Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (28)

plakát

Manželská historie (2019) 

Hodně nepříjemný téma a té pachuti se asi chvíli nezbavím, ale film je super, herecký výkony úchvatný, hlavně Scarlett a Adam. Úplně mě to "sundalo", takže za mě 5 hvězd jasných.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Nepříjemná, mrazivá atmosféra, nutí k zamyšlení. Super seriál, z kterého ale dobrou náladu mít nebudete.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Jsem velkou fanynkou skupiny Queen a Freddieho Mercuryho, takže jsem na Bohemian Rhapsody prostě musela jít. Podle mě byl Freddie absolutní umělec, v tom dobrém i zlém. A je pravda, že tenhle film není životopis, řada věcí nesedí, je to takový umírněný ( absence všech sexuálních interakcí Freddieho mi asi nevadí :-D). Ale má to sílu, má to hloubku a atmosféru jak hovado. Super sestříháno, neuvěřitelný výkon jak Maleka, tak ostatních. A závěrečná scéna ve Wembley- dokonalost. Měla jsem husinu od začátku do konce.

plakát

Na dotek (2004) 

Vztahy holt nejsou jednoduchý, obzvlášť když ani dospělí neví, co chtějí, anebo se bojí přiznat si to... Moc se mi to líbilo, plus hudba Damiena Rice jako příjemný bonus

plakát

Městečko Pines (2015) (seriál) 

Od začátku prostě víte, že s tímhle městem není něco v pořádku, a jen přemýšlíme, jestli za tím stojí CIA, nebo "jen" nějaký pošahaný extrémista... Zvláštní, ponurý, trochu mimo seriál, Shyamalan vzal zřejmě trochu Orwella, smíchal to s Lynchem a přidal pár mutantů, samozřejmě nechybí důležité otázky lidstva jako držení lidí v nevědomosti, spasitelský syndrom, akce " velký bratr tě vidí"...a výsledek vážně stojí za to, nepustil mě od obrazovky.

plakát

Koleje osudu (2013) 

Silný film díky velmi silnému, znepokojivému, mrazivému a pravdivému tématu... Plyne tak nějak pomalu, nenásilně, bez extrémních emocí, ale pravdou je, že možná i díky tomu na mě tak silně zapůsobil, protože míň je někdy víc. A samozřejmě nesmím opomenout herecké výkony- Firth, Kidman, Skarsgard, Sanada- velmi uvěřitelné.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Černý humor, nadsázka, nějaká ta akce, britská elegance...super film. Hodně jsem se bavila. Upřímně, Colin Firth by si mohl klidně střihnout Jamese Bonda ( aspoň nevypadá jako ruský agent).

plakát

Dorian Gray (2009) 

Přání asi mnoha lidí- být věčně mladý, krásný, všechno zkusit... ale co přijde pak, když už není co objevovat a duše páchne hůř než londýnská stoka... Tuhle knížku Oscara Wildea o rozpadu lidské osobnosti zbožňuju. A i film je celkem dobrý, i když se nedrží úplně literární předlohy. Ben Barnes hraje dobře toho floutka s bezchybnou tváří a Colin Firth, zosobnění cynismu, sedne mu to.

plakát

Dřív než půjdu spát (2014) 

Myslím, že jde o průměrný thriller, určitě zajímavá zápletka i zajímavě rozuzlení...ale je to takový pomalý...při třetím probuzení s prázdnou pamětí jsem se začala malinko nudit. A ten konec, méně patosu by neuškodilo. Abych jen nekritizovala, herecké výkony super- Nicole já osobně moc nemusím, ale zahrála to fakt dobře, Mark Strong super a Colin Firth- ta proměna z milujícího manžela v někoho, kdo pro ránu flaškou nejde daleko- to se mi líbilo.

plakát

Žena v černém (2012) 

Napínavý příběh, správně ponurá atmosféra, absence hollywoodského happy-endu, po dlouhé době dobrý horor, kdy se přistihnete, jak si říkáte: "nechoď tam, neotvírej ty dveře, utíkej z toho děsnýho baráku..." A Daniel Radcliffe jako příjemné překvapení, protože podle mě mu ta role sedla a zahrál to dobře.