Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Film, který nám vstoupil do podvědomí především kvůli slavnému citátu o bonboniéře. Úchvatný emotivní snímek se skvělým soundtrackem a fantastickým výkonem Toma Hankse. Vždy když se řekne jméno tohoto herce, vybavím si prosťáčka s dobrým srdcem, sedícího na autobusové zastávce v teniskách a s krabicí čokolády po ruce, jehož úspěšný životní příběh, táhnoucí se napříč dějinami USA od 50. do 80. let se všemi těmi důležitými událostmi či milníky, nás tolik dojímá. Strhující a nezapomenutelné. Dokonalost!

Statečné srdce

Statečné srdce (1995)

Dojemný historický příběh o hrdinství a statečnosti z období skotského povstání, příběh plný emocí, který mě doopravdy uchvátil. Nechybí mu romantické momenty ani skvělé bojové scény. Perfektní hudba a herecké výkony. William Wallace byl opravdovým hrdinou a Mel Gibson ho výtečně zahrál. Rozhodně jeden z nejúchvatnějších filmů historického žánru a nemůže na tom nikdy nic změnit ani řada historických chyb a nesmyslů (dudy fakt v té době neexistovaly). Excelentní velkofilm. 95 %.

Poslední samuraj

Poslední samuraj (2003)

Vynikající film. Krása japonského prostředí a kultury, výborný příběh a precizní bojové scény - tím si mě film ihned získal. To vše spolu s nádhernými soundtracky maestra Zimmera činí ze Samuraje opravdu unikátní velkofilm. Já osobně jej považuji za jeden z nejúchvatnějších historicko-dobrodružných snímků. Klobouk dolů.

Rivalové

Rivalové (2013)

I když Formule 1 a motosport obecně mě nikdy nijak zvlášť nezajímaly, jsem byl Rivaly unesen. Emocemi nabitý příběh. Daniel Brühl zahrál Nikiho Laudu precizně. Do toho další skvělá hudba od Hanse Zimmera, takže vlastně ani nemusíte být zrovna fanouškem závodních sportů, aby vás tento film nenadchnul. A Závěrečná scéna VC Japonska byla perfektní. Jasných *****.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

„Víš, co v Holandsku dávají na hranolky místo kečupu? Majonézu. Na vlastní oči jsem viděl, jak to v tý sračce topěj", "Tvá prdel pozná středověk". Tarantino tímhle kouskem představil opravdový "masterpiece". Strhující netradičně pojatá podívaná, která si vás získá svou atmosférou a množstvím neskutečně zajímavých scén. Ke kvalitě filmu přispívá samozřejmě i fakt nechronologického uspořádání děje, což spolu s naprosto excelentními dialogy dělá z tohoto filmu unikát. Záživné a vtipné, plné originality a se spoustou hlášek, které mi hned utkvěly v paměti. Odvážný scénář skvěle vystihuje atmosféru podsvětí, „fuck" a „nigga" zde lítají na všechny strany. Dialogy obecně považuji za to nejlepší, chemie postav zde funguje na maximum. Hlavní charaktery si nelze neoblíbit, jde o skvěle napsané postavy, ztvárněné kvalitními herci. Pulp fiction je velmi zvláštním filmem. Žánrově působí místy jako komedie, místy jako vážné drama. Na závěr bych snad jen vyzdvihl některé jednotlivé momenty: Vincent John Travolta podivující se nad některými zvyky v Evropě, „rande" v retro restauraci, závěrečná (naprosto dokonalá) scéna v baru.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Vánoční klasika s těmi nejsympatičtějšími britskými herci, kterou si vždy rád připomenu. Za mě jednoznačná jednička ze všech vánočních komedií. Kouzelná podívaná.