Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No vida, takovej program SETI na vyhledávání mimozemšťanů spolkl milióny dolarů, zaměstnal tisíce počítačů na celém světě, které by přitom svůj výkon mohly věnovat ušlechtilejším věcem, třeba těžení bitkojnů, a nenašel nic. A přitom stačilo, aby se vědci zaregistrovali na csfd a zjistili by, že se ufouni stahujou právě na tenhle web. Jednak se stačí podívat na úroveň zdejších diskuzí, jednak na hodnocení určitých filmů. Třeba tomuhle filmu by každý normální pozemšťan dal čtyři až pět hvězdiček, neb se jedná o snímek velmi vtipný, s kriminální zápletkou, že by i Columbo koukal, a v neposlední řadě s perfektními hereckými výkony. Ovšem zdejší mimozemšťané mají evidentně jiný vkus. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice poutavě a vtipně napsaný a především skvěle zahraný "detektivní" příběh. Pachatele sice není problém odhalit, ale přiznejme si, že o něj tady vůbec nejde. Jde o tety, o postupně o rozum přicházejícího, ale stále si prozpěvujícího Jiřího Hrzána, o Ivu Janžurovou, o spoustu herců, kteří ve vedlejších rolích rozhodně potěší, o nápadité tetičkovské parodie známých písní, o (bez nadsázky) vtipnou hudbu Václava Hybše... Zkrátka o to, že se bavíme a bavíme.__P.S. Několikavteřinová, ale přesto nezapomenutelná role Jana Krause stojí za víc než za povšimnutí! ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek mám prostě ráda! Když padne řeč na Hrzána, vybavím si Drahé tety a já. Krom toho, že jsou ve filmu zakonzervované artefakty mého dětství, musím i po letech ocenit komediální herectví Jiřího Hrzána. Komedie lehce ulítlá, ale příjemně. (Nataša Golová i Jiří Hrzán natočili svůj poslední film v roce 1983.) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sláva, nazdar výletu, usměju se na tetu, teta tam, teta tu, tetám hlavu popletu." Já tedy nejsem fandou filmů, ve kterých herci bez zjevného důvodu přecházejí do zpěvu, ale Hermínčin snoubenec Michal to je jiná. S ním už jsem si ty jeho kraviny několikrát zanotoval a hned mi bylo líp. A i když obvykle nesnáším vyšetřující důchodkyně, tak popletené Fany s Andělkou to zamotaly naprosto skvěle ("Ale pane kapitáne, my máme ještě jednoho pachatele doma v kůlničce.") ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Polovina sedmdesátých let byla ideově zatížená zcela neomluvitelně, a přece se s té nejtěžší mlhy doby aspoň na čas vynořily dvě dámy prvorepublikového pozlátka. Věra Ferbasová v "Jáchymovi" i Nataša Gollová zde se tak rozloučily důstojně. I když pravdou je, že tahle krimi komedie je v některých pasážích křečovitá a úsměvná i s jiných důvodů než se původně čekalo (přehrávání všech herců), tak patří k tomu lepšímu, co tehdy vzniklo. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Iva Janžurová (Hermínka) je známá tím, že čekací pauzy při natáčení vyplňuje pletením či háčkováním. O jedné takové pauze si háčkovala šaty pro filmový festival a když je viděla výtvarnice filmu Irena Greifová, nadchli ji tak, že byly použity ve filmu. (sator)
  • Přestože byly Nataša Gollová a Eva Svobodová kamarádkami na celý život, během natáčení této komedie spolu nemluvily. Gollová totiž nechtěla Svobodové napsat rodinný recept na svíčkovou. Usmířily se až na premiéře. [Zdroj: ahaonline.cz] (SONY_)
  • Naproti spořitelně je na dveřích napsáno bílou barvou restaurace a na obou stranách dveří jednota. Když tam ale příjde Michal (Jiří Hrzán), tak je jednota napsána už jen na levé straně dveří a nápisy jsou vybledlejší. (Duoscop)

Reklama

Reklama