Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (158)

plakát

Docent (2023) (seriál) 

Trochu mi to zabíjí postava Terezy Ramby. Ta mi tam nějak nesedí. Ani postava jako taková, ani Tereza v ní. To se moc nepovedlo. A podle mě, ani vystrašený docent z akademie, teoretik, který nikdy nebyl v akci, by nesáhl v takové situaci po obouvací lžíci :-) Dva mínusy. Jinak jako dobrý, zásadní problém s tím nemám. Ale jo, do 4* se mi to o chlup ještě vejde.

plakát

Ostrov (2023) 

Až trochu "pohádková" romantická komedie s výborným excelujícím hereckým duem. Sice jednoduchá předvídatelná dějová linka, ale tady to nevadí. Není nutné zkoumat kdo co jak, to není primárně dobrodružný film o tom, jak přežít na opuštěnm ostrově. To je jednoduchá oddychovka, která má pobavit a rozesmát. A to dělá. Samozřejmě tady hodně záleží na hereckém páru a jeho výkonu, a to se povedlo nadmíru. Lagmajera a jeho komediální projev prostě žeru, Plodková mě vůbec nevadí, taky super. Pro ně jednička podtržená, která převážila misky vah ke čtyřem hvězdám. Na první dobrou se mi to líbílo dost.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

S hrůzou jsem zjistil, asi už při desátém skouknutí :-) že jsem ještě do teď neměl ohodnoceno :-o až se úplně stydim :-) Tak, dycky Most!!!! Co na to říct víc :-) supééééér

plakát

Jan Žižka (2022) 

Velké očekávání, které zůstalo nenaplněno. Nijak výrazně mě to rozhodně nenadchlo. Ale zase zase, že by to bylo až tak špatný, to ne. Slušný film, který ale právě doplácí na pompézní reklamu a vyzdvihování, již před a během natáčení, které bohužel nenaplňuje. Do průměru ho také sráží slabá kamera, hlavně pak při bojových scénách, kde její rychlý rozevlátý pohyb dodává věci spíš chaos než akčnost (nebo co mělo být záměrem toho). Zbytek je spíš o pocitu, že to nebylo ono, abych to ohodnotil víc. Budu to muset vidět ještě jednou, abych to víc vstřebal.

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Hooodně dobrej seriál. Bohužel s jedním dost mínusem - obsazení hlavní role. Proti Ondrovi Sokolovi nic nemám, mám ho docela rád, ale do tohodle se moc nehodil. Mám stejný pocit, co už tu několikrát zaznělo. Moc jsem mu to nevěřil. ...a že byl paragán...? Ale vyrovnávají to dokonalí Novotný s Hofmannem.

plakát

Štěstí je krásná věc (2020) 

Jedna hvězda (s přimhouřenýma očima) za Godlu, hlavně jeho scénu kolem kopání hrobu... :-) Jinak nic. O to víc mě to mrzí vzhledem k sympatickému obsazení. Ale tohle se nepovedlo.

plakát

Bajkeři (2017) 

Jestli z toho něco opravdu stojí za podívání, tak je to fantastický a dokonalý "boss Matějka" Pavel Nečas s jeho rolí, výborná Vagnerová, Matonoha se Suchánkem na kolové a boží Štáfek v miniroli kombajnéra. A za tohle taky je ta druhá hvězda.

plakát

Chlap na střídačku (2020) 

Trochu zklamání. Byl jsem na to zvědavý, i jsem se těšil z upoutávek, hodně dobré obsazení, ale čekal jsem víc. Jako daný nápad, námět na komedii dobrý, ale rozpracování pokulhává. Ze začátku dobrý, ale časem to ztrácí a upadá. Místy mi to přišlo, že to vykolejuje z nastavné dráhy komedie a sklouzává trochu, nechci říct úplně do vážna, ale někam mimo. A jako kdyby chvílemi nevěděli co s tím, kam dál. Ale skouknout se to jako dalo bez problémů. O něco méně povedená oddychovka.

plakát

Betlémské světlo (2022) 

Takovej normální pěknej film. Nic zásadně světobornýho, ale dobře se na to kouká, pobaví. Kolářová se Svěrákem výborní, díky nim a jejich postavám by možná tomu slušela i jedna hvězda navíc... uvidíme... zatím na první dobrou lepší 3*.

plakát

Incident (2002) 

Když jsem tenhle film viděl kdysi před lety, moc se mi líbil. Dlouho jsem ho neviděl, ale pořád jsem si ho pamatoval jako výborný film. Když teď po letech jsem ho viděl znovu, těšil jsem se na něj a byl jsem přesvědčený, že se jdu dívat jasně na čtyřhvězdičkový film. Ale když jsem to dokoukal, tak už tak přesvědčený nejsem a řekl jsem si, že to 4* nejsou. Ani nevím proč. A samotného mě to překvapilo. Ben Afflek mi tam moc nesedí, to je mínus. Ale jinak nevím. Asi už mi to nepřišlo tolik strhující, jako tenkrát. Jestli stárnu nebo co :-)) Určitě nadprůměrný film, na hranici mezi 3* a 4*. Dám na aktuální poslední pocit a zatím 3*. A možná ještě přehodnotím...