Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (10)

plakát

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (2019) 

Film, na který se kouknete, líbí se Vám, užijete si ho, bavíte se u něj. Když se ale člověk koukne na širší provedení, tak je zklamaný až, až. Bohužel, s obyčejným Rychle a Zběsile to nemá společného nic. Chybí tam jak to rychle, tak to zběsile. Film funguje dobře, odsýpá, děj dává smysl, ale rozhodně nečekejte rychlá auta. Další věcí je, že nechápu nepřátelství mezi oběma postavama, které se přece v minulém díle vyřešilo a dokonce už spolu nějak vycházeli. A najednou se zase dobírají a nemůžou se vystát. Nelogičnost, která tu opět je. Určitě se na film kouknu znovu, funguje dobře, ale rozhodně nesplňuje očekávání, která se při názvu objeví.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Začněme mínusy, k tomu lepšímu se dostaneme později. Jsou zde zřejmé nedodělanosti, taky věci, se kterými si režisér evidentně nevěděl rady, tak místo řešení v počátcích prostě udělal něco ještě víc neuvěřitelného. První věcí jsou postavy do tuctu - krokouš pronese za celou dobu jednu dobrou hlášku, bumerangtýpek ani jednu, ten tam prostě jenom je. Druhá věc, režisér si vymyslel obrovského bratříčka, který má neuvěřitelnou sílu, ejhle, není se ho jak zbavit, co s tím tak asi budeme dělat? Co takhle dát jednomu z našich superhrdinů ještě větší sílu, než má bratříček? Jo, to je dobrej nápad, jdeme na to. Škoda, že si na tohle vzpomněli až na uplném konci filmu. A jedna z ddalších věcí a velkých nedodělaností je.. Proč sakra vložím důvěru do příšery, která se umí přemisťovat kam chce, kdy chce, prostě.. Jo, mám srdce, můžu ji zabít, ale co je to platné, když se otočím a už tam nemusí být. A nakonec. Jsem sám, kdo viděl titulky a říkal si, co se stalo? Ten konec byl strašně nedodělanej, je to jak kdyby někdo ukončil hovor uprostřed, zapomněl svoji myšlenku a nedořekl ji. Ale abych nebyl jen negativní tak. Harley je nepřekonatelná, má spousta hlášek, je fajn, to asi nemůže popřít nikdo. Soundtrack byl taky opravdu dobrej, film neměl prostoje - vcelku vyváženost mezi akcí a hovorama, což upřímně řečeno jen málo filmů umí. Finálně ale jen 3 hvězdičky. U filmu jsem se pobavil, občas jsem ale jen koukal a říkal si:"Co se tam právě děje, jak je to možný?"

plakát

Hancock (2008) 

Co si z filmu vlastně pamatuju, když jsem ho viděl před měsícem.. hm.. že Will Smith vypadá bez vousů fakt špatně. Akce není tak dobrá, vtípků si taky moc nepamatuju. Jsou tam velké nedodělanosti a to mě trochu štve SPOILER:Hancock dostane zásah, málem umře, pak si odskáče pár metrů dál a začne mít svojí sílu hned zpět? to mě fakt dostalo. Moje rozhodování bylo mezi 1 a 2 hvězdičkama, vzhledem k tomu, že jsem film nevypnul, dokonce jsem ani neusnul, tak dvě hvězdičky.. víc si rozhodně nezaslouží ;)

plakát

Pozemšťan (2007) 

Kdo čeká akci, ať jde rovnou od toho, všechno se totiž odehrává v jednom baráčku a je to spíš povídání. Ale povídání tak poutavé, že po prvních 15 minutách jsem hltal každé slovo a snažil se postřehnout všechno, co bylo řečeno.. Sám se zamyslet nad tím, co tam říkají - náboženské diskuse mě vždycky dostávají, proto část, která se věnuje náboženství byla pro mě hodně záživná. Co dodat.. pokud si chcete lehnout na postel, jen odpočívat a přitom trochu zaměstnat mozek, tak vřele doporučuji :)

plakát

Blood-C (2011) (seriál) 

Dlouho jsem se po Blood+ překecával se na tohle kouknout, nakonec jsem tomu věnoval jedno odpoledne a můžu říct, že jsem dost rozpolcený. Nakonec jsem se rozhodl pro čtyři hvězdičky. Seriál má krásnou hudbu, bezvadně se tam prolíná život středoškolačky a život "kněžky". Scény se šermem jsou dost krátké, ne že by mi to vadilo, docela jsem si i oblíbil některé postavy, které později byly "sežrány" :) Každopádně vynést rozsudek je těžké. Myslím si, že to celé bylo promyšlené do detailů a promyšlené skvěle. Nic tam nebylo navíc, nic tam nemohlo chybět, jediné co doporučím - neodsuďte to podle prvních pár dílů, smysl to začne dávat až v posledních dvou :)

plakát

Pošli to dál (2000) 

Film, který mě občas dokázal zmást, zejména prolínáním času, které se tam vyskytl, ale přitom byl neskutečně úžasný. Zejména díky hereckým výkonům Kevina, Helen a Haleyho, díky nimž jsem si film opravdu užíval. Zejména ze začátku se tam ukazovalo klasické romantické klišé, které můžeme vidět v naprosté většině amerických dojáků. V tomto filmu se dostáváme do trochu jiných sfér a do hlavní myšlenky, po které je i pojmenován film, hlavně myšlenky, která se mi neuvěřitelně líbí. Na konci filmu jsem měl i velmi dojemnou chvilku, jelikož opravdu stál za to.

plakát

Výměna (2008) 

Zhrození, které panovalo po skončení filmu bylo neuvěřitelné. Říkal jsem si, jestli je opravdu možné, aby se takové příhody stávaly tak často, jelikož to bylo předneseno tak, že se to stávalo častěji a tento případ se dovedl konečně do konce. Pak přišlo velké zhrození jestli se to neděje stále, jestli peníze a další takové věci nehýbou stále našimi složkami. Každopádně film měl spousta dechberoucích scén, které podtrhovala skvělá hudba.

plakát

Pokojný bojovník (2006) 

Film, který se tváří jako o workoutu a o člověkovi, který se snaží cvičit. Myšlenka je ale přece jen hlubší, než by se čekalo. O sport, o cvičení tu jde jen na pohled, ve skutečnosti se jedná o mentální cvičení. Mysli na dnešek, zapomeň na včerejšek, zapomeň na zítřek, mysli na to, co je teď a tady. Myšlenka, která se mi vštípila hodně hluboko do mysli :)

plakát

Pokání (2007) 

Skvělé herecké výkony, skvělý příběh. Film jsem doslova hltal, nic mě nemohlo odtrhnout od obrazovky. Silné zážitky jak z pochodování za války, tak zejména z omluvy, nebo pokání a následného rozuzlení. Tohle rozuzlení mi vzalo dech a říkal si, kolik toho lze jednou ptákovinou člověkovi vzít. Bylo mi strašně líto, že to tak muselo skončit, na druhou stranu jsem si říkal, že vzkaz filmu je jasný a že to tak skončit mělo.

plakát

Gia (1998) (TV film) 

Film jsem zhlédl zejména kvůli hlavní roli, v které se objevila má oblíbená herečka. Ve filmu předvedla neuvěřitelný výkon, přes pózování, závislačku, rychle měnící se nálady a podobné. Film je pojat jak z života skutečné osoby, tak z toho, co s člověkem dokážou udělat takové věci, jako jsou drogy, jak ho dokáží změnit. Nejzajímavější částí byla odvykačka, kterou Angelina zahrála skvěle.