Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je odklízení nepohodlných mrtvol nová forma podnikání podobně jako střelba na objednávku? Do jaké hloubky se dokážou ponořit policejní potápěči a co nakonec pachatele usvědčí? A podaří se policejní akci utajit, než ji média prozradí pachatelům? (Česká televize)

Recenze (69)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozvolněná a divoká devadesátá léta vybízela lidi ke zločinecké činnosti. Jak to asi dopadne s Frantou hraným Ondřejem Sokolem, který dle svého reálného předobrazu určitě nebyl zkorumpovaný polda, který se nechal koupit ruskojazyčnou mafií. Ale my jsme přeci jenom na seriálovém poli, u kterého divák v případě s vyšším počtem vražd očekává kromě napětí a náboje právě i případné další kudrlinky. Každopádně kalným dnem Orlíku to minule neskončilo, celá kauza je solidně vystupňovaná, napínavá a bez zbytečných odboček. Seriál nevykresluje pouze důslednou policejní práci, ale i dopad na soukromí některých postav (viz bažant Tomáš Kozák). Celkově ono uštěpačné pojetí tvůrců nutí o porevolučním přechodu (a s tím spojenou neomaleností a neobratností) a o starých „dobrých“ časech docela přemýšlet. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je fakt nášup, každým dílem to graduje takovým způsobem, že nelze od obrazovky odtrhnout oči. Masakr, toto je fakt liga!! Krásná práce maskérů mrtvoly vylovené v prvním sudu. Hudba začíná jít do více rozměrů a já jsem naprosto nadšen! Nevím, co furt lidi nadávají na Sokola, postavu Tůmy hraje naprosto s přehledem. Co mě ale fakt mrzí je to, že už bude díl poslední. Věřím, že to zakončení bude bomba! ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už se jede přímo k cíli. Žádné odbočky, nebo vsuvky. Sokolova linka výborně reflektuje policejní poměry té doby, a už je definitivně jasné, že nedospěje k dobrému konci (Pokud se teda neukáže, že je nějak tajně nasazenej, ale to nepředpokládám...). Orlické vraždy mi tady příjdou mnohem lépe a divácky atraktivněji ztvárněné, než v Sametových vrazích. Hlavně ta detailní práce policie, všechny ty procedury (technik chce podepsaný rozkaz) co museli všichni absolvovat, a co se tu tvůrcům podařilo dostat do děje. Jen škoda nevyužitého Korejse, který tu působí jako postava z donucení v návaznosti na Případy, jelikož do děje moc nezasahuje. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět napínavě natočený díl (i když pitomá kamera straší i tady), který se zaměřuje i na vztahy mezi policisty a který představí i onu piplačku s papírováním, vysedáváním u odposlechů, složitosti koordinace a přesného načasování, hlavně aby podezřelí nic netušili. Dobrá trefa do Tv Nova - uvědomili si tehdy reportéři, že svou spekulativní reportáží by mohli být i zodpovědní za smrt dalších lidí? ()

quokam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navrat k plne spokojenosti... Ondra Sokol bohate vykompenzoval herecke zavahani v.minulem dile, jeho psi pohled na otazku "Vy jste ho nasli" byl vse rikajici. Na Pliska s Kozakem jsem si uz asi zvykl, Kozak se mi zda vsak stale herecky nejslabsi. Fridrich se Stranskym v rolich policejnich sefu jsou taktez charismaticti a hodni maximalni pochvaly. A konecne se k hereckemu slovu dostal i Ondrej Ruml. Tempo,atmoska,hudba, rezie. Plne spokojenych stopro. Udate 11.2.: Lidi, nehledejme za postavama konkretni policajty. Jasne, jedna se o skutecne pripady, vystupujou skutecni zlocinci a skutecne obeti. Ale stale to je zanr dramatickeho serialu. Nedelejme z toho dokument o konkretnich policajtech. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Při otevírání sudu před Ústavem soudního lékařství odmítá jeden z pracovníků otevřít sud, protože co kdyby tam byl pyrin a otrávil by celou nemocnici“. Vzhledem k tomu, že předtím byl již sud otevřen zátkou pro vylití části obsahu, v případě přítomnosti otravné látky by již k tomuto rozhovoru jistě nedošlo, jak podotýká npor. František Tůma (Ondřej Sokol). Navíc onen zmiňovaný „pyrin“ je specifický protein produkovaný bílými krvinkami, který není schopen samostatné existence, navíc v koncentraci, která by byla škodlivá pro celou nemocnici. (azcr)
  • Při lovení sudu z Orlíku pronese kapitán Plíšek (Martin Finger): „Doufám, že do toho ňákej zemědělec nenarval prase s červenkou.“ Je to odkaz na Případy 1. oddělení (od r. 2014), konkrétně na epizodu Olizovač (2016), kde kapitán Anděl (Petr Stach) v zoufalé snaze najít tělo zavražděné Martínkové bez povolení vypustil rybník nedaleko Orlíku a na dně našel nikoli mrtvoly, ale prasata uhynulá na červenku. (melica)
  • Premiéru epizody sledovalo v průměru 2,29 milionu diváků starších 15 let (podíl 50,65 %). Epizoda se stala jedničkou nedělního vysílání. (rublik05)

Reklama

Reklama