Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Řekni to psem (2022) 

Moderní česká komedie s klasickou zápletkou. Děj odsýpá, divák se nemusí kroutit během trapných dialogů a rádoby vtipů... Jsou tam pejsci a jsou šikovní... Co víc si od romantické oddechovky v době mnohdy přepálených českých komedií přát? Příběhově nehledejme žádnou extra invenci, ale na druhou stranu je příběh uvěřitelný, respektuje české prostředí a v povaze postav se taky leckdo může poznat... Dávám 5*, protože nejsem náročný divák a tenhle film mě nijak neurazil, ba naopak mě potěšil hereckými výkony a jak bych to řekla... Svou normálností... Je to příjemně strávená pauza.

plakát

Grinch (2000) 

Herecký koncert Jima Carreyho! Navíc film zcela neotřele natočený. Neobvyklé kulisy, netradiční záběry kamery, drzé vtipy prostřídané s tradiční vánoční atmosférou a celé to s sebou ještě nese i jisté poselství... Místy opravdu hlášky Grinche pobaví... No, za mě zkrátka dobrý.

plakát

Polární expres (2004) 

Za nostalgii, za tu atmosféru... Za to, že cítím vánoční atmosféru, slyším rolničky a těším se z Vánoc pokaždé, když to dávají.

plakát

Tohle je náš svět (2016) 

Snímek jedním slovem zajímavý. Ne vlastně - tohle slovo se NEPOUŽÍVÁ... Tak tedy přesněji, výstižněji - vlastními slovy: za mě je tento film řekněme alternativní. Alternativní nejen z pohledu popisu způsobu života zde vykreslené rodiny, ale hlavně v tom, že hlavního hrdinu - rozuměj otce - nepopisuje pouze z jednoho úhlu pohledu. Vlastně ho v konečném důsledku ani nemusíte mít rádi. V první polovině jsem jím možná dokonce opovrhovala (kdyby jej tedy nehrál zrovna Viggo, nad kterým prostě to oko chtě nechtě přimhouříte - zejména jste-li žena). Ale hlavní je to, že ve vás film neustále vyvolává nějakou myšlenku. A o tom by přesně takové filmy měly být. Když už nechci točit oddychovku na páteční večer, u které dokonce ani není žádoucí, aby vyžadovala složité přemýšlení ;) je dle mého názoru fakt, že ve vás film neustále vyvolává emoce, klade otázky, zažíváte hněv a nepochopení, údiv, ale i pochopení, odpuštění, ba sympatie, přesně ta alchymie, kterou od něho očekáváme. Za mě tedy rozhodně film přínosný. Jen si ho možná už nikdy víc nepustím. Anebo jo. Možná hned zítra.

plakát

Méďa (2012) 

Já v Tedovi vidím plyšáka, kterého jsem nikdy neměla... Ale chtěla. A to právě pro ten sexistický humor, cynismus a ignorantství, které mu prochází a které film nabízí zabalené do pohádkového obalu se špetkou romantiky a trochy patetických klišé, které na mě působí jako další zdařilá satira na typické hollywoodské snímky béčkového charakteru. Za mě je to nadsázka, která je vtipná, drzá a jednoduše free. Takže si u toho oddychněte, nemoralizujte a berte to s nadhledem. Jo a takového plyšáka chci pořád.

plakát

Chicago (2002) 

Tohle je klasika. Je to můj oblíbený film, takže budu možná trochu neobjektivní ;) , ale co na něm ocení snad každý, je HUDBA, TANEC a (málokdy tak osobité) HERECKÉ VÝKONY. Catherine i Renée jsou opravdu hvězdy a co hlavně - umí! A tady to ukázaly. Příběh je navíc dle mého názoru opravdu hodnotný, jelikož předává i sdělení, které je rozhodně varovné...

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Nebudu Vám lhát, je to trochu úlet. Film našlapaný akcí, občas stříká dostatečné množství krve na to, aby si slabší povahy na chvilku odepřely popcorn, ale zase na druhou stranu na Vás čeká taky hodně slušná dávka sebeironie a CYNISMU! Což cením. Film proto doporučuju všem, co mají chuť se zasmát nad netradiční akční komedií a nedoporučuju těm, co nemají žaludek a pohorší je trocha drsnějšího přístupu...

plakát

Forrest Gump (1994) 

Velkofilm o tom, jak i ta nejčistší naivita může vést k velkým věcem. A že trápení je mnohdy vykoupeno úspěchem. A že čisté srdce nemusí znamenat, že člověk v životě nic nedokáže. Pohádka pro dospělé, i když já Forresta milovala hlavně jako dítě - asi právě kvůli tomu, jak mně a vlastně dětem obecně, byl tak podobný a blízký. Viděla jsem v něm inspiraci a možná to byl právě on, kdo ve mě zakořenil zřejmě poněkud naivní pocit, že stačí dělat věci řádně a upřímně a osud vás už na správnou cestu navede. A pokud z ní nesestoupíte, tak taky náležitě odmění. Proto jestli hledáte životní povzbuzení a to, že je přibalené do balíčku spolu se vtipem a emocemi, je pro Vás bonus, vstupte směle do světa Forresta Gumpa. Ztráta času to nebude.

plakát

Zvonilka a tvor Netvor (2014) 

Za zpracování, za netrapný a přesto dětský humor, za příběh... 3 hvězdy. Ale za závěr...? Prostě jedna hvězda navíc. Myslím, že tenhle film má takovéto skutečné, i když na první pohled možná trochu skryté, poslání. Je to o tom, jak přijmout fakt, že se musíte s někým rozloučit s tím, že jej už nikdy neuvidíte. Ať už proto, že je nemocný nebo proto, že zkrátka odchází z vašeho života. Může sloužit jako dobrý podklad pro děti, jak se se ztrátou někoho blízkého vyrovnat. Klidně i pro ty malé, protože je to jako, kdyby ten člověk nebo to zvířátko šlo na dlouhou dobu spát. Tak jako tvor Netvor třeba na 1000 let. A za těch 1000 let se zase probudí, ale to už zase budeme spát my...