Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (12)

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Proč 5 hvězdiček? Tři hvězdičky za provedení a klasický formát Onemanshow. Jedna hvězdička za paruku a pana majitele prvního pozemku. A poslední hvězdička jen tak, pro radost, že jsem se bavila. Když jsem se vydala do kina, nešla jsem na akční film. Nešla jsem ani na drama, ani na romantický film, ani na válečný. Šla jsem na Onemanshow. A opravdu to nebyl akčňák, romantika ani drama, byl to 100% Kazma tak, jak ho známe. Některé scény byly trošku přehrané, některé byly naprosto zjevně přikrášlené. Ale to jsem očekávala. Romantická linka mi tam přišla trošku na sílu, ale bez ní by to taky nebylo úplně ono. Kinosál se pravidelně smál skvělým i stupidnějším vtipům, zábavné to bylo až do konce. Líbila se mi provázanost od začátku až do konce i klasicky postupné odhalování zápletky. Nicméně kdo chce jít do kina na některý z výše zmíněných žánrů, pak asi spokojený nebude.

plakát

Nebezpečná laskavost (2018) 

Po shlédnutí traileru a komentáře k filmu, že jde o "mix Dívky ve vlaku a Zmizelé" jsem od filmu čekala bohužel něco jiného... Začátek byl vyloženě krimi a mysteriózní, troška té komedie mi tam občas přišla nucená. Konec se ovšem téměř vymkl škatulce krimi a zbyla pouze ta komedie. S hodně černým humorem. Možná kdybych šla na film s jiným očekáváním, bylo by hvězdiček více.

plakát

Gracepoint (2014) (seriál) 

Po shlédnutí seriálu Broadchurch jsem si dala roční pauzu, než jsem se rozhodla podívat i n Gracepoint. I přes to, že čekala, že bude seriál podobný, jsem byla překvapená. Mám pocit, že američané vzali původní scénář, vyměnili herce a natočili úplně to samé. Pořád jsem čekala, jestli se příběh začne posouvat jiným směrem, aby vyloženě nekopíroval svého předchůdce, ale nestalo se tak. Až na jednu z posledních scén je Gracepoint jen kopií Broadchurche. I přes to má ale seriál skvělou atmosféru, herci zvládli své postavy na jedničku, měla jsem občas husí kůži. Jen mi občas přišlo líto Davida Tennanta, který do slova a do písmene hrál tu samou roli po druhé.

plakát

Gabriel - Anděl pomsty (2007) 

Za mě velice rozporuplný film... Toto téma mám ráda, takže první polovina filmu pro mě byla čisté utrpení - rozhodně bych některé scény zkrátila, některé úplně vyřadila, některé dialogy bych přepsala... Dokonce jsem si zahrávala s myšlenkou, že bych film vypnula. Potom se ale přehoupla cca polovina filmu a celý příběh dostal úplně jinou jiskru. Do hry se přidala troška emocí, napětí se zvedlo, hrdina ochutnal trošku toho "padoušského kousku". Měla jsem chvíli dojem, že z hrozné první poloviny se stala ještě horší a mnooohem kýčovitější druhá polovina, ale - díky bohu - nebylo tomu tak. Kýčovitost vymizela spolu s předvídavostí. To, co jsem předpokládala, že se na 100% musí stát, se pokazilo, když se začalo hromadně umírat ještě před poslední "bitvou". Ta samotná mě dostala nejvíc. Ani ne tak efekty nebo akčností (našla bych spoustu lépe zpracovaných filmů), ale právě onou nepředvídatelností. Chvíli jsem byla přesvědčená, že hrdina Gabriel umře. Pak jsem byla zase přesvědčená, že se zlý Michael obrátí zpět. Pak jsem došla k závěru, že oba umřou a film skončí bez závěru. A nakonec jsem došla k přesvědčení, že bude velký happy end a Gabriel se v záplavě světla vrátí zpět a všechno skončí krásně. Bohu díky - film mě překvapil. A i přes ten otřesný začátek - poslední půlhodina, kdy jsem seděla nalepená na obrazovce, mě přesvědčila, že dostane víc hvězdiček, než jsem zamýšlela. A poslední myšlenka filmu mě v tom utvrdila. Za mě 4* :)

plakát

Cizinka (2014) (seriál) 

Nádherná kniha opravdu nádherně zpracovaná. Postavy jsou zahrány přesvědčivě, kostýmy i prostředí na jedničku. A všechno důležité je tam. Pokud mi ještě někdy bude někdo tvrdit, že ve filmu či seriálu nelze ukázat všechno důležité a zároveň všechny krásné detaily, odkážu ho na tento seriál.

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Zezačátku je to opravdu suprový seriál. Skvělý nápad, zajímavě zpracovaný. Jenže když dojde původní nápad, je nutné vymyslet další a další, a přesně na tom tenhle seriál ztroskotává. První dvě až tři série jsou ucházející, místy velmi dobré, ale potom je to absolutní katastrofa. Kýčovitý a absolutně neuvěřitelný příběh, který neustále zamotává a shazuje ten původní, který se mi líbil. Když jsou na scéně bratři, kteří pátrají po lásce a najdou dvojnici své předchozí lásky, trošku to zavání telenovelou, ale pořád je to krásné. Když se přimíchají vlkodlaci, stále ještě to jde. Ale po objevení upírů, kteří nejdou zabít, nesmrtelného čaroděje a jeho lásky (kteří jsou úplnou náhodou původní dvojníci) a léku na vyléčení upírství... Hrůza, bohužel...

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Bezvadný seriál s bezvadným a nápaditým dějem. Něco na styl Spidermana nebo Batmana, ale mohem, mnohem lepší :)

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Filmy o kouzelnících obecně mám ráda. A ani tenhle nebyl zase tak špatný. Musím ovšem říct, že už jsem viděla lepší. Film probíhá v několika dějových liniích, přičemž každá z nich má důležitou část příběhu a mnohdy je těžké se zorientovat. Děj byl zajímavý a uvěřitelný, ale nelíbil se mi způsob, jakým byl poskládán do sebe. Nečekané střihy, následná snaha o pochopení, o kterou dějovou linii se jedná a celkový nedostatek postupného napětí, které by vás vtáhlo do děje, posunulo tento film na mém žebříčku do průměrných filmů s nápaditou myšlenkou. Škoda, nápad byl opravdu bravurní.

plakát

Herbert v ringu (2009) (TV film) 

Na začátku nuda a hrůza z toho, co by se z toho mohlo vyklubat. Ale nakonec si film hodnocení trošku zvedl, když se začal hýbat. A konec byl pěkný. Čekala jsem, že křesťanství zvítězí nad zlem a všichni "odpadlíci" začnou milovat svého kněze. To naštěstí film vynechal, a místo toho ukázal, jak by to v realitě být mohlo. Takže 3* :)

plakát

Nevědomí (2013) 

Příběh krásný, ale trošku mě ke konci zmátly všechny ty klony. A americký happy-end mi trošku zkazil celkový dojem z filmu. Jinak to byl skvělý film, dobře zpracovaný, a kdyby si odpustili poslední scénu, kde se jako zázrakem vrací náš úžasný Jack, který ale zemřel při zachraňování světa, bylo by to za plný počet.