Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (542)

plakát

Masaryk (2016) 

Pokud bych bral film jako historický, tak je to skoro odpad, ale pokud to vezmu jako film alegorický, kde Masaryk představuje český národ vypořádávající se s Mnichovem, tak to začne fungovat. Jednotlivé postavy pak představují společenské koncepty zrady. Útočiště v léčebně během druhé republiky je popsáním té doby jako nejasného období, zda jsme se vyhnuli válce nebo jsme obětovali vlastní osobnost, což po březnu 38 končí, protože najednou je nutnost odboje zcela jasná. Německý doktor zde pak ukazuje, že nejen Češi byli ukřivděni.

plakát

Hon na nevěstu (2017) 

Vyobrazení tradiční společnosti Kyrgyzstánu, Myslím, že nejvíce vypovídající byl komentář jedněch rodičů, kteří prohlašovali, jak s touto tradicí nesouhlasí, ale když jim dceru unesou, tak jen prohlásí "však nakonec si zvykne".

plakát

Zprávy z Al-'Ajún (2016) 

Nepříliš vyvážený dokument se zaměřením na skupinu mladých hudebníků. O Západní Sahaře to moc neříká, taková skupina odporu by mohla být v kterékoliv zemi s autoritativnější vládou.

plakát

Zúčtování (2016) 

Začátek skvělý, ale od smazání tabule to ztratilo dech. Ale obědová scéna jedna z nejlepších balících scén ve filmu.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Divný začátek a ještě zvláštnější konec, ale prostřední díly dobré.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Spousta zajímavých scén a setkání, ale dohromady to nefungovalo. Většinově skvělé výkony, ale narušoval to vložený příběh Arnošta Žáka. Navíc ten závěrečný akcent že na komunismu se na rozdíl od nacismu nedá najít nic pozitivního.

plakát

Hra na lásku (2012) 

I když je režisér íránského původu, tak stejně z toho Japonci vycházejí jako úchylové. Ač je to velice elegantní.

plakát

Klient (2016) 

Film dobrý, jak říkají ostatní komentáře. Mimo téma filmu zde zazněla skvělá věta o Teheránu: (parafrázuji) Toto je strašné město, co kdybychom ho zbořili a postavili zcela znovu? To už jsme jednou udělali...

plakát

Četníci z Luhačovic (2017) (seriál) 

Ten seriál má spoustu špatných vlastností, ale dobře se u něj odpočívalo. Autorům se těžko míchaly žánry - komedie, krimi, historický - takhle to spolu nefunguje. Komedie nucená, historie nevěrohodná, krimi vcelku zajímavé. Zase se ale nebojí vyměňovat postavy. Jednotliví velitelé byli vždy příjemnou změnou.