Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (13)

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Krásný, milý film. i když je hlavní dějová linie vlastně hrozně jednoduchá (dva lidé, kteří se pořád nějak míjejí, ale nakonec k sobě najdou cestu). Střídání vypravěčů možná není originální, ale to nemění nic na tom, že funguje.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Perfektní. Narozdíl od mnoha seriálů není založený na atraktivních lidech, ale na skvělém scénáři i hereckých výkonech. Humor v IT Crowd je dobře promyšlený, scény jsou mistrně napsané (třeba vtip "Google into Google" by byl podstatně méně vtipný, kdyby scéna nebyla uvedena chvilkou mlčení a následným "I don't think that's true...").

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Škoda, že se ze sympatického seriálu o bandě geeků, kteří jsou tak nějak mile praštění, stala zhruba ve čtvrté sérii telenovela.

plakát

Tři bratři (2014) 

Mě Tři bratři nezklamali. Ráda bych se vyjádřila k nejčastějším výtkám, které se v komentářích vyskytují. Od malička mám ráda duo Svěrák-Uhlíř, takže mi jednoduché rýmy v písničkách (Mařku - jářku...) nevadily - tak to prostě v dětských básničkách a písničkách často bývá. A dle mého názoru to ničemu nevadí. Písničky nemají ambice zaujmout skvělou básnickou úrovní, jde v nich spíš o obsah. Že si bratři své nevěsty nezasloužili, protože nemuseli překonávat překážky v podobě draků? Že z toho neplyne žádné poučení do života? S tím taky nesouhlasím. Kdyby se chlapci nezbavili svých neřestí, nemohli by své manželky získat (Pepa by se po prvním neúspěchu otočil na podpatku a šel by od Marušky pryč, Matěj by zůstal doma se založenýma rukama, Jan by si nemohl znovu zapálit louč, protože by ztratil křesadlo). A to je celkem realistické poučení. Lásku získáme spíš tím, že na sobě budeme pracovat a stanou se z nás dobří lidé, než tím, že pozabíjíme všechny draky v okolí. Někomu se nelíbí způsob, jakým jsou pohádky pospojované. To je otázka individuálního pohledu, mně se to naopak líbí. Jediná výtka, se kterou souhlasím, je láska Matěje a Karkulky. Působí to dost nepatřičně. Když chtěli tvůrci využít operetku o Karkulce, mohli myslivce oženit s Karkulčinou ovdovělou maminkou. Pak by samozřejmě bylo potřeba vybrat staršího Matěje. Případně z Karkulky udělat dvanáctileté, ne osmileté děvčátko, a Matěje vybrat ještě trochu mladšího, než šestnáctiletého. Dohromady ale Třem bratrům s klidným svědomím dávám 80 %.

plakát

Přelet nad kukaččím hnízdem (1975) 

Těžko hodnotit nezaujatě film, od kterého od začátku očekáváte dokonalost. Nicméně Přelet nad kukaččím hnízdem je prostě skvělý. Pořád mě nutí přemýšlet, jak to vlastně se sestrou potvorou bylo; byla si své krutosti vědoma a vylévala si na pacientech zlost, nebo opravdu věřila (alespoň v počáteční fázi), že vše dělá zcela správně? Kdo ví...

plakát

Romeo a Julie (1968) 

Na tomto zpracování je mi sympatické už jen to, že Romea i Julii hrají velice mladí herci (docela mě ruší inscenace, kde 14tiletou Julii hraje o dvacet let starší žena), oba dva se navíc ukázali v tom nejlepším světle. Naprosto mě nenapadá, co bych mohla vytknout - všechno tu sedí: kostýmy, hudba, krásné Shakespearovy verše...

plakát

Náš vůdce (2008) 

O kvalitě tohoto filmu vypovídá už jen to, že si ho i dva roky po shlédnutí docela živě pamatuji. To, co začalo nevinně, přerostlo do obrovských rozměrů. Závěrečná scéna v tělocvičně působí dost děsivě - už jen její začátek, kdy učitel s ledovým klidem předstoupí před dav studentů, kteří jej poslouchají na slovo. To mi běhal mráz po zádech.

plakát

Dopisy pro Julii (2010) 

Docela hezký letní film se zajímavým námětem. Krásné prostředí, milá Amanda Seyfried... Ale - jak už psalo pár lidí přede mnou - dvakrát mě nepotěšil přeslazený konec (ale co by člověk čekal od snímku tohoto typu... jen by bohatě stačil, kdyby byl ten happy end poloviční).

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

I když vím, že Hugo není pohádka, svou atmosférou mi pohádku připomíná. Dětští hrdinové jsou oba zábavní, jejich představitelé skvěle vybraní; Hugo a jeho vztahy s okolím (i jejich proměna) mi silně připomínají Olivera Twista. Další důvody, proč se mi film zamlouval: krásné prostředí zimní Paříže, neobvyklé pohledy do mechaniky hodin, neustálé očekávání, co se stane dál... A to, že jsem si při sledování po dlouhé době připadala jako malé dítě, které se diví velikosti a pestrosti okolního světa.

plakát

Vyprávěj (2009) (seriál) 

U hodnocení Vyprávěj člověk narazí na stejný problém jako u většiny dlouhých seriálů; kvalita v průběhu silně kolísá. Na začátku, když Honzík vyprávěl o 60. letech, se mi líbíl důraz na dobové reálie - kulisy, události... Postupně se z Vyprávěj stala jen směsice podivných mezilidských vztahů a už jsem neměla důvod tu smutnou podívanou sledovat.