Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Zlatý kompas (2007) 

Typický hollywoodský velkofilm. Vezmete dobrou knihu, osekáte ty pasáže, které nejsou dost akční, takže pak polovina věcí nedává smysl, přidáte digitální triky a celé to zaštítíte jménem známé hvězdy, abyste z lidí vytáhli co nejvíc peněz. Tohle byla naprostá hrůza, a to dokonce nepočítám ani to, že film končí asi v půlce knihy. Slabé 2*.

plakát

Pokémon (1997) (seriál) odpad!

Je smutné, že si většina lidí vybaví Pokémony, když se řekne anime.....

plakát

Skrytá identita (2006) 

Naprosto úžasný a dokonalý film. Nejdřív jsem si říkal, jak tohle může mít tak vysoké hodnocení, ale po první třetině nabírá film neuvěřitelné tempo, které vydrží až do konce. hudba je také naprosto geniální, soundtrack si pouštím stále dokola. Ještě stojí za to zmínit skvělé herecké výkony Leonarda Di Capria a (aspoň pro mě) překvapivě i Matta Daemona, kterého nemusím, ale v tomhle filmu byl geniální. Nenáviděl jsem ho celý film, takže padoucha zahrál naprosto dokonale. 5*/92%

plakát

Podfu(c)k (2000) 

Brad Pitt hrající cikána. Teď už jsem viděl všechno.....

plakát

Gran Torino (2008) 

Dokonalý film. Úžasně dojemný a přitom neuvěřitelně vtipný. I když je to drama, u Eastwoodových hlášek jsem se neuvěřitelně bavil. Když byla na konci čtená Waltova závěť smál jsem se a brečel zároveň. Neuvěřitelný zážitek a naprosto dokonalý film s úžasnou myšlenkou a poselstvím. 5*/ 95%.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Jedno z nejlepších zpracování knižní předlohy. Málokdy se vidí tak dobrý film, který se tak skvěle drží knižní předlohy(samozřejmě až na drobné detaily). Všichni říkají, že prvních 20 minut je bez příběhu. Já osobně byl tedy prvních 20 minut absolutně ohromen audiovizuální stránkou a skvělými efekty a navíc, prvních 50 stránek v knize taky nevíte, o co tu vlastně jde. Nakonec ještě musím vyzdvihnout mistrovské herectví Leonarda DiCapria a Carey Muligan.Jasných 5*/ 90%.

plakát

Fantomas (1964) 

Fantomas je super. Je to klasika žánru, výtečný francouzský film..... Jenže mě nikdy nebavil. Uznávám ho jako klasiku, ale nemusím ho.

plakát

King of Thorn: Ibara no ó (2009) 

Král trnů mi přijde spíš jako dva plynule navazující filmy. V první třetině je budovaná perfektní, tísnivá atmosféra ještě podpořená skvělou animací. Druhá třetina je skvěle hororová, drsná a brutální. Poslední část je pak naprosté psycho, kde zjištujete, co se vlastně stalo( já už to viděl třikrát a stejně to nechápu). Přirovnání k Počátku je naprosto na místě. To co mi vadí, je právě přechod mezi částí hororovou a psychologickou. Takže jen 4*. Možná, že až to pochopím, ještě jednu přidám. Jinak 85%

plakát

Legenda o Zorrovi (2005) 

Opravdu nesnáším americké předělávky evropské klasiky...