Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Smuteční slavnost (1969) 

Nesmírně střízlivě a právě proto tak působivě natočený film o zrůdnosti komunistického režimu. Geniální kamera, prostý ale silný příběh. Dlouho mi ležel v hlavě.

plakát

Vzájemná objetí (2009) 

Jak už tady bylo řečeno, film měl velký potenciál, ale zůstal tak trochu na půli cesty. Hlavně, co se týče herců. Ashton se sice snažil, ale nedokázal se s rolí úplně sžít. Michelle sice odvedla profesionální práci, ale nějak jsem ji ten "těžký život " nevěřil, snad za to může i její typové zařazení. I tak jsem po skončení filmu, díky slušnému scénáři, nějakou dobu o něm přemýšlel, takže potud v pořádku, ale mohlo to dopadnout líp.

plakát

Kočár do Vídně (1966) 

SAMOZŘEJMĚ ŽE VELKÁ DOBA PLODÍ VELKÉ PŘÍBĚHY, ale je obdivuhodné, jak Kachyňa s Procházkou dokázali vytvořit obrovsky lidský příběh s minimem výrazových prostředků i herců. Strhující výkon Ivy Janžurové byl základním stavebním kamenem celého filmu. Divák je vtažen do děje, ve kterém se nakonec jako největší lumpové jeví partyzáni na konci filmu. Kdoví, kam by se Kachyňa posunul svými dalšími filmy, nebýt normalizace sedmdesátých let. Za zmínku stojí i výtečná kamera. Mistrovské dílo.

plakát

Temple Grandinová (2010) (TV film) 

Určitě skvělý výkon hlavní představitelky, která bravurně vystihla podstatu problému autistické dívky, později ženy. Pokud bylo ve filmu reálně zobrazeno povědomí lidí a jejich znalosti o autismu, je film cenný i v tom, že můžeme porovnávat se současnou situací a "medializací" této poruchy. Snad k ní přispěla i skutečná hrdinka tohoto příběhu.

plakát

Smrt superhrdiny (2011) 

Určitě skvěle natočený film na ne zrovna optimistické téma. Nicméně žádný sladkobol. Všechny scény končí přesně tam, kde mají a nehrají na city. Určitě k tomu přispěli i dobře vybraní herci. Člověk si až říká, že by chtěl takhle zvládnout své umírání. Silný film s dobrou hudbou a brilantní kamerou.

plakát

Zločin v šantánu (1968) 

Budu se opakovat, už párkrát to zde bylo napsáno, ale tento film není detektivka ! Zato je to slušná groteska s politickým podtextem. Když přičteme písničky Suchého a Šlitra, vynikající Pilarovou, nádhernou Zelenohorskou, brilantního Hrušínského, zajímavý debut Svěráka, myslím, že výsledkem je slušné dílko.

plakát

Pelíšky (1999) 

Film jsem samozřejmě viděl a komentář píši až teď po asi šestém zhlédnutí. Tento film asi nemá hluché místo, každou minutu si můžeme užít skvělé výkony herců a hlášky, které již dávno zlidověly. A pak přijde i lehké mrazení v zádech a člověk musí uznat, že snad žádný jiný český film nevystihuje tu zasranou dobu lépe. A to je na něm to nejcennější.

plakát

Earth (2007) (TV film) 

Jedním slovem : nádhera.

plakát

Hořící keř (2013) (TV film) 

Především je třeba říct, že je neskonale smutné, že za dvacet let od revoluce se nenašel český tvůrce, který by o takové osobnosti českých dějin, jakou Palach bezesporu byl, natočil když už ne třídilný epos, alespoň film o normální metráži, ale s úctou a pokorou k jeho činu. Musela to udělat polská režisérka, byť s osobní zkušeností z té doby a v produkci HBO. To je skutečnost, která přebíjí všechny mé ostatní dojmy z tohoto filmu. K filmu samotnému : velice šťastná volba hlavní představitelky a velice slušné dobové reálie. Ale až příliš úzce zaměřený a návodný. Ale klobouk dolů před paní režisérkou za její počin.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Protože všechno o tomto filmu už tady bylo řečeno z péra mnohem renomovanějších, tak snad jedinou poznámku. Scénář dokonale vypráví o tom, jak těžké je vymanit se z vlivu prostředí a zapojit se do normálního života. Ty nadprůměrné schopnosti Willa jsou už jen tak navíc. Neskutečný scénař a skvělé výkony herců. Jasná pětka a zážitek na hodně, hodně dlouho.