Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (413)

plakát

Potomci lidí (2006) 

Alfonso Cuarón je jedním z režisérů, kteřé dokáží opravdu natočit ten nefalšovaný filmový zážitek, který třeba umí Steven Spielberg. Tady mi nevadí, že příběh je trochu jednoduchý, protože se kochám jeho skvělým zpracováním a vizuální stránkou. Dlouhé záběry dodávají výbornou realistickou atmosféru. Například scéna, kdy uprchlíci pronásledjí vozidlo a následně postřelí Julianne Moore. Vzorný příklad jak točit velmi napínavé scény bez jednoho střihu. Jen tak dál pane režisére:)

plakát

Silent Hill (2006) 

Filmy podle počítačových her většinou dopadají velmi špatně. Tohle se docela nadmíru povedlo. Atmosféra je výborná. Záběr kdy Rose vjede na cestu do Silent Hill a kamera zabíra celou krajinu v noci, paráda. Hudba je také dobrá. Nejlepší byli ty sireny, kdy přícházeli ty nestvůry. Docela to mrazilo, a ten "řezník" :) Pointa filmu nebyla tak překvapující, škoda:)

plakát

Skrytá identita (2006) 

Výborný film. Výborné herecké výkony a ještě snad lepší scénář. Zážitek!

plakát

Superman se vrací (2006) 

Ano, ano... film, který sice do světa díru neudělal a zapomene se na něj, jako na spoustu jiných filmů, tak ho mám přesto rád. Kvůli krásnému ztvárnění, hudbě, jejíž autor je skladatel John Ottman (původní motivy od Johna Williamse) a Kevinu Spaceymu, který tu hraje opravdu na výbornou.

plakát

V tom domě straší! (2006) 

Moc mě překvapila animace, zde byla kvalitně odvedena práce. Za to je jedna hvězdička. Příběh je za tři. Bylo to celkově takové nemastné, neslané - něo mi tam chybělo, co by vytvořilo opravdu kouzelný příběh. A atmosféŕa mohla byt lepší. Ikdyž musím přiznat, že z pana Nebbercrackera jsem měl ze ze začátku strach.

plakát

Základní instinkt 2 (2006) 

Když si odmyslíme původní film, tak nám vychází dobře udělaný thriller. Nevím, proč se to tolik shazuje, ale důvod bude asi původní základní instinkt, který je už klasika žánru. Sharon Stone je stále sexy, ale když se svlékne, tak to stáří je už přece znát:) David Morrissey nehraje špatně (výborný je jeho pohled v úplně poslední scéně). Navíc tam hraje můj "oblíbenec" David Thewlis jako policistu:) Co se týče soundtracku, tak vsadily na původní melodii Jerryho Goldsmithe a udělali dobře. Tak jedna hvězda za Sharon, druhá za Thewlise a ta třetí za hudbu:)

plakát

Zběsilý útěk (2006) 

Parádní akční jízda. Samozřejmě, že vychválím výkon Karla Rodena v roli Rusa s vytetovaným Johna Wayna na zádech:) Paul Walker mě mile překvapil. Na tento film se určitě rád podívám znova. Jinak skvělé závěrečné titulky:)

plakát

Batman začíná (2005) 

No, tak to se opravdu povedlo. Po předchozích dvou velmi strašných "Batmanů" je tohle velmi přijemné ochlazení na duši. Skvěle zpracovaný snímek, dobří herci (viz. Christian Bale..) a další dobře udělané složky. Ovšem chyběl mi tady ten Elfmanův hudební motiv... to je ta nostalgie:)

plakát

Constantine (2005) 

Když jsem na to šel, docela jsem se bál. Ne strachy, ale jaká to bude sra.ka:) Ale ono naopak:) Výborný film o pekle. Nejvíc mě pobavil Peter Stormare jako v roli samatného satana a ten zvednutý prostředníček mě opravdu dostal:D Keanu Reeves je sakra dobrý herec a tato role mu velmi sedla, Rachel Weisz je nádherná a Tilda Swinton opět vypadá velmi zvláštně a výborně hraje.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

Výborná satira s výborným Aaronem Ackhart.em Trochu mi to připomínalo film Obchodník se smrtí, ale i tak skvělá zábava až do konce.