Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (261)

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Na doporučení jsem se pustil do tohoto seriálu. No musím říct, že hned první díl mě totálně nadchl a celou sérii jsem sfoukl za dva večery. Skvělý výkon mladé nadané herečky, která mě teda opravdu bavila. Na to jak celkem nemusím Addams, tak tohle byla jiná paráda. Zápletka byla dobrá a rozuzlení série dopadlo nad očekávání. Jasných 5*. Doufám, že bude brzy další pokračování.

plakát

Precious (2009) 

Co říci, kouknout se na to, a pak si udělat vlastní obraz, jestli je tohle kurva normální a pak nemá být člověk předpojatý k barvě kůže. Tak se stala nějaká evoluční chyba nebo prostě tohle se normálně děje někde v tom zaslíbeném USA. Tak hlavně, že máme hodně tak zvaných "sluníčkářů". Dodělej si 8mou třídu a táhni na socku, aby tvoje matka mohla válet šunky doma, ponižovat tě a dělat si z tebe otroka. Samozřejmě, aby to nebylo málo, tak je tu další aspekt. Ale zase prozradit vše není ono, něco se musí nechati divákovi, aby si sám dal všech pět dohromady. Pak se světe div, že jakožto celkem normální jedinec, se musím opravdu nasrat a ač to u mě nebývá zvykem, tak se moje vnitřní já ozývá a říká si: "Nejsi rasista". Načež vole buď v klidu, může se to stát i "bílejm", no co si budeme povídat i my jsme hovada. Prostě a jednoduše hrůza a jestli tohle se děje, tak mám obavu o budoucnost naší generace a natož těch dalších. Je to film k zamyšlení a možná jsem se trošku nechal unést, ale je-li toto opravdu možné, pak jsem opravdu znechucený. 4* i přes velký odpor k tomu, co film vše obsahoval.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Super efekty, parádní zpracování vodních tvorů. Děj byl taky pecka, bohužel je smutné jak člověk dokáže být bezohledný ke krásné přírodě a plenit jen za účelem zisku. No nemůžu se dočkat dalšího pokračování, doufám, že to nebude zase za 13 let. 😂 Opět i slza ukápla, ale spíš než postav, mi bylo líto krásných tvorů, co trpěli v bojích. Krásných 5*.

plakát

John Wick 3 (2019) 

Opět absolutně neprůstřelný a netrefitelný Keanu, co krvácí od první scény, se obětoval, aby se mohl vykoupit prstíkem v konečníku. Po jednom šití a nespočtu řezných ran stále bojuje, jako kdyby mu nechyběl asi litr a půl krve. Ještě, že měl všechny svoje lístky a krevní pouta, protože jinak by film skončil velice brzy. A jak bývá zvykem u Johna Wicka, přežil všechny souboje a pády z výšek neslučitelných se životem, aby mohl vyjít final battle v dalším jistě neméně akčním pokračování. Každý, i nadprůměrně odolný jedinec, by buď vykrvácel nebo umřel na vyčerpání nebo vnitřní zranění. Hodnotím 3*.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Pokračování Keanovi neprůstřelnosti a maximální krvácivosti, o fous lepší než první dějství. Slabší 4*.

plakát

Deníček moderního fotra (2021) 

Psaná verze deníčku je super zábavná, tahle rádoby hraná verze byla podprůměrná, nezábavná mnohdy až trapná. Bohužel filmová verze oproti předloze těžká slabota. Slabší 2*.

plakát

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022) 

Pro mě to byl zase pěkný kouzelnický film, nebyl to sice jeden z těch nejlepších, ale ani nejhorší. Příšerky opět krásné, člověk nikdy neví, čím ho překvapí. Děj obstojný, těším se na další pokračování. Snad se dostanou na tíženou kvalitu a budu moci opět zaplesat nad parádním snímkem z kouzelnického světa. Tento díl hodnotím pěknými 4mi *.

plakát

1917 (2019) 

Dobrý válečný film, bohužel pro mě, jsem dost předvídal, co se stane. To mi malinko zkazilo požitek. Na to jaká byla očekávání, tak finální dojem byl mírné zklamání. Cesta byla jasná, cíl v nedohlednu, ale tak nějak to plynulo svou cestou, až ke zdárnému konci. Slušné 4*, dal bych víc, ale to by závěr musel mít více dramatičnosti a trošku víc napětí, které v závěru úplně chybělo.

plakát

Všemocný (2011) 

Moc často se nevracím ke starším filmům, i když 11 let není tolik. Zrovna tento na mě vyskočil a říkám si: "No viděl jsem to jen jednou, třeba v tom uvidím s odstupem času něco víc." A ejhle opravdu jsem se bavil, na mnoho scén pozapomněl. Tenkrát jsem dal plnou palbu a podruhé se nic nezměnilo. Lidský mozek je složitý a je škoda, že ho umíme využívat pouze na 20 - 30%. Samozřejmě jsou zde látky a cvičení, která mírně posunou a zvýší procentuální využití, ale zhruba o 2 - 5%, což z krátkodobého hlediska je super, z dlouhodobého je to hazard se zdravím. Dokumentů o zneužívání návykových látek, které podporují mozkovou činnost a mají pozitivní vliv na zvýšení funkce mozku je nespočet, bohužel jejich dopad na zdraví je daleko škodlivější než jejich užitek. Existovat, tak nějaký čajíček, po kterém by každý byl chytřejší a zdravější, to by bylo něco. :D Zatím pro naší společnost sci-fi, ale kdo ví, jednou možná. Už za válek bylo spoustu výzkumů o vytvoření nadčlověka a do budoucna, tedy pokud nás nenahradí stroje, bych tomu i věřil, jen zdroje jsou stále více omezené.

plakát

Volání netvora: Příběh života (2016) 

Silný příběh, mě docela blízký a fantasy, které mám rád. Toto spojení krásně fungovalo. Navíc i ponaučení a spousta věcí na zamyšlení. Hodně pěkné 4*.