Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Ed Wood

Ed Wood (1994)

Bravo, bravo, magnifique! Tenhle film jede od zacatku do konce v tempu J. Deppa, jehoz touha natacet filmy zavani az posedlosti, ktera je vlastni jen opravdovym dricum! Martin Landau prekracuje hranice herectvi, jeho mimika je uzasna. Puvodni filmy jsem nevidel, casem se k tomu urcite dostanu, ale tenhle film je pro me vice nez nejaka biografie spice navod jak dosahnout vlastniho snu a jit za nim i pres mrtvoly. Pro me nejlepsi film T. Burtona. Filmed in HOLLYWOOD, U.S.A.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

"Pay close attention, you could miss something." To je pravda, tak to plati i v zivote, ale tenhle film si uzijete i bez toho, aniz byste na konci vedeli jak to vlastne bylo - nee, o to tu nejde. Dulezite je, ze vam to nebude vadit a spise si uzijete vsechen ten blazinec co se deje Donniemu v hlave. TOP 5 - Director's Cut Only!!!

Nový svět

Nový svět (2005)

"You flow through me like a river." Extended Cut 172 min HD! Terrence Malick jako vzdy se svymi voiceovery, ktere muzou ostatnim pripadat jako klise a citove vydirat tentokrat (v Thin Red Line tomu nebylo jinak) padnou jako prdel na hrnec. Dejova linka se toci kolem ustredni dvojice a toci se hodne pomalu, v hypnotickem tempu, ukazuje nam panenskou prirodu obyvanou puvodnimi indiany, faunu a floru aby divak pochopil ten kontrast New World vs Old World (ktery je ktery necham na vas) a ze priroda je nase Matka a bez ni to ani v modernim svete nedotahneme nikam daleko. Kdo ceka indianske skalpy ma smulu (plakat je matouci), tohle je prirodovedna sonda do hlouby dusi nasich predku, tech nezkazenych, neovlivnenych, dobrotivych, davajicich. Romanticke vzplanuti je tady ryzi, ciste a uprimne (urcite ze strany Pocahontas), takove ktere je v dnesni dobe vzacnost - vezmeme si priklad.

Světáci

Světáci (1969)

Tak na tomhle skvostu ceske kinematografie sem vyrostl, vikendova poobedova zalezitost s moji maminkou. Idealni pro ty, co nevedi, jak se chovat ve spolecnosti.

Pán velryb

Pán velryb (2002)

Silny pribeh - maorska legenda stale zije a ma co rict. Pribeh je opravdu magicky, charisma mlade Keishy Castle-Hughes strka vsechny ostatni na place s prehledem do kapsy a to se zbytek hercu taky hodne snazi. Pastva pro oci, kazdy zaber navazuje na ten predchozi neuveritelne lehce, podobne to funguje i u hudebniho doprovodu...husi kuze zarucena!