Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Pohádka
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Doktorská pohádka (1982) (TV film) 

Super pohádka. Doktoři jsou úžasní a je vidět, že si to všichni užívají. Jak mám rád Menšíka, tak v téhle pohádce je rozhodně nejlepší Nárožný. Je vidět, že „doktorství“ je jeho koníček.

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Na filmech Tima Burtona ulítávám a Johny Depp patří rozhodně mezi moje nejoblíbenější herce. Jen kvůli tomu bych ale pět hvězdiček nedal. Na „Mrtvé nevěstě" jsem ale nenašel nic, co by se mi nelíbilo. Úžasné je výtvarné zpracování a animace, hororově laděný příběh, hudba a písně, namluvené hlasy postav, zkrátka vše. Ohledně dabingu - originál v angličtině se mi přece jen líbil víc, ale i česká verze byla fajn. Zajímavé je, jak se podařilo výtvarníkům udělat nevěstu-mrtvolu Emily tak sexy. Zjevně ji po smrti odehnily jenom nepodstatné části a ty hlavní zůstaly tak jak byly... Rozhodně doporučuji.

plakát

Alien Vs Ninja! (2010) 

Super film, to musíte vidět! Ninja katany proti vetřeláckým vocasům (doslova). Taky to vypadá, že ufounům se líbí japonský holky. No alespoň to zkusil, dokud ho nepíchla do rozkroku… Bohužel jsem tento výtvor viděl jen v němčině, takže mi asi uniklo mnoho hlášek, ale i tak to stálo za to. Takže jestli máte náladu na crazy movie (a máte pokud možno něco upito, jako jsem měl já) tak do toho rozhodně jděte!

plakát

Drahé tety a já (1974) 

Je hrozná škoda, že nás Jirka Hrzán opustil tak brzy. I v Drahé tety je úžasný a dohromady s Janžurovou, Gollovou a Svobodovou úžasně baví. Zbytek herecké sestavy a výkonů je slabší, ale naštěstí to tyhle čtyři v pohodě utáhnou. Texty krátkých mezipísní jsou úderné a některé hlášky jdou nesmrtelné (Hrzán: Půlka dortu stačí, ne? Říkalas, že jedna teta má cukrovku…). Super film, na který se vždycky rád znovu podívám…

plakát

Ranař (2011) 

Mám rád hokej, ale nemám rád, když se na ledě místo hraní perou a řežou. Za likvidační zásahy bych nechával posílat hráče do vězení. Přesto se mi tento film líbil a to tak že hned za 4 hvězdy. Předně je tu perfektně zahraný hlavní hrdina Dough s trochu pomalým a slabším myšlením, ale o to rychlejší a tvrdší pravačkou. Dále zde hraje můj oblíbený filmový padouch a drsňák Liev Schreiber, kterému role bitkaře podle mého perfektně sedla, ale také se zde hezky poodhaluje mnohdy neviditelné zázemí hokejových klubů a jejich hráčů včetně malebné mluvy, kdy fuck nebo fucking není většinou jen za každým druhým nebo třetím slovem, ale za každým... Dough je sympaťák, kterému musíte i přes jeho trochu drsnější povahu držet palce hned od začátku až do poslední rozhodující bitky na ledě. Rozhodně doporučuji. Jen se připravte, že občas sem tak ukápne nějaká červená. Ale to je asi zbytečné varování...

plakát

Rodinné trampoty oficiála Tříšky (1949) 

V hodně komentářích, které jsem četl, je filmu vytýkáno, že je to agitka poplatná své době. Já bych to tak černě neviděl. Samozřejmě, že budovatelské nadšení je z filmu patrné a že archetypy padouchů a klaďasů, které byly následně použity v mnoha jiných filmech natočených v následujících letech, jsou už zřejmé. Taky motiv polepšeného bručouna není nový a byl následně doveden „k dokonalosti" například v Andělovi. V tomhle filmu je dle mého názoru ještě všechno v normě a například to takzvané budovatelské nadšení bych připsal na vrub spíše doznívající euforii poválečných let, než komunistické propagandě. Rašilov zahrál rodinného despotu lehce a spíš než zlého muže připomínal občas trochu zmateného medvídka, který neví kudy kam. Odonek Hrušínský je super a už v těchto letech je u něj patrný talent, který se samozřejmě ještě rozvinul v pozdějších letech. Felix le Breux a jeho basující hospodářský ne-správce je taky nezapomenutelný. Zkrátka je to pro mě příjemná lehká komedie, na kterou se vždy rád podívám znovu. Doporučuji.

plakát

Když dinosauři vládli světu (1970) 

Akita mikro jokíta pata. Akita makan utala jokíta utala! Akíta jokíta kajla makala, mikro jokita utala matata. Unta makala akita! Výhoda tohoto díla je, že nepotřebuje ani titulky, ani dabing. "Jokíla makala" rozumí snad všichni. Takový pravěk bych si dal líbit. Fešný holky, chlapi se evidentně tenkrát nemuseli moc holit, sem tam ulovit nějakého toho triceratopse a večer o zábavu je postaráno. Jenom děvčata musela mít problém sehnat občas nějaký ten hřeben, aby si mohla nakupírovat vlasy... :-)

plakát

Hříchy pro pátera Knoxe (1992) (seriál) 

Zajímavý nápad natáčet živě, ale hrozně nevyrovnaná kvalita dílů i výkony herců. Celkově průměr. A ještě jedna věc mě vyloženě štvala – proč tam himl všichni museli pořád tak hulit!!! Jakoby herci nevěděli co dělat s rukama. Ještě to chápu v baru, tam to tak nějak patří, ale tam hulej všichni a všude. A pořád…

plakát

O princezně se zlatým lukem (2002) (TV film) 

Z téhle pohádky mám trochu smíšený dojem. Ani mi to nepřijde moc jako pohádka, ale spíš jako nějaká genderová studie. Dá se na ní ale koukat a jsou tam pěkný holky. Škoda, že tam nehrálo víc herců…

plakát

Kleopatra (1999) (TV film) 

Nic moc. Na TV film slušná výprava, ale to je tak všechno. Obsazení nic moc. Dalton nepostrádá jisté charisma, ale jako Ceasar mi moc nesedl. Kleopatra abych řekl pravdu taky nic moc, takovej studenej čumák, do postele aby si s ní člověk bral radši i ohřívací láhev. A nejvíc mě dostalo, když se Kleopatře představí Markus Antonius jako „Marc Anthony“. Fakt že jo, včetně krásného amerického přízvuku! Dohromady je to celkem nudný film, ale jestli nemáte co jiného na práci, tak se to dá s přestávkami na záchod a panáka dokoukat.