Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (341)

plakát

Californication (2007) (seriál) 

Geniální seriál kterej mě přibyl k sedačce a já ho hltal jak blázen. Absolutní vymanění současnýho americkýho stylu kterej je nám odevšad cpán a radí nám jak máme správně žít. Ale hovno!! Tohle je ten život co se mi líbí a je nám zprostředkován skrze největšího seriálovýho frajera všech dob Hanka Moodyho. Boreček co furt vypaluje, chlastá, píchá, fetuje, nadává a víru má kdesi v hýžďových partiích je prostě totální řízek kterýho jsem začal okamžitě obdivovat nehledě na to jakou spoustu hlášek a jinejch různejch sraček ze sebe každou chvíli trousí. David Duchovny byl pro mě vždycky Fox Mulder ale ukázalo se že pravda je skutečně někde venku, konkrétně v Kalifornii a tam také David zamířil a vytvořil svoji životní roli. Pravda je že zábavnost a tempo první řady postupně slevilo a třeba ve čtvrtý a závěrečný sérii to bylo tak tak ale jinak nesmírně zábavný seriál který mi přirostl k srdci.

plakát

Soudce (2014) 

Drama ze soudní síně obohacené o rodinný rozměr, no proč ne pokud je to uděláno chytře což v tomto případě je. Dva Robertkové v hlavních rolích hrajou tak jak je u nich zvykem tudíž výborně. A když jsem poprvé spatřil Downeyho u soudu tak jsem si hned vzpoměl na starý film Obhájce pravdy kde hrál ještě zelenáče, zatímco tady je to už starej mazák takže je to takový sympatický navázání po 25 letech. Film splnil svůj účel a i přes tu hroznou dýlku mě udržel u obrazovky, tudíž jsem maximálně spokojen.

plakát

Zpívající detektiv (2003) 

Americká variace na Muže z Acapulca která zůstala na půl cesty jelikož se snaží zplichtit několik žánrů do kupy ale dělá vše jen tak povrchně, na muzikál je tu málo zpívání, na krimi málo detektivky a na komedii to není zas tak vtipný jak bych čekal. Ale když se přes to všechno přenesu tak je potřeba zmínit klady. Tak trumfem a prakticky jediným důvodem ke shlédnutí je Robert Downey jr. kterej v roli lidský pizzy alias spisovatele trpícího lupenkou neustále držkuje a pro ostrý výraz nejde daleko, další herecký klad je Mel Gibson jakožto psychodoktor kterej zjevem spíš připomíná pedofilního strýčka a je rovněž brilantní a na zhruba asi 4 sekundy se zde mihne i Eva Jeníčková. Celkově průměr s dobrými herci, solidními hláškami a jednou velice vtipnou scénou s Katie Holmes.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Povedená retro gangsterka založená čistě na akci a Ryanovi Goslingovi a světe div se, tato kombinace funguje skvěle. Sice to se skutečností má pramálo společného ale to vem čert, hlavně že se na to dá dívat. A Sean Penn je ukázkovej boss.

plakát

Želvy Ninja (2014) 

Není většího příkladu pro výraz akční jednohubka než právě tyhle ninja korytnačky. Je tam akce, pár hlášek, kung-fu krysa s knírem Fu Manchu, ale víckrát bych to asi nedal. Ovšem Megan Fox, na tu můžu nejen hledět stále dokola.

plakát

Paša (1968) 

Paša je krásnej příklad typický francouzský kriminálky tý doby v hlavní roli s Jeanem Gabinem jako policejním vyšetřovatelem. Ač všechny složky fungují tak jak mají jeden aspekt ční daleko nade všemi a to je hudba. Soundtrack od génia, šílence a úchyla Serge Gainsbourga je ze všeho bezkonkurenčně nejlepší.

plakát

Patrola (2012) 

Už to vypadalo že tomuhle "really" snímečku napařím bura páč tam šlapalo vše tak dokonale od Gyllenhaala s Peňou po parádní kameru okořeněnou vytříbenou fízláckou mluvou jenže krátce před koncem, potom co se dostanou do pasti kartelu a jsou na ně vykropený zásobníky kalachu se z toho stává jen dobrá krimi.

plakát

Aksál (1969) (TV film) 

Abrhámova lekce balení. Jen 30 minut a úspěch zaručen.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Wuhuu konečně akčňáček kterej je originální, nenáročnej a zábavnej. Tomovi bylo asi líto jak v každým filmu vždy přežije a tak tady předvede deset tisíc způsobů jak natáhnout brka ale stejně nakonec dá i tohle.

plakát

Hercules (2014) 

Dwayne se rozhodl že své fanoušky potěší vlastním pojetím Hercula a musím uznat že se mu to i povedlo. Hlavní zásluhu na tom má krom toho obrovskýho svalnatýho váguse i jeho neméně vágoidní partička co neustále pronáší jeden krutější hlod za druhým. Z celého ansámblu je největší kruťák Ian McShane kterej furt čeká až chcípne ale furt se mu to jaksi nedaří. Suma sumárum zábavnej akční výplach kterej neuškodí.