Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Donald je trochu jiným typem superhrdiny. Ve skutečnosti je tento patnáctiletý chlapec nemocný a cítí se jako oloupaný brambor. Má však vynikající talent - pomocí pera a inkoustu kreslí temný svět, v němž nepřemožitelný superhrdina bojuje proti smrtícímu nepříteli a jeho sexy pomocnici. Zatímco je však Donaldův kreslený hrdina nezničitelný a není schopen lásky, on sám je velmi křehký a předurčený milovat. V době, kdy se naplňuje vyměřený čas jeho života, vede hovory o životě s nestandardním psychologem Adrianem Kingem, s rebelkou Shelly objeví lásku a udobří se se svými rodiči. Na kraji Irského moře a na sklonku svého života se tak Donald ocitá v samém srdci lásky - obyčejný superhrdina, který je sám důkazem toho, že není důležité, jak ze života odcházíš, ale jak jej žiješ. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Piggsy 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě na filmu zaujalo, byly komiksové vsuvky (škoda, že jich nebylo víc), jinak vše ostatní byla jen směs nudných plků a nezáživného děje. Na hlavního hrdinu byl opravdu nepříjemný pohled, ale až bude starší, byl by z něj dobrý Hitman. :) Jinak říkám na rovinu, že mě vůbec nebere tento typ filmů, kde od začátku do konce někdo umírá. Taková díla bývají skrz ždímačku divákových citů často nadhodnocena, což je bohužel i tento případ, jak vidím.. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné téma jako drama "My Sister's Keeper". Death of a Superhero je silný protivník, ale v několika směrech zaostává. Děj je daleko slabší, než u zmiňovaného snímku a hlavně emoce nepůsobí, tak jak by měli. I přes tyto zápory jde o kvalitní snímek, který o malý kousek zaostává. Herecké výkony považuji za velký klad a Thomas Sangster v roli nemocného, zvládl vše dokonale. Andy Serkins jako jeho poradce byl také dobrý.. 7/10 = 75% ()

Reklama

Strangeb 

všechny recenze uživatele

To samé jako Now Is Good, The Fault in Our Stars nebo My Sister‘s Keeper. Akorát zde se tolik netlačí na pilu, a přesto, že to má být i romantika, není Smrt superhrdiny tolik patetický. Je to tak 3-4 hvězdičky. Aby jich bylo výš, musel by mě příběh víc dostat. Hlavně mi vadily animované pasáže, které měly být nejspíš stěžejní částí. Ale nenudil jsem se, mam rád filmy s touto tématikou a nijak mě to nezklamalo. Nakonec dávám 4* za písničku od Angus & Julia Stone. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal trochu něco jiného a možná víc nadhledu a humoru. Přesto nebyl špatný a s prokladanými komiksovými vložkami i zajímavý. Ale moc si nedokážu pro koho konkrétně je určený - pro mladé mi přijde hrozně dospělej a emoční a pro starší generaci je zase takovej cool ;-) Mě osobně se líbil o trošku víc než oba zde zmiňované filmy na podobné téma (50/50 a Je to i můj život), ale furt to stačí jen na 3*. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Takový správně ponurý a depresivní film o mladíkovi bojujícím s rakovinou, který svůj boj vykresluje na kus papíru. Kreslené postavy i jejich propojení s okolním světem byly osvěžením v průměrných vodách teenage dramatech. A taky je fajn vidět Andyho Serkise hrát nějakou normální roli. "ŽIVOT JE POHLAVNĚ PŘENOSNÁ CHOROBA. MEZI LIDMI SE ŠÍŘÍ SEXEM. A NAKONEC VÁS ZABIJE". ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Autorem eponymní literární předlohy je novozélandský novelista a dramatik Anthony McCarten. (Conspi)

Reklama

Reklama