Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Jak vycvičit draka

Jak vycvičit draka (2010)

Už dlouho jsem čekal na animovaný film, který by mě po dlouhé době zaujal natolik, abych se na něj podíval i víc než jednou. Příběh je sice vcelku klišé. Jedinec v podobě mladíka rozdílného od ostatních ve vesnici vikingů udělá něco co je zakázano, pak je z toho poprask, ale nakonec se to hodí. Oscara za to tohle asi nikdo nedostane, ale provedení animace a některé detaily, to je už mnohem lepší. Různost i podoba postav je opravdu zajímavá. U provedení draků popustily kreslíři uzdu fantazii a skvěle je zpracovali. Zvláště drak v "hlavní roli" se jim nádherně povedl. Až jsem si i já ve svých pětadvaceti přál žít v tomhle skvělém fantasy světě a mít přesně takového draka. Setkání a samotný trénink těch dvou je pro mě asi nejlepší část filmu. Děti se u tohoto filmu nudit nebudou a dospělí si u něj odpočinou :)...

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Tento film je natočený podle skutečné události, což u mě klade pozitivní směr. Leonardo DiCaprio v roli rozvodem rodičů poškozeného drzého a trochu poblázněného mladíka zde opravdu vyniká. I přesto, že se z počátku proslavil v Titanicu, tento typ rolí mu podle mě jde nejlépe. Jako třešnička na dortu tu doplňuje herecký um Tom Hanks v roli morálně skálopevného agenta FBI, který si jde za svým. Ve filmu se sice jejich role sejdou jen občas, ale jako snímek to působí velmi dobře. Příběh je vcelku i docela přesný, co se týče historie a trocha typického amerického romantismu tam samozřejmě nechybí.

Milý Johne

Milý Johne (2010)

Zromantizovaný osud asi stovek amerických vojáků. Tak bych zkráceně popsal tento film. Lidi s romantismem v sobě ocení jak příběh, tak i konec. Pro mě do té doby absolutně neznámá Amanda Seyfried mě dá se říct docela zaujala a byl jsem pak zvědav i na další její snímky. Channing Tatum v roli drsného, ale zklidněného amerického vojáka ve speciální jednotce mě taky překvapil. Svou roli uměl zahrát velice dobře. Příběh mě chvílemi i dojal a líbilo se mi, že nemá úplně typický průběh romantického filmu.