Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Film mého dětství. Musím říct, že když ho vidím, okamžitě mě vtáhne do Středozemě, do nádherného Kraje mezi hobity, do války s křety... Co Jackson dokázal, klobouk dolů. Přesně vystihl knihu a mé představy. Graficky také moc dobré zpracování - efekty téměř reálné. Jediné co bych vytkla jsou vynechané scény, které jsou v knize - ale je to pochopitelné, film by byl pro komerčního diváka moc dlouhý..

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Asi od začátku bylo jasné, že to nebude mít na Pána prstenů, ale i přesto - skvělý film! Moc ráda jsem se na chvíli zase vrátila do kraje a do Tolkienova prostředí, které Jackson umí perfektně vytvořit.

Avatar

Avatar (2009)

Nejdříve jsem se tomuto filmu vyhýbala, nevím proč, asi protože mě nelákal. Nakonec jsem shlédla a opravdu nelituju. Avatarové postavy tvůrci dokázali tak skvěle ztvárnit, že opravdu v danou chvíli věříte, že existují. Film zároveň nese nějákého krásného ducha, kterého nelze popsat. Také se mi líbí, že se odráží myšlenkou do skutečnosti, tím, jak si lidé neváží přírody a pro bohatství jsou schopni udělat cokoliv. Až později jim dojde, že je příroda mnohem vzácnější než chamtivost..

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Už při prvních tónech klavíru jsem si tento film zamilovala. Nádherné ztvárnění knihy Jane Austenové. Keira skvěle ztvárnila hlavní hrdinku a role ji vyloženě sedla. Zato role Pana Darcyho herci dle mého názoru bohužel nesedla, připadal mi v ní nemastný neslaný.. Ovšem tuto chybu nám vynahradí neojedinělý Austenin příběh. :-)

Poslední píseň

Poslední píseň (2010)

Tomuto filmu nechybí vtip ani kouzlo..ale jen pro náctileté a chápu, že dospělým se to zdá jako ohraný románek. Já si ovšem myslím, že právě díky vtipu a hezké myšlence má o dost navrch.

Jana Eyrová

Jana Eyrová (2011)

Hodně mi na tomto filmu přidalo to, že jsem četla knihu, podle které byl natočen. Nádherný příběh, ještě úžasnější závěr, kdy se Jana vrací ke své životní lásce..

Ratatouille

Ratatouille (2007)

Téměř bezchybné provedení filmu, který patří mezi mé nejoblíbenější. Výstižná atmosféra francouzské Paříže, krásná myšlenka "Vařit může každý!". Krysu Ramiho se autorům povedlo udělat tak roztomile, až mi z toho zůstává hlava stát. Určitě stojí za shlédnutí, nebudete litovat ;-) - a to jak děti, tak dospělí.

Pravá blondýnka

Pravá blondýnka (2001)

Většina tento lidí film odsuzuje, ale já jsem si ho zamilovala. Skvělý výkon Reese(to snad nemůže nikdo popřít), nadsázka, zábava, trochu ironie :-). No tak lidi, přece potřebujeme i trochu komedie a ne jen samé vážnosti! Pro ty, co se chtějí pobavit, doporučuju..

Slečna Drsňák

Slečna Drsňák (2000)

Já si naopak myslím, že Sandra je výborná herečka a tato role ji sedla. Umí zahrát jak neomalenou policistku tak přitroublou Missku. Film plný vtipu a akčnosti.

Shrek

Shrek (2001)

Super film, plný legrace a zábavy..Nuda a tento film si jsou velmi cizí..;-)