Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když zmizí osm vyšetřovatelů, Navarrová se snaží Danversovou přesvědčit, že případ souvisí s nevyřešenou vraždou místního aktivisty. (HBO Max)

Recenze (69)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice slibný začátek, který je mrazivý nejen, pokud jde o teplotu, ale hlavně v případě atmosféry. A ano, má to určitý sociální podtext, ale dává s ohledem na příběh smysl a rozhodně nejde o snahu poučovat diváka, navíc, když je mu věnováno jen pár minut. Ale kdo chce psa bít, hůl si vždy najde... Jedinou výtku, kterou mám, jsou digitální zvířata, která působí poněkud nedoladěně. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klesajúca tendencia úrovne seriálu sa potvrdzuje, prepchané hláškami na adresu belochov, slabý muž spadne na hubu po údere ženy, dve sebavedomé feny vedú vyšetrovanie a úroveň dvojice z prvej sezóny určite nedosiahnu, mamba alfasamica v posteli dominuje jak hroch v poslednej mláke počas obdobia sucha a do toho náznak myystery príbehu, lenže určite to nebude nakoniec Vec a tak sa obávam dočkám v True detective najväčšieho sklamania. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně super úvod se spoustou informací, kde se skvěle pracuje s pomalým odkrýváním vztahů mezi jednotlivýma postavama. Protože se zdá, že současný případ má nejspíš spojitost právě s minulostí. V kombinaci s atmosférou, která je fakt top a místem, kde se to celé odehrává, sníh a zima je vždycky lepší než sluníčko a teplo...takže skvělá kombinace. ()

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za socialismu se tomu říkalo společenská angažovanost a ideová uvědomělost, dnes hezky stručně woke. Potkalo to bohužel nejen Temný případ, ale mimo mnohé jiné i novou řadu Fargo, konktrétně totožné téma násilí na ženách s karikaturním vyzdvižením mužské tuposti, s postavou etnicky domorodé policajtky a s dvojicí ústředních silných žen - hrdinek, zde navíc s vraždou aktivisty. A ano - napsala to a režirovala taktéž žena, jejíž renomé je téměř nulové. Tak jen doufejme, že temné a děsivé zlo se z ledovců neuvolnilo kvůli klimatickým změnám. Inspirace Věcí a Twin Peaks místy bije do očí, zatím nic nového. Jinak slušné řemeslo hlavně díky kameře a přesvědčivé, realistické vykreslení všedního života na mrazivém konci světa. Takže zatím 50 %, přiičemž pohnout se to může oběma směry. ()

kachie 

všechny recenze uživatele

Videla som zatiaľ prvé 3 diely, ale jediné, čo je na tejto sérii na pochvalu je krásne prostredie. Príde mi to strašne pózerské, Jodie Foster jej veľmi čudnú vulgárnu, nesympatickú postavu vôbec neverím. A už vôbec mi nedáva zmysel, prečo by sa s ňou mala chcieť vyspať polka mesta - nie je to žiadny spojler... Je to extrémne chaotické, niekedy mám pocit, že pozerám Da Vinciho kód, alebo iného Dana Browna. Nie je tam nič originálne, samé klišé, vykradnuté z iných podobných seriálov, ale prehnane preplácané klišé. Akoby sa nasilu snažili šokovať, alebo upútať pozornosť, vôbec to nefunguje. Hudba mi tam strašne vadí, sú to síce samo o sebe skvelé veci, ale tak nejak na seba strhávajú moc veľa pozornosti, že viac ma zaujíma samotná hudba a obraz ako dej, asi by to bol lepší videoklip ako seriál😅. Jediná okej mi tam príde teta Petunia... Menej je viac, v tomto seriály vo všetkom.. Update: videla som 4.diel a hneď po ňom som si pozrela 1.diel minisérie Night of (obrovský rozdiel) a pritom Night of je natočený veľmi jednoducho, na nič sa nehrá a je to zaujímavé už od 1.dielu... ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama