Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

Need for Speed (2014) 

No to je nebetyčný nesmysl. Jako obrovský fanoušek F&F jsem se na NFS těšil. A když jsem se k tomu dostal, nechápal jsem, co se děje. Vždyť ubohý mladík, jenž si dopřeje smrt v Koenigseggu chodí asi tak do deváté třídy! A ten prohnilák udělá něco takového, že mu v 250 kilometrové rychlosti ťukne do auta a bude tvrdit, že když se to stalo tak tam nebyl a všech tisíc řidičů, kolem kterých projeli, mu to potvrdí. Nechápal jsem od začátku do konce. Blbost, blbost, blbost. Ta hvězdička jde o osobě, která vymyslela to přivázání policejního auta na čerpací pumpě. To byla jediná chvíle, kdy jsem se smál, protože se objevila vtipná scéna a ne proto, že jsem takový ňouma a ten film si pustil.

plakát

Železný Schwarzenegger (1977) 

Arnold v neryzejší podobě. Po přečtení knihy Total Recall jsem si řekl, že by stálo za to zhlédnout tento film, který mnozí z oblasti kulturistiky nazývají kultovním. A vskutku to za to stálo. Opravdu kdo neviděl tenhle film, nepochopí, co je Arnold zač a co to stojí, abyste se stali nejlepšími. Nádherný pohled do zákulisí kulturistiky ještě v době, kdy šlo především o estetiku. A vcelku se i zasmějete, přízvuk mistra Schwarzeneggera vždy pobaví. :)

plakát

Rychlejší (2010) 

30%...tak jsem uvažoval mezi jednou a dvěma hvězdičkami. Pro jednu hraje nesmyslnost, stupidita celého filmu. Dívám se na film kvůli Dvejnovi a najednou, vždyť je katastrofický! Nakonec dvě za závěrečný "hyper" zvrat a Billyho Boba Thorntona.

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Přes všechny ty fyzikální a počítačové nesmysly to bylo báječné. Přesně to, co jsem chtěl a čekal. Jasoň Stedhem projde ulicí a strachem praskají okna a všichni policajti v okolí půl kilometru raději sami od sebe umírají. Škoda, že Dvejn stráví víc jak tři čtvrtiny v nemocnici a pak se vrátí v Arnoldovském stylu s kulometem v ruce. Příjemný překvapením byla i UFC šampionka Ronda Rousey. Nicméně, létající auta mezi budovami (připomínající neuvěřitelné scény z Kurýra), vždycky vtipkující Roman Pearce, pěkné holka, nějaký bitky a velká dávka Bayovských výbuchů, natuněné auta. Co víc si přát. A na konec, rozloučení s Paulem. Ať si říká kdo chce co chce, brečela víc jak polovina kina. Mluví to samo za sebe. (Rock Bottom on Jason Statham!)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

*Může obsahovat spoilery* Hodnocení filmu ve hvězdičkách je 5. A to, že maximálně 3 hvězdičky jsou za film, jeho efekty, závěrečnou píseň v podání Billyho Boyda a herecké výkony. Zbytek hvězd věnuji s úctou panu Tolkienovi, který vymyslel nádherný příběh. Nebýt toho, že jsem Hobita četl a příběhy ze Středozemě miluji, film by dostal tak dvě hvězdy. Kamerově je film točen podobně jako LOTR. Alespoň se o to snaží. Svět je stálý krásný, prostředí Středozemě je stále úchvatné. Ale tím snad klady hasnou. Ve filmu se nachází sada absolutně nepotřebných, vůbec ne vtipných, dojem kazících scén. Další vadou jsou již přehnané "zázraky" a strop neznající Legolasův um architektury. Ale toho byla třeba, Legolas musel být vyzdvižen něčím jiným, než lukostřeleckým uměním, jelikož se objevil konkurent. Když pominu !OMG! moment filmu, když Legymu dojdou šípy, tak mu konkuruje náš hrdina Jezerního města, Bard. Ten statečně vyráží do boje proti draku "Swagovi". Vyleze si na nejvyšší věž ve městě a neviděn střílí po drakovi. Dojdou šípy, objeví se jeho ne méně statečný syn, podá mu obří šíp a Bard svého syna rovnou zkušeně využije a udělá si z něho stojan a podstavec pro svůj šíp. Takže Legolande, zajdi si za Bardem na hodinu neuvěřitelného střílení. Dále pak nesmyslné přidání Zeměžroutů. Nutno dodat další světlý moment, když už trpaslíky nebavilo čekat a vrhli se do bitvy. Nikdy je nepodceňujte. Tentokrát dostávají trpaslíci s podporou elfíků na frak, tak počkají, až vyběhne mohutná a velmi početná podpora. A najednou se začne vyhrávat. Pak následují závěrečné boje...stejně neuvěřitelné, jako vše předtím. Závěrem, kolik času ve filmu se objevoval Bilbo? Tauriel, která v knize vůbec není, má delší čas. Navíc zvukaři si zvuky stáhli z filmů pro dospělé, takže originální autoři zvuky jsou asi Brazzers.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Dvě hvězdičky maximálně. Víc tomu dát nejde. Polovina filmu je zabrána zpomalenými efekty, které bitvu jen kazí. Kdyby to bylo použito jednou, dvakrát, neřeknu ani slovo. Ale ukázat zpomaleně každé vystříknutí krve nejde. Pro mě už moc mystický příběh zasazený do skutečné historie. Jedna hvězda za těch deset minut Sparťanů. Věc, která mě na první části bavila nejvíc. Málo Sparťanů. Druhá hvězdička za spoustu mrtvol a useknutých hlav.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

A věru proč ne. Po zhlédnutí jsem měl dojem, že to na Marvel bylo nic moc. Když nad tím tak zpětně uvažuji, musím svůj názor poněkud pozměnit. Film překonává spoustu jiných Marvelovek, ačkoliv na Avengers podle mě nemá. Film je odlehčený, místy akční a skvěle zpracovaný. Různorodá sbírka podivínů poskládaná dohromady mě bavila. Efekty skvělé, jak jinak. Hudba, no, lepší než originální dramatické soundtracky byly písně z Peterova walkmanu. Obzvlášť nadšený jsem byl Dave Bautisty.

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Opět názory rádoby odborníků na film, kteří musí hodnotit všechno podle příběhu, všech efektů a bůh ví čeho ještě. Proč? Nemůže si někdo natočit něco jen ze srandy? Lidi, uvolněte se a začněte se bavit. Já se u tohohle smál a je tu pár nezapomenutelných hlášek. O tom komedie je.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Druhý nejlepší výtvor Marvelu. Bohužel až za Avengery, na ty to pro mě prostě nemá. Ale geniální film, chyba, že jsem se podíval tak pozdě. Marvel to teď rozjíždí a mě to moc baví. Jeden film lepší, než druhý. Jeden z nejlepších filmů Roberta Downeyho Juniora. Nemůžu se dočkat Avengerů 2. Jestli Marvel laťku ještě zvedne, bude nebesky vysoko.

plakát

Nevyřízený účet (2013) 

Film je názorná ukázka toho, jak z nedorozumění ve školce udělat zápletku. Bohužel ta zápletka mě vůbec nezajímala. To, že to nebude o příběhu a zápletce, mi bylo jasné asi ještě před spuštěním filmu. Nebyl jsem úplně zklamán, ale prostě mě to nechytalo. Tři hvězdy za: Jasona Stathama(každý máme oblíbené herce) a za bitky. Tam nemám, co bych vytknul.