Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Film, který se ke mně dostal kupodivu až nedávno, ale hned během následujícího týdne jsem jej zhlédnul 6x. To si myslím svědčí o jeho nesporných kvalitách. Ano, film je pro mě skvostem pro jeho nezvyklou formu a výborné herecké výkony (za mě především John Travolta), ale dovedu si představit i menší část diváků, které film bude nudit od první minuty kvůli zdlouhavosti a tématu. Rozhodně však stojí za podívání a pravděpodobně si film zamilujete.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Filmový klenot, který se dostane pod kůži snad každého filmového fanouška, a to především výborným vyprávěním příběhu. Osudy nejen hlavního hrdiny jsou líčeny velmi emotivně a lidsky (lidskost doživotně odsouzených vrahů někdy možná až přehnaná), přičemž vám místy naskočí i husí kůže. Snímek nemá obdoby a je snad po všech stránkách dokonalý, jednoznačně patří mezi filmy, jenž musíte vidět.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Krásný, lidský a dojemný příběh. Dokonale vyprávěné, dobře zahrané, no prostě krásný film, jenž si mile rád zase někdy znovu pustím. Jen ten běh napříč Amerikou mi přišel poněkud divný, ale do příběhu stejně i tak pasuje. Líbit se nebude maximálně těm, kterým filmy s hlubší myšlenkou nejsou po chuti.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Sága Hvězdných válek vás buď nadchne, chytne a už nepustí od první minuty, potom pro vás bude epizoda třetí její prozatimní vrchol s ohledem na plánované natáčení dalších dílů. Pokud ovšem fanouškem nejste, tedy nemáte předchozí znalosti faktů světa Star Wars, nebude vás bavit ani tento díl. Bez zmíněných znalostí totiž pro vás bude děj jen povídačka nesmyslů. Za mě tedy nejlepší epizoda plná emocí (proměna Anakina a Obi-Wan, blížící se smrt Padmé, příkaz 66).

Pařba ve Vegas

Pařba ve Vegas (2009)

Perfektní. Nenáročné. Originální. Na podvečer, kdy se chcete prostě a jednoduše bavit a nechcete pídit po složitých mechanismech přímo ideální.

Ostrov

Ostrov (2005)

Takřka dokonalý film, kterému ty drobné nedostatky mile rád odpustím. Vtýhl mě totiž do děje a zanechal ve mě nezapomenutelný fillmový zážitek. Především mě zaujal asi námět, kdy utečou klony a zjišťují, čím doopravdy jsou. Také Scarlett Johansson je velice sympatická. Film vřele doporučuji.

Johnny English

Johnny English (2003)

U tohoto filmu jsem se od srdce smál snad od začátku až do konce. Potenciál Rowana Atkinsona využit na maximum. Viděl jsem již několikrát a rád se zase někdy znovu podívám.

Titanic

Titanic (1997)

Velkofilm. V rámci romantických filmů úplná nejúplnější špička ledovce. Ke konci mírně strojené a utahané, ale k romantickým filmům to prostě patří. Prostě klasa a každý by měl vidět.