Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (6)

plakát

Zásah štěstím (2023) 

Byl jsem na tom se svojí platonickou láskou, takže tím asi bude moje ,,recenze´´ dost ovlivněná. Jsem skalní fanoušek Woodyho Allena, platonická láska mé nadšení sdílí (nebo alespoň doufám). Tohle je film vybroušený k dokonalosti a, pokud jsou zvěsti pravdivé, důstojné zakončení filmařské kariéry, až k finální pointě. Film jsem si užil, kytici růží předal, tak snad na mne nezanevřela. Amen, howgh, summa locut.

plakát

Bible (1966) 

Prvních pár dní z Berešit jsem neviděl, pročež nehodnotím. Ačkoliv předesílám, že až přes místy rozvleklou a úmornou metráž se mi to, jakožto apostaty od svaté matky církve, docela líbilo. Viz můj koment (co tomas1291) k tá bibliá (Knize knih) na Databázi knih. Zpracování je celkem věrné originálu, lidé tu mluví básnicky až květnatě, pro věřící i nevěřící asi stojí za shlédnutí.

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Paříte-li ,,Dračák´´, nebo jste-li fanouškem fantasy, nebo kvalitních pohádek s komediálními prvky, tohle je jasná volba. Nejokouzlující členkou družiny pro mne osobně byla elfí druidka... ,,Taky jsem tahal kočku z ryby...´´ Já osobně se pokouším DrD II hrát, za fanouška fantasy se považuji, na premiéře jsem byl s učitelem z místního gymnázia, který si maluje vlastní figurky na drdčko (a jeho početnými svěřenci), takže mohu být považován za zaujatého, ale tohle je výpravný blockbuster, na který jsem byl zvědavý, a poté velice mile překvapen, neřku-li nadšen...

plakát

Umučení Krista (2004) 

Přál bych si napsat objektivní recenzi, ale jsem jenom zaujatý revivalový katolík. Mel Gibson a všichni zúčastnění odvedli kus skvělé práce, místy jsem měl na krajíčku, dojemné utrpení, realističnost a příběh o naději pro hříchem trpící lidstvo. Amen. Perlička na závěr: můj otec si myslí, že Ježíšova oběť na kříži byla pro lidské bytosti nedostačující, což je z teologického hlediska chyba. :)

plakát

Magical Mystery Tour (1967) (TV film) 

Jelikož jsem registrovaný na oficiálním webu TheBeatles.com coby TheBeatlesfanno.1, asi již budete tušit, jak se dívám na tento psychedelický muzikál bez děje/narativu. Ano, zbožňuju to. Paul to sice spískal coby další projekt po Seržantu Pepři aby udržel kapelu v chodu, ale nešť. Mně se to líbí.

plakát

Žlutá ponorka (1968) 

Čtyři kluci z Liverpoolu zachraňují za pomoci hudby nebohou Pepřénii před invazí zlých Modrých zlomyslníků. Kéž by to tak šlo i v případě Ukrajiny... A upřímně, svět trpí akutním nedostatkem psychedelických pohádek, jako je tato animovaná mikro-sága. Ale nechci se tady pouštět do přílišného filosofování. A je to pravda: Všechno, co potřebujete je láska. Mír všem!