Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (30)

Housefull 2

Housefull 2 (2012)

Nevlastní bratři se nemohou dohodnout, který z nich je tím pravým synem a dědicem zesnulého otce. Chtějí se navzájem trumfnout v tom, kdo z nich sežene bohatšího ženicha pro svou dceru. A tak se na scénu dostává jeden zmatený a neschopný dohazovač a jeden pravý a tři falešní Jollyové, bohatí ženichové. Jsou dohodnuty čtyři svatby, ale do samého konce nikdo neví, kdo si vlastně bude koho brát.

Just Married

Just Married (2007)

Abhay a Ritika se před svatbou viděli jen krátce v době, kdy jejich sňatek byl už pevně domluvený, a kvůli upovídané tetě neměli při setkání ani jedinou šanci si spolu promluvit. A tak zatímco většina romantických filmů svatbou končí, příběh této dvojice svatbou teprve začíná. Ihned po obřadu odjíždějí na svatební cestu a v hotelu se potkávají s dalšími páry - jedni se znají už od dětství, další se brali z lásky, najde se tu i nesezdaná dvojice a starší manželé, kteří sem přijeli oslavit své 40. výročí. Abhay a Ritika řeší klasické dilema objevující se v řadě indických filmů - je lepší sňatek domluvený nebo sňatek z lásky?

Saawariya

Saawariya (2007)

Mladý muzikant Ranbir Raj přichází do vykřičené čtvrti města, ve kterém nikoho nezná. Nemá rodinu, domov, ani peníze, za to má ale mrštný jazyk a dovede nejen dobře zpívat, ale i mluvit. Brzy získá náklonnost zatrpklé majitelky penzionu i všech žen, které si ve čtvrti po nocích vydělávají. Jen ta, do které se na první pohled zamiloval, mu pořád uniká. Už rok čeká Sakina na návrat jiného muže, Imaana. Záleží jen na něm, zda bude šťastná Sakina, nebo Raj.

Pákistánský chlapec v Indii

Pákistánský chlapec v Indii (2008)

Příběh začíná v roce 2002, kdy Indie a Pákistán rozmístily na společné hranici statisíce vojáků po útoku na parlament v Dillí (prosinec 2001) a dalších nepokojích. Ramchand, jeho matka Champa a otec Shankar patří k nejnižší kastě nedotknutelných. Ač hinduisté, žijí na území Pákistánu v blízkosti hranice s Indií. Osmiletý Ramchand odmítá chodit do školy a s matkou se neustále dohaduje kvůli maličkostem. Naposledy se na ni rozzlobil, když mu nalila málo čaje, zatímco otec dostal plný hrnek. Čaj vylil a odešel z vesnice směrem k hranicím. Domů už se nevrátil a stejně i jeho otec, který se ho vydal hledat. Oba omylem překročili hranici a byli zatčeni hlídkujícími vojáky. Následující léta trávili spolu ve vězení v Indii. Matce nikdo nedal zprávu, celou dobu žila v nejistotě, co se s jejím synem a manželem stalo. Nevěděla, jestli jsou živí, jestli se někdy někdo z nich vrátí, jak má naložit se svým životem. Teprve po čtyřech letech začala Indie s Pákistánem vyjednávat o vzájemné výměně vězňů.

La Nuit de la vérité

La Nuit de la vérité (2004)

Smyšlený příběh ve smyšlené zemi kdesi v západní Africe. V historii se ale stejný scénář opakoval již mnohokrát na mnoha místech - dvě znepřátelené skupiny obyvatel spolu bojují tak dlouho, že už ani nevědí proč. Plukovník Theo z kmene Bonande má válčení plné zuby a usoudí, že deset let nepokojů a válčení s vládnoucím kmenem Nayak bylo dost a dost. Touží po smíru, a tak do svého domu pozve prezidenta, aby dojednali podmínky míru a hlavně oslavili konec zabíjení. Na jednu noc se v prostoru obklopeném zdmi ocitají dva velitelé, jejich manželky, z nichž jedna přišla ve válce o syna, a dvě znepřátelené armády. Nikdo z nich si není jistý, jak tato noc skončí.

Citrónový sad

Citrónový sad (2008)

Film je inspirovaný skutečným příběhem vdovy, která byla nucena pokácet své citroníky z bezpečnostních důvodů. Filmová vdova, Salma, žije v palestinské vesnici na zelené linii oddělující Izrael od Západního břehu. V životě zažila samá zklamání - matka zemřela a vychovával ji jen její otec. Také manžel zemřel velmi mladý a nechal ji samotnou se třemi dětmi. Ty už ale vyrostly a rozutekly se do světa. Salma zůstala sama jen se svým sadem citróníků, který zdědila po otci. A ten ji teď chtějí vykácet, protože si tajné služby usmyslely, že stromy poslouží jako dobrý úkryt pro islámské teroristy, kteří budou chtít zavraždit izraelského ministra obrany žijícího v sousedství. Salma se nevzdá a bojuje o svůj sad u soudu. Boj proti celému státu Izrael se zdá předem prohraný, ale Salmu podpoří nečekaný spojenec, ministrova manželka.

Poslední zločin

Poslední zločin (2008)

Charles Boyer, policejní komisař ve výslužbě, trpí Alzheimerovou chorobou. Jeho paměť se rychle ztrácí, a tak dobrovolně odchází s pár věcmi v kufříku a knihou o Sherlockovi Holmesovi na specializovanou kliniku. Vítají ho usměvavé sestřičky a s pacienty se rychle spřátelí. Krátce po jeho příjezdu do Rezidence ale jeden z pacientů umírá a brzy po něm i další. Charles začíná vyšetřovat svůj poslední zločin, i když sám občas zapomíná, po čem vlastně pátrá a proč. A je vůbec co vyšetřovat? Není onen zločin jen výplodem pomatené mysli nemocného starého člověka?

Kapela přijela

Kapela přijela (2007)

Členové egyptské policejní kapely se omylem ocitnou na jednu noc v zapadlém izraelském městečku uprostřed pouště. Dvě různá náboženství, kultury, životní styly - jak to jde dohromady? Řada situací z běžného života se rázem stává zdrojem jemného humoru. A kdyby vám to nestačilo, je tu jako přídavek i nevyléčitelný svůdník žen, který se postará o zbytek.

O ano em que meus pais saíram de férias

O ano em que meus pais saíram de férias (2006)

Dvanáctiletý Mauro žije jen fotbalem a nemůže se dočkat Světového poháru, který je tentokrát, v roce 1972, pořádán v Brazílii. Jeho rodiče ale jednoho dne v rychlosti sbalí svoje věci a odjíždějí pryč. Chlapce cestou vysadí před domem dědečka a neví, že ten dnes zemřel. Osamělý Mauro usne na chodbě, kde ho objeví dědečkův soused, polský Žid Shlomo. Tím začíná složité soužití těchto dvou odlišných lidí. Pohár se blíží, rodiče se stále nevracejí a záběry policejních zásahů v ulicích dávají tušit, že neodjeli na dovolenou, jak tvrdili, ale že důvod jejich zmizení je mnohem závažnější. V této době v Brazílii vrcholila vojenská diktatura a politická situace v zemi byla velmi nestabilní. Film se odehrává v Sao Paulu. V televizních přenosech Světového poháru je i záznam zápasu Brazílie s Československem z Rio de Janeira.

Awarapan

Awarapan (2007)

Shivam je oddaným služebníkem svého pána Malika, Hong Kongského gangstera. Jednou dostane příkaz sledovat Malikovu přítelkyni, pákistánskou dívku, kvůli podezření z nevěry. Reema Shivamovi čím dál víc připomíná jeho dávnou lásku a s ní i všechno, co ho učila o víře v Alláha a o svobodě. Do té doby plnil všechny rozkazy, teď však začíná váhat, jestli má odhalit Reeminu nevěru a potrestat ji, nebo se postavit proti Malikovi.

Navždy, nikdy, nikde

Navždy, nikdy, nikde (2007)

Muž milující sleďový salát, jeho věčně opilý švagr a německý komediant vystupující v Rakousku. Ti tři uvíznou spolu v autě, když se snaží v noci vyhnout dívce na okraji neosvětlené silnice. Výhodná koupě neprůstřelného auta rakouského prezidenta se nakonec ukáže jako velmi nešťastný tah. Kmeny stromů blokují dveře, okna se nedají rozbít a bez elektřiny ani otevřít. V opuštěném lese přečkají noc. Druhý den je najde malý chlapec z blízkého dětského tábora. Třem nedobrovolným vězňům svitne naděje na záchranu. Neradují se ale dlouho, chlapec je rozený experimentátor a nalezení muži se mu hodí jako vhodné pokusné objekty pro jeho sociologické výzkumy. Z jeho dalších návštěv už muži takovou radost mít nebudou.

Soutěžící

Soutěžící (2007)

Martín je zastáncem klasické ekonomie západních zemí. A jako správný ekonom, navíc asistent na katedře ekonomie, prokáže své brilantní znalosti tohoto oboru a vyhraje v televizní soutěži co se dá. Přítelkyně Laura je nadšená, vždyť má teď doma milionáře, a konečně může začít utrácet za parádu. Z Martína nadšení ale brzy opadne, protože si jako dobrý ekonom dokáže spočítat, co ho nový dům, jachta, letadlo, dvě auta a řada dalších věcí, budou stát na daních a dalších poplatcích. Inu taková výhra nemusí být vždy zrovna výhra. A tak se Martínův život obrátí naruby. Ale bude to tím správným směrem?

Shabd

Shabd (2005)

Spisovatel Shaukat čelil silné kritice za svůj poslední román. Jeho postavy byly označeny za nevěrohodné, děj za nereálný. Po dvouleté pauze se rozhodne napsat román nový, který všechny kritiky umlčí. V jeho představách se objevuje záhadná žena Tammana, pro níž začne spřádat příběh zakázané lásky. Současně jeho manželka Antara přichází domů s vyprávěním o novém mladém kolegovi, Yashovi. Shaukat ženu přesvědčuje, aby neprozradila, že je vdaná a nechala Yashe, aby ji sváděl. V Shaukatově mysli Tammana splývá s Antarou a spřádá nitky osudů obou žen. Duše spisovatele ale bojuje s duší manžela a jistota Shaukata i Antary o pevnosti jejich svazku začíná mít trhliny.

Musikk på loftet

Musikk på loftet (1950)

Tatínek, majitel obchodu s hudebními nástroji, se snaží své děti vést k hudbě. Ta ale dvojčatům Lars a Lotte nepřirostla příliš k srdci. Své housle a klavír ničí a hrají tak příšerně, že od obchodu odhánějí všechny zákazníky. Jednou večer do jejich pokoje přilétne skřítek Snílek a zavede je do snu, ve kterém ožijí staré hudbení nástroje z půdy. První norský barevný film v kinoformátu 35 mm.

Josh

Josh (2000)

Vasco de Gama, město ve státě Goa na západním pobřeží Indie, patřilo v koloniální době Portugalsku. Sám Vasco de Gama tu vlastnil většinu půdy, která po jeho odchodu nemá majitele. Území si rozdělily dva gangy - jeden v čele s Maxem (Shahrukh Khan) a druhý vede Prakash (Sharad S. Kapoor). Nikdo se neodváží překročit pomyslnou hranici. Jednoho dne však přijede po letech za svou rodinou Rahul, bratr Prakashe. Na místní zvyklosti si nehodlá zvykat a na zapovězenou půdu ho to láká čím dál víc, hlavně po té, co zahlédne vyhlášenou krásku Shirley, Maxovu sestru. Shirley je ale pod stálým dohledem svého bratra a získat její lásku nebude vůbec jednoduché. A k tomu si ještě musí poradit s nepřátelstvím obou rodin.

Kabul Express

Kabul Express (2006)

Jai a Suhel, dva indičtí novináři, přijíždějí v listopadu 2001 do Kábulu zdokumentovat dění po pádu Talibánu. Nejvíc ze všeho by si přáli natočit rozhovor s jedním z Tálibů, kteří se ukrývají mimo město v horách. Využijí služby místního Afgánce, který jim přislíbí rozhovor zprostředkovat a na místo je i dovést. Ke skupince se přidá také mladá americká novinářka Jessica. Tálib Imran, na kterého narazí, je ale Pákistánec toužící se vrátit do své země a v novinářích vidí jedinečnou šanci, jak se dostat nepozorovaně z Afgánistánu. A tak se v jednom autě nazvaném Kabul Express ocitnou tři novináři, vlastenecky smýšlející Afgánský průvodce Khyber a pákistánský voják Talibánu, který svou zbraní donutí celé osazenstvo uhánět směr afgánsko-pákistánské hranice. Na začátku jsou to cizí lidé citící k sobě otevřené nepřátelství, nebo lhostejnost. Po 48 hodinách společné cesty to nutně musí být jinak.

Umrao Jaan

Umrao Jaan (2006)

Umrao Jaan (Aishwarya Rai) vypravuje svůj neveselý osud. Jako malá byla unesena a prodána do nevěstince. Proslavila se jako nejlepší tanečnice. Svou krásou a nadáním si získala lásku mladého, bohatého Nawab Sultana Khana (Abhishek Bachchan). Umrao ale nemá štěstí, v životě ji čekají jen samé překážky.

Jedná se o remake původního indického filmu Umrao Jaan z roku 1981. Kromě obsazení a kostýmů poznamenaly změny i samotný příběh.

Earth

Earth (1998)

Před padesáti lety, v roce 1947, žila Lenny v Láhauru a bylo jí 8 let. Brtiská nadvláda nad Indií se tehdy začala hroutit. Jenže spolu se zprávami o blížící se nezávislosti země, se šířily také zvěsti o rozdělení Indie na dvě země - Pákistán a Indii. Hindové, muslimové a sikhové, kteří žili po staletí spolu v míru, se náhle začali dožadovat kousku Indie pro sebe. Tyto bouřlivé události sledujeme očima malé Lenny, jejíž rodiče jsou pársové, a jsou tak ušetřeni bezprostředního nebezpečí. Jejich přátelé a blízcí ovšem takové štěstí nemají.

Karius og Baktus

Karius og Baktus (1954)

Celý film se odehrává v puse malého Jense. Karius a Baktus jsou totiž zubní skřítci, kteří si v jeho zubech budují domky, dokud ho zuby nezačnou bolet. Maminka vezme Jense k zubaři, Jens přestane jíst sladkosti a začne si čistit zuby. Tím skřítkům končí jejich bezstarostný život.

Sjuende far i huset

Sjuende far i huset (1966)

Pocestný dorazí navečer k pěknému domu a rád by zde přespal. Každý, koho potká, ho lituje, rád by mu dal najíst i odpočinout, ale nikdo z nich není ten pravý, kdo by to mohl dovolit. Najít v tomto stavení hospodáře není tak snadné.

Reklama