Reklama

Reklama

VOD (1)

Atraktivní filmový titul, který je určen širokému okruhu diváků. Ming, zlý vládce planety Mango chce zničit Zemi. Zarkov, vědec z NASA, požádá bájného Flashe Gordona, aby pomohl zachránit zemi. Uvidíme záhadnou a stále žádoucí Ornellu Muti po boku Maxe von Sydowa. Jde o jeden z nejdražších projektů v dějinách kinematografie. Sugestivní hudbu nahrála skupina Queen. (Film & Video Studio Prague)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

messiah 

všechny recenze uživatele

Byl jsem mladý, školou povinný capart co musel chodit spát po večerníčku. Už ani nevím proč jsem tolik toužil tohle vidět, kde jsem se o tom dověděl, ale kňoural jsem tak dlouho, dokud mě naši nenechali vzhůru déle než obvykle. Přišel jsem o začátek, asi deset minut, ale zbytek jsem shlédl a tenkrát se mi líbil. Odvaz, už jen proto že to byl "film pro dospělé" a já mohl koukat. Jenomže po čase to zas jako takovej odvaz nevidim...v porovnání třeba s Vetřelcema který jsem si tenkrát taky vyškemral, odpracoval a různě se zasloužil o to abych je mohl shlédnout. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Geniální ve své stupiditě, naivitě prostředí kostýmů i hereckých výkonů, úlet do fantazie, nejnadupanější soundtrack v historii kinematografie a v neposlední řadě Ornella Muti , která je i v roce 09 neuvěřitelně sexy. Ještěří muži, útok okřídlených maníků s meči na lasery vybavenou loď, hláškující císař, ano tenhle film byste neměli brát vážně, on to po vás ani nežádá, naopak je nadupaný odkazy a je tak mile praštěný, že jsem si ho zamiloval. ()

Reklama

Faramir 

všechny recenze uživatele

Původní komiks jsem nečetl, ale jako kluk jsem přímo hltal Zápas s nebem od J.M. Trosky, který se má k literárnímu umění asi tak stejně, jako Flash Gordon k Fellinimu. Ale obě dvě díla, ačkoliv popírají mnohé vědecké a umělecké pravdy mají svoje kouzlo, kterému někteří jedinci (včetně mě) nemohou nepodlehnout. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Flash Gordon je opravdu strašlivá blbost a neskutečná hovadina. Jenomže zároveň taky neskutečně zábavná - a přesně tak to má být! Queeni hrajou parádně, Max von Sydow si svého záporáka užívá na maximum, Ornella Muti je taky zábavná a i ten Brian Blessed ve své nejpitomější roli je fajn. Vizuál je typicky osmdesátkový (v pořádku), výprava a nápady nádherně ujeté. Konečně jsem to viděl, pobavil jsem se, zjistil jsem, že většina scénáře je naprosto pitomá (tentokrát to myslím nehezky), ale závěr byl fakt ok a už to nikdy nechci vidět ani přemýšlet nad tím, jak by film vypadal, kdyby byl kvalitní a jeho tvůrci ho brali vážně. 60 %. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně halucinogenní záležitost! Pominu-li hodně ujetý sci-fi scénář, pak doba vzniku (1980) se postarala o zbytek... Ano hemží se nám to tu naondulovanými hrdiny s hřívami na hlavě, podivných lesklých přilehavých oblečcích a to vše podkresluje soundtrack skupiny Queen. Já osobně považuji osmdesátá léta za celkem odporné období ať se to týká čehokoliv a tady to vše máme opravdu koncentrované...Souhlasím s ostatními, na to tohle se opravdu nedá koukat jinak než ze srandy s údivem nad tou podivnou dobou osmdesátých let... Zřejmě to vzniklo jako jakási možná obdoba Hvězdných válek, to se však nezdařilo... Mno ale, když už nic jiného, tak alespoň závěrečný souboj celkem ušel. U mně je to za dvě perutě. * * ()

Galerie (79)

Zajímavosti (37)

  • Barevný efekt při přeletu do Mingova vesmíru byl docílen rozmícháním různých barev v nádržích s vodou. (HellFire)
  • Sam J. Jones získal roli poté, co jej viděla tchýně Dino De Laurentiise v epizodě seriálu The Dating Game. (HellFire)
  • Postava Klytuse (Peter Wyngarde) nevychází ani z komiksů, ani z původního filmu. Byla vymyšlena právě pro tento film. (NiaWolf)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Zemřel herec Max von Sydow

Zemřel herec Max von Sydow

09.03.2020

Ve věku 90 let zemřel legendární herec Max von Sydow. Sydow se narodil ve Švédsku, významnou část svého života však strávil ve Francii. Významně spolupracoval například s režisérem Ingmarem Bergmanem… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama