Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (119)

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Godzilla X Kong: Nové impérium je dobrá blockbusterová oddychovka na pobavení a relax, objeví se tu hned několik naprosto absurdních situací, nad kterými se prostě budete muset pousmát. I přes délku 2 hodin už od začátku nasazuje svižné tempo a díky střídání 3 storylinů vám to opravdu uteče a ikdyž to může působit až moc přecpaně, v tomhle případě mi to nevadí. Ale problém mám s Dutou zemí, kvůli které titáni a opice působí malince a přitom jejich velikost je to hlavní, proč na jejich filmy chodíme. Lidská strana příběhu je tentokrát alespoň v rámci možností zajímavá a nepůsobí úplně mimo, postavy jsou sympatický a jejich chemie v týmu funguje zdařile. Nové impérium není nějakým skvělým filmem, ale na pobavení ideální. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná podívaná, kde akce střídá akci, kde o humor není nouze, nikdo si na nic nehraje a jede se jedna velká zábavná linka, u které člověk vypne mozek a nechá se drtit velkými monstry. Přijde mi, že to snad netočil stejný tým jako GozillaxKong. U předešlého snímku se jednalo o nekonzistentní jízdu. Tady se upustilo od vážnosti, a zůstal jen humor. A podle toho taky film vypadá. Všichni si to užívají, a tak to má v případě monster bijáku být. Klidně bych si dal pokračování ve stejném duchu. Kvalita série - Godzilla 85%, Ostrov Lebek 85%, Král Monster 90%, GxK 65%, Nové Impérium 80%. P.S Hejt moc nechápu. U obdobných filmů nelze čekat filozofické díla nebo bezchybné scénáře. Ta přepálenost k tomu patří. Záleží jen na míře tolerance. P.P.S. Jsem rád za tým, že se poučili, ubrali na lidském faktoru a nechali víc prostoru monstrům. Zaměření na Iwy byla trefa do černého. ()

Reklama

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Poslední příspěvek do Monsterversa je nepřekvapivě opět parádní slátanina, kdy námět zřejmě opět vymyslela ratolest některého z producentů a režisér Adam Wingard si povzdechl, načež se podíval na šek a zpět na scénář s nadějí, že díky komerčnímu úspěchu snad dostane lepší nabídku. Jednou. Nuže vydal se točit a musím říct, že si vlastně zaslouží pochvalu, protože z toho mála opět vykřesal v pohodě ukoukatelnou věc. Současné americko-čínské pojetí Godzilly (a Konga) je přinejmenším dehonestující. Zatímco amíci z Godzilly udělali památkyníčícího dobráka, Japonci se drží monster varianty a je to za mě dobře. Godzilla by se dala uchopit jako lovecraftovský horor (když se k tomu Cthulhu nikdo pořád nemá) či survival katastrofický film, místo toho je jen přitroublá řežba. Lidé zůstávají jako nutné narativní zlo a CGI je sice ok, ale je ho tolik, že živý herci jsou až nepatřičným elementem. Edwardsova Godzilla měla k dokonalosti daleko, ale byla aspoň originální. Největším kladem tohoto je pouze ještě větší docenění Minus One. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný blockbuster. Prvé dve tretiny vynikajúce, potom sa preklopí do bordelu. Najviac potešili dlhé scény bez slov a hromada atrakcií. Výborná zábava a škoda, že sa vo finále tak uletelo. Mohol to byť monster ekvivalent Rýchlo a zbesilo. To znamená: úplne blbé a maximálne zábavné. Takto je to iba úplne blbé a veľmi dlho maximálne zábavné...a na konci otravné . Ale stále najlepší dil série. 7/10 ()

Batahst8 

všechny recenze uživatele

6/10. To byla ale kravina, nýbrž dobrá kravina. Godzilla x Kong je pitomost, která nemá pramálo nic společného s první Godzillou z roku 2014. Ono je to totiž ještě přímočařejší než minule, akčnější než minule a hlavně hloupější než minule, a to je co říct, protože už minule to byla naprostá pitomost. Jenže režisér Adam Wingard ví, že dělá film pro desetileté kluky, a tak se ho snaží trošičku odlišit, ať nějakým barevným kontrastem nebo záběrováním. Navíc Adam umí udělat vcelku nápaditou akci, jenž je s přibývající stopáží lepší a lepší, a finální bitka je skutečně epic. Lidské postavy skoro neexistují, a to je jich tu naprosté minimum a jejich role, tu jsou absolutně zbytečné. Brian Tyree Henry tam je jenom proto, aby říkal trapné vtipy. Dan Stevens, aby vypadal cool. A Rebecca Hall, aby vysvětlovala věci, které jsou všem jasné. Hudba je docela dobrá, ty dvě hodiny utečou vcelku rychle a velké plátno tomu skutečně velmi sluší. Pokud půjdete do kina s očekáváním, že jdete na hezký akční výplach, kde nedává vůbec nic smysl, tak budete spokojeni. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)
  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)
  • Bylo najato více než 750 komparzistů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama