátkou pro vylití části obsahu, v případě přítomnosti otravné látky by již k tomuto rozhovoru jistě nedošlo, jak podotýká npor. František Tůma (Ondřej Sokol). Navíc onen zmiňovaný „pyrin“ je specifický protein produkovaný bílými krvinkami, který není schopen samostatné existence, navíc v koncentraci, která by byla škodlivá pro celou nemocnici. (azcr)
  • Moment, kdy se Plíšek (Martin Finger) při manipulaci s vytaženým sudem popálí na ruce louhem, je založen na skutečném detailu. Předobraz této postavy Jan Štoček v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022) vzpomíná, že se při kontaktu s obsahem sudu popálil na ruce (částečně i na obličeji) a doživotně měl na tom místě ekzém. (melica)

Reklama

Reklama