Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (744)

plakát

Absolvent (1967) 

Skvostně uchopený, naprosto "běžný", příběh. Panic je překloněn na onu "druhou" stranu. Tím pádem pro něj spousta věcí skončí a jakoby začíná nový život. Pak se vše ale trochu proplétá. No a jak je vidět, všechno to je jenom nerozvážnost. Mladická nerozvážnost, která táhne mladíka do zkázy. Do zkázy jménem "láska". SPOILER: Nakonec se zdá, že vše končí dobře. Ale. Už ve finální scéně jakoby byly vidět tiky ve tváři nevěsty, že kdo ví, co je vlastně správně. Kdo ví. Odpověď samozřejmě neexistuje. A to je to, o čem vlastně v životě a v lásce jde. Vše je plovoucí a nejisté. Vše. No a hudba. Bože. Celým filmem nás provázejí skvostné písně Simona a Garfunkela, bez kterých by byl film poloviční.

plakát

Ace Ventura Junior: Zvířecí detektiv (2009) (TV film) 

Filmek založený na událostech a příbězích klasického a hlavně originálního Ace Ventury s Jimem Carreym byl pro mě rozporuplnou záležitostí. Na jednu stranu je to až pouhá parodie na původní film, klasické gagy chybí, na stranu druhou je i zde spousta vtipných scén. Sice je vše točené tak trochu staromódně, ale když od snímku moc nečekáte, chvilkami se během téhle klasické rodinné komedie usmějete. Dvě hvězdy jsem doslova daroval, ale myslím, že menším dětem se bude novodobý Ace líbit.

plakát

Ad Astra (2019) 

Hodně krutý drama, pohled do hlavy člověka, který se vydá na cestu do vesmíru. Za bádáním. Za vesmírem, novými lidmi, za otcem. Hodně pomalu vyprávěný příběh občas vadí, většinou ale pomalost není na škodu. Krásy grafiky jsou prostě neskonalé. Triky nechápu, ale to vlastně nemusím. Jen by mě zajímalo, co si většina lidí myslí o tom konci. Žil ještě otec? Potkali se?

plakát

Agent WC 40 (1996) 

Takhle zaměřený filmy mi vůbec nevadí. Ale dějově je Agent WC40 opravdu slabý. A těch pár super gagů, které odkazují na filmy z minulosti? To nevyrovná hodnocení na kladnou stranu. Spousta scének byla připravena parodicky, ale abych řekl pravdu, na mě prostě nefungovali. Možná jsem se měl na Agenta podívat před cca 20 lety, kdy byl natočen. Pak bych možná uznal umění, které se zde skrývá. Dnes ale podprůměr a už nikdy se k tomu nechci vrátit.

plakát

Agrometal - Soutěž (2023) (epizoda) odpad!

Tak krasne tema. Tolik moznosti. A oni to takhle zprzni! Nemam slov. Scenar stoji za vy*izpr*el, nic dalsiho hodnotit nema cenu.

plakát

Akeelah (2006) 

Vím, že v Americe je soutěž v hláskování proslulá a každý ji chce vyhrát. Příběh je ale jen těžce uvěřitelný. Dívce jdou všichni na ruku, pomáhají ji a to i vůdce "gangu". Prostě tomu nevěřím. No ale tohle všechno jednoduše přebil závěr..naprosto úchvatný závěr. Sic je od jistého bodu také předvídatelný. Něco se nám ale tvůrci snímku snažili říci. No a já myslím, že tohle jsem holt pochopil:-) A matka dívky?? Život někdy holt není jednoduchý a bezbolestný, s tím se ale musíme pokusit bojovat.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Na tomto seriálu jsem doslova odkojen. Pokaždé se celým dílem táhlo misteriózno tak, jak jsem do té doby nebyl zvyklý. O kousek dál se pak vydal ještě další snímek na pokračování - Krajní meze, ale musím uznat, že Akta X jsou u mě v srdci zapsány více.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

A to jsem se Amélie tolik bál. Amélie z Montmartru byl stejný případ jako Shawshank, dlouho jsem se bál, že mě zklame a teď jsem rád, že jsem si doplnil "vědomosti". Amélie je prapodivná dívenka, avšak bezelstná a dokáže připoutat pozornost. Na jedné straně jsem se strašně moc bavil, film je dějem dost barevný, postavami prostě okouzlující a popisný až někam. Bohužel v některých částech ubírá na rychlosti a tím mě dával možnost zapřemýšlet se mimo děj. A to mu trochu ubírá. To však nic nemění na tom, že všem lidem s dětsky čistou duší uvnitř se prostě líbit musí :-) Režie: *****; Hudba*****; Scénář: ***; Herci: ****

plakát

Americký gangster (2007) 

Cekal jsem film ala Kmotr. Nastesti jsem dostal neco jineho. A ze me to bavilo. Dilo je to dlouhe, jsou chvile, ktere nemaji takovy spad. Ale vlastne je to dobre. Vsechny dulezite postavy jsou predstavene a neni v nich chaos. To je fajn.