Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (170)

plakát

Room (2015) 

Nenápadné, leč o to silnější drama s dětsky nevinným vyprávěním, co s přehledem strčí do kapsy valnou většinu letošní filmové produkce. A brečela jsem jak želva. Big time.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Jako vracet se domů. Není to jen tupej spektákl, co by stavěl na úspěchu původních filmů. Naopak je to svébytná, kvalitní práce, s perfektní nosnou myšlenkou, která se i na úkor režisérskýho rukopisu podřizuje stylu původních filmů a plně ho respektuje. A ač možná není ve všech ohledech stoprocentní, dokáže i sedmička fungovat sama o sobě a současně je velice slušným startem do nové trilogie. *****

plakát

Most špiónů (2015) 

Spielberg a Hanks jsou dvojice, který se nedá odolat. 140 minut konverzačního atmosférovkovýho dramatu jim žeru i s navijákem. Jen houšť!

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Tep minimálně stovosumdesát za minutu. Drsné, surové, temné, geniálně obsazené, perfektně vystavěné co do příběhu, vizuálu i atmosféry. Co víc si přát?

plakát

Everest (2015) 

"It's about the attitude, not the altitude!" Nevím, jestli je to intenzivnější zážitek pro někoho, kdo leze, nebo pro někoho, kdo na laně v životě nevisel. Mrazivá kritika hromadných výprav, která ve vší skromnosti zachovává ohromný respekt k horám a lezení, vše servírované v dechberoucím vizuálu. Prosté, komorní drama o souboji člověka s přírodou, které ať trochu pokulhává co do přehlednosti, vyvolává husí kůži snad nepřetržitě a rezonuje v člověku ještě dlouho po shlédnutí. IMAX doporučen.

plakát

Noc v New Yorku (2014) 

Sympatické, skromné, osobní a skrz naskrz feel-good záležitost pro podzimní večery. Prvotina za čtyři hvězdy, pátá za zarostlého Chrise.

plakát

Palio (2015) 

Syrový dokument o nejadrenalinovější události centrální Itálie. Zážitek jen o chlup menší než setkat se s Gigim osobně nebo stát jen pár centimentrů od bariéry. Báječný náhled do komplikovaného pozadí spletitých vztahů v contradách, naprosto spolehlivě natěšilo na letošní palio. (P.S. Civetta per vincere!)

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

What a lovely movie! Nabušenej blockbusterovej nářez roku, ultimátní nadšení, chci jít hned znova!

plakát

Hostina (2014) 

V šesti minutách o 100 % víc emocí a originality, než kolik stěží vypotí dvouhodinové fláky.