Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Krok za krokem

Krok za krokem (1991)

Tento seriál patří k mým nejoblíbenějším. Výborná zábava s dobrým humorem a postavami, které všechny skvěle baví a snadno si tak oblíbíte každičkého člena téhle velké rodiny. Takže vlastně ty hrozná ponaučení na konci skoro každého dílu jsem ani tolik nevnímal nebo jsem je jednoduše přehlížel. Nejlepší byl však seriál do páté série. Čím pak byly děti starší, tím začal humor stále více poklesávat. Především však za to mohl odchod Kouďáka, což mě (a určitě každého diváka) velmi zklamalo. No a jeho náhrada byla poté v šesté a sedmé sérii docela chabá a seriálu to jistě dost ubralo i na kvalitě (člověk si holt musel začít zvykat, že tento seriál už nezapomenutelné „Tsjééé“ a „Čéče“ provázet nebudou). I bez Codyho však seriál zůstal relativně dobrým a koukatelným. Jen jsem tak nějak nepochopil chození Dany s Richem Hulkym a to bezdůvodné zmizení Brandona v sedmé sérii, ale to už je vcelku jedno. Krok za krokem i tak dodnes zůstává jedním z nejlepších seriálů mého života.

Věřte nevěřte

Věřte nevěřte (1997)

Z některých příběhů jsem se v noci dříve třásl strachy, takhle poznamenané dětství tím mám (ne v tomhle samozřejmě trochu přeháním). No každopádně tento mysteriózní výtvor s hororovým nádechem se váže ke vzpomínkám na mé dětství. Kdo by věřil že k těm, které označili jako FACT, skutečně došlo, nicméně už pouhý poslech úvodní znělky v noci stačí, abyste se v noci podělali. Znělka a některé příběhy vytváří tu správnou atmosféru tajemna a hororu. Snad nejhorší jsou ty nejvíce nevysvětlitelné. Některé jsou více děsivé, jiné méně. Mnohé jsou nudné, ale jako celek to funguje dobře. A co na tom, že řada z nich je furt na stejné brdo?

Bylo nás pět

Bylo nás pět (1994)

Pěkný český seriál, který provázel část mého dětství. Výborné převedení stejnojmenné knihy Karla Poláčka, kterou jsem měl možnost si několikrát přečíst, na filmové plátno. Celý seriál působí velmi příjemným dojmem. Je originální, zábavný, vtipný a s velmi dobrým hereckým obsazením a působivými hereckými výkony (dětští herci, Navrátil, Nárožný...). Všech 5 hlavních hrdinů jsem zbožňoval a občas se s nimi i ztotožňoval. Jejich povedené uličnické kousky a nejrůznější dobrodružství byly suprové.