Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (256)

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

V hlavní roli zábava a akce. Vůbec nic jiného nečekejte, ale také o nic jiného se ani film nesnaží a v tom se mě nakonec líbil, prostě si to na nic nehraje a na vše jde rovnou bez oklik a zbytečných výplní pomocí nějakých trapných dialogů, které se často v těchto typech filmů vyskytují. Efekty jsou parádní a humor není přetažený. Tohle je film do kina jak ušitý, sedněte, dejte popcorn, nebo klidně cokoli i hlučnějšího, jelikož zvuk filmu přehluší ve většině stopáže cokoli v sále :D

plakát

Temný případ - Part 1 (2024) (epizoda) 

Působivá atmosféra, jak se zde hodně zmiňuje Věc, nebo přidám i 30 dní dlouhá noc, funguje sama o sobě svým působištěm, tam kde slunce moc nesvítí. Už to je těžší kalibr a já obdivuju lidi, co tam dokážou žít. Abyste poznali, že už se posune dění do dalšího dne, musí někdo říct "dobré ráno". Rozhodně slibný rozjezd série samozřejmě i díky Jodie Foster, která má pořád co nabídnout a ironická, jízlivá poloha jí dost sedí. Ostatní ancábl dobře sekunduje, část byla vybrána určitě pro splnění všemožných dnešních kvót..nic s tím asi už neuděláme. Scény z výzkumné stanice jsou zatím nejzajímavější, ale je fajn že nám celkem rychle a lehce představili i většinu zainteresovaných. Vše naprosto famózně doplňuje hudba! Pár wow a wtf momentů a skutečně se těším, co nám pošlou dál. Nicméně ten dojem je zatím střídavý a řekl bych, že už tak nějak předvídám o co pude, tak je to s větší rezervou max 4*.

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

MCU jde skutečně dolů, ale že se dostane až na takové dno jsem nečekal. Již ze začátku nic nefunguje, obecně dobří herci se topí v zoufalých a nudných rolích. Douglas vypadá jak kdyby měl každou chvíli umřít a co se stalo s vizáží a energií Evangeline Lilly, to vůbec nechápu! Michelle Pfeiffer vypadá nejlépe a kupodivu ani ne moc uměle. Typické správňácké, culící polohy Paula Rudda už po 150té prostě nefungují. Dementní scénář, který srší suchý vtip a křečovité situace jednu za druhou. Mikrokosmos je možná vizuálně bohatý, ale hrozně náhodně, nepřehledně a hlavně nezajímavě! Bill Murray se takovými rolemi dostává do nižší ligy a to je velký nešvar! Záporák snad dobrej, ale celé je to předvídatelné, vykrádající jiná i vlastní filmová univerza. A proč do všechno musí přicpat nějaké ultra geniální teenegery..?! - Protože Disney..? Pokud si někdo myslel, že Marvel pojede desítky let, protože má velký zdroj materiálu, tak to se hodně mýlil, vč. mě přiznávám. Všeho moc škodí.

plakát

Blue Beetle (2023) 

DC se nebojí vytahovat i dost neprofláklé postavy a toho si na tomto filmu cením. Bohužel to je tak asi vše. Možná ještě * za relativně střízlivou a vtipnou akci, oproti chaotickému a hloupému digitálnímu mrdníku ve Flashovi. Herecky nevýrazný, šablonovitý příběh se opírá hodně o rodinu, což má hrát na city a samozřejmě je pak využito elementu nutné pomsty, jinak by ten tacos hoch neuměl/nechtěl ani mouše ublížit. Susan Sarandon je tam bohužel křečovitě nasazená, jako většina takto neuctivě znovu vykopaných, starých a milovaných hereckých klasik. Aby v tom seznamu byl alespoň někdo známý, škoda že laciným scénářem zabitý. Jinak neznám původní komiks, kdy a jak vzniknul, ale pro mě je to plagiát a sloučenina Iron Mana se Spidermanem. 2 h spíše ztraceného času.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Snad ta nejlepší 3*, co se dá dát. Zasloužilo by si to klidně i plný počet a to za technickou stránku, která je u naší produkce nevídaná a konečně na světové úrovni. Také se mi líbil nápad se zálohou sebe sama. Ovšem scénář je slabý a zápletka je prostě dosti obyčejná, na úrovni jakékoli jiné tuzemské, tuctové kriminálky. Nejvíc asi bolí dialogy, které jsou hrozně strojené i v projevu herců. Jinak herecky to zase není zlé, rozhodně tam vyčníval výkon Ivety Duškové a Hádek slušný. Hlavní role byla dobře zvolená, herečka je neokoukaná a má nějaký potenciál, ale jak se říká není špatných herců, ale špatných rolí.. Prakticky všechny motivy ať už vizuální či scénáristické jste už někde viděli, za to jsou ale pro mě zpracované kvalitně a nesklouzne to k trapnosti či parodii. To dávám k dobru 35 letému režisérovi, jakožto jeho celovečerní prvotině. A v tom je řekl bych samotný úspěch. Sám jsem to zapnul s tím, že nebudu zbytečně kritický, s očekáváním, že by to mohlo zažehnout jiskru takových filmů u nás a to se rozhodně povedlo splnit. Takže moc fandím a prakticky mohu i říct i klobouk dolů k takové prvotině, jen tak dál! :)

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Výborné a zábavné fantasy, kde nic neskřípe, efekty a akce jsou kvalitní a vtip lehký a nápaditý (otázky mrtvým!). Do 5* mě chybělo trochu více si pohrát se záporáky a jejich mytologii více vysvětlit. No a některé scény a momenty byly doslova vykradené z jiných filmů, ať už fantasy nebo Marvel, nejvíc asi na konci ta medvědo-sova, jak se vyřádila na té čarodějce, tak to byl Hulk s Lokim o zem z prvních Avengers jak vyšitý :/

plakát

Flash (2023) 

Zase jsem skočil DC traileru na špek :/ Erza mě nevadí, jako většině, jen má z pod tou maskou občas dost ujetý a trapný výraz. Trapný humor se skutečně jen pár světlými místy, kdy sem se jako normálně zasmál. Po x té okopírované motivy z Marvelu, které už ani tam nefungují, jako je hlavně multiversum, a navíc odfláknuté, prostě stačí rychle utíkat..?! Digitální bordel a snad až záměrně otřesné CGI obličejů.?! Herecky ovšem relativně zvládnuté, Keaton potěšil a předvedl docela efektní vybíjenou. Ty dvě * za to, že jsem se vlastně nenudil. Znovu apel na všechny pokusy o vzkříšení komiksáren, už to zabalte a dejte nám oddech, tenhle trend musel jednou pominout, nehledě na to, zda to děláte dobře či špatně.

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Otravná přehlídka špatně napsaných, nudných postav ve velmi nezáživném ději. Hlavní herec se pořád jen nad něčím jakože zamýšlí, jako by mu uletěly včely a když projeví ambice, úplně se neztotožníte s jeho motivem. Vyčnívá jen jako vždy skvělý Dinklage, z Violy Davis jde podivný strach a tím myslím spíš nelichotivě z jejího zjevu. Ani původní série nebyla nějaké veledílo, ale aspoň to mělo nějaký rytmus a vážnost. Tento film vidím, pouze jako retro stylizované, multikulti castingové prázdno.

plakát

Ještěr (2023) 

Slušná atmosféra a zajímavý scénář. Benicio v super formě, ta jeho efektní nenásilnost projevu je skutečné mistrovství. Sem tam naprosto nečekaný a velmi lidsky odzbrojující vtip (výběr dřezové baterie), je to krásná hra s divákem. Škoda, že od poloviny filmy se nepřidá na tempu a dramatičnosti. Výborný moment je návrat domů s očekáváním (scéna u bazénu). Současně je to tak od 3/4 předvídatelné, s poměrně slabým koncem. Ale na režijní celovečerní prvotinu velký potenciál, kamera a střih, a za to přidávám 4*.