Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené seriály (8)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Nestárnoucí klasika, která na rozdíl od Star Treku není plná vesmírných klišé. Hlavní postavy jsou sympatické, děj je strhující a zároveň vtipný, intro zajímavé a celkově to má jen jednu chybu. Kde se 90% mimozemšťanů naučilo anglicky? Ale jinak je seriál skvělý. Teda do doby než přišli na řadu Oriové. Už mi to připadalo jako natahování seriálu. Boj s Goa'uldy, replikátory a záhady kolem Antiků a Anubise byly velmi strhující, ale Oriové už mi přišli nudní a hlavní postavy už také nebyly příliš sympatické.

Fullmetal Alchemist: Bratrství

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009)

Fullmetal Alchemist z roku 2003 je sám o sobě velmi kvalitní anime, ale s tímhle se to nedá srovnávat. Mnohem drsnější, rozvinutější a komplexnější příběh, lepší animace, lepší soundtrack, více postav, celkově je to prostě mnohem lepší. Navíc, vzhledem k tomu, že určitá část příběhu je společná s FMA z roku 2003, tak je to tady rychle odbyté, dá se říci i odfláklé, ale autoři se tak mohli soustředit na část, kterou jsme ještě neviděli. Nemám k tomu co více napsat, celý ten nápad s vědecky opodstatněnou "magií" je prostě skvělý, má to úžasně napsané postavy (Scar, Hughes, Olivier, Mustang), celkově je to velkolepé. Jediná výtka jsou bláznivé momenty, které měly působit vtipně, ale často byly spíše iritující. Mám namysli scény, kdy si Alex Armstrong sundá uniformu, kdy Edovi nabíhá žilka, momenty kdy všichni nesmyslně poskakují a křičí na sebe, momenty kdy se zjednodušuje animace, jen za účelem vtipu. Neříkám, že to měli úplně eliminovat, ale mohlo tam toho být méně. Ale ani tato drobnost mi nezabrání tomu dát 5*. Tohle je často označováno za jedno z nejlepších anime všech dob a i když s tímto výrokem úplně nesouhlasím, tak ho uznávám. Tohle je "mástrpís".

Avatar: Legenda o Aangovi

Avatar: Legenda o Aangovi (2005)

Po tom co jsem viděl Posledního vládce větru, jsem si říkal, že to je vcelku dobrý film s pěkným universem a je obrovská škoda, že to nemá pokračování, protože to mělo otevřený konec. Potom jsem ale zjistil, že film je natočen podle seriálu a vzhledem k tomu, že seriál je hodnocen mnohem lépe než film, tak jsem si řekl, že to nemusí být špatné. A vskutku. Je to skvělé. První série byla taková rozjezdová. Byla dobrá, ale čekal jsem ji mnohem lepší. Každopádně druhá a třetí série mi opravdu vyrazily dech. Bylo to akční, vtipné, zábavné, prostě skvělé. Pěkné universum, pěkný námět, pěkné zpracování. Skvěle napsané postavy a zápletky. V díle The Beach jsem si dokonce oblíbil i Azulu (o pár dílů později jsem se opět vrátil k nenávisti k ní). V druhé a třetí sérii k tomu přibyly i překvapivé plot twisty. Sakra, já chci další sérii. Nechci Korru, já chci zpátky Aanga, Kataru, Sokku, Zuku a další.