Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Recenze (472)

plakát

Dva dny, jedna noc (2014) 

Kterak Sandra o milost patnácti přistěhovalců prosila.

plakát

Díra u Hanušovic (2014) 

Takovéto české nic ve filmu mi často sedne ale Krobotova óda na žalost je zklamáním. Například Slámovy Divoké včely tu životně / vesnickou prázdnotu interpretovaly mnohem lepšé.

plakát

Tenkrát v Anatolii (2011) 

Zvláštní snímek tahle Anatolie, která není pro starý. I špetka poetična jakoby z Tarkovského Stalkera na mne dýchla. Ostatně... i vlak tam byl.

plakát

The Good Life (2007) 

Film se podstatnou část tváří depresivně ale na konci vám v hlavě odpálí ohňostroj, flashbacky přinesou vlny euforie a závěrečný monolog pošle do krevního oběhu pár deci horkého medu.

plakát

Insidious 2 (2013) odpad!

Celý film je založen na lekačkách ve formě nástupu smyčců, bouchání nábytku je vůči ostatním zvukům směšně předimenzované. Kurva! Když si vypnu zvuk tak jsou ty scény děsivé samy o sobě a naskočí mi u nich husí kůže. To je pocit, který chci u tohohle žánru zakusit. Kdybych chtěl zažít situaci u které vychčiju kýbl krve vlivem hluku, zajdu si na zápas Baníku odhlavičkovat pár dělobuchů. To není filmová kvalita, díky které jste při sledování filmu napnutí, to se jen lidský organismus brání proti přehnaným zvukovým úderům. Pokud má trend pokračovat, pak nevidím důvod proč sledovat třetí díl a vůbec aktuální horrorovou vlnu ze zámoří obecně. Jo, ještě jedna drobnost: Když vynechám výše zmíněné, Insidious 2 je otřesná slátanina.

plakát

Česká soda (1993) (seriál) 

Tento projekt by měl být ústavně zakotven.

plakát

The Canal (2014) 

Všem lidem dublinským, kteří ve filmu poznali geografické reálie svého nejbrhůdu upřímně přeji klidný spánek.

plakát

Pušky, puky, pivo a psi (2013) 

Dle třech povědomých slov v názvu jsem očekával sondu do nitra povahy české, dostal jsem ale popis (ne)jen hokejového režimu let padesátých až osmdesátých. Borci sypou z rukávů jednu historku za druhou, aťuž jde o příhody veselé nebo z pohledu životních osudů fatální, vzpomínají na ně s úsměvem na tváří a rázovitostí sobě vlastní. A generál? Tato potutelná a pitvorná postava tady vyčnívá jako Golonkova hůl zaražená v červené hlavě Ivanově... ale chvála bohu za něj.