Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (186)

plakát

Lady Ballers (2023) 

Taškařice konzervativních žido-pravičáků z Dailywire je zábavná do té míry, do jaké (ne)znáte soudobý levičácký progresivismus. Poměrně realistické skeče americké woke kultury jsou sice prezentované jako legrační bizár dohnaný ad absurdum, ale (mrk mrk) víme pár skutečných případů, na které se to chlupatě odkazuje, že. Cameo střídá cameo, pokud sledujete podcasty reportérů z dailywire, získá to ještě další humorný rozměr (nakonec přijde i kouzelník Jordan Peterson). Srandovní a mrazivě zlověstné zároveň. Objektivně jsou to ale takové neherecké, poslepované epizodky, které dohromady úplně opravdický film zrovna nedají. Mno, kdybych nebyla taková fašistická dezolátská mrdka (prej), tak by to bylo za 3, ale jelikož mě ty levičácký chudáčci tak točí, tak jim tu mrvu k přemílání hodím.

plakát

What Is a Woman? (2022) 

Co je to žena? Spoiler alert! Žena je dospělá lidská samice. Tím pro mě jakákoli diskuze na toto téma končí. Kdokoli tvrdí cokoli jiného, má buď zásadní psychický problém, se kterým by se měl léčit, nebo je to neomarxistická zmanipulovaná hnida bez páteře a morálky, se kterou a priori nelze rozvíjet jakoukoli diskuzi, ježto na to nemá nutnou duševní kapacitu.

plakát

Podivné dědictví (1972) 

20 ran bejkovcem! ...10! ...18! ...13! ...15! ...To beru... :o)

plakát

Prázdniny v Římě (1953) 

Audrey Hepburn zahrála tu nejroztomilejší zfetovanou princeznu v historii kinematografie. Film, který na mne funguje jako tabulka dobré čokolády a kýbl espressa. Doporučuju sledovat v posteli zpoza polštářové pevnosti.

plakát

Westworld (2016) (seriál) 

Shlédnuta první sezóna. Váhám mezi 4 a 5, jelikož to má mnohá pro i některá proti. Pro jsou určitě obsazení, myšlenka, civilní výkony (žádná přepjatá emocucka, jak je v dnešní době zvykem) a skvělý scénář s vypilovaným finále. Proti poněkud stupidní chování oněch dvou řezníků (taky jste si říkali, že kdyby ji jednoduše odpráskli, měli by klid?), Hopkinsova blamáž, která nastiňovala dosti protichůdné hodnoty než ve skutečnosti zastával - asi? Těžko říct, z jeho charakteru jsem byla a stále jsem trochu zmatená. Obecně řečeno, lidská (i ta umělá) psychologie dokonale propracovaná, ovšem technická a logická stránka mi tam trochu haprovala. Možná si to ještě sedne, časem se na to podívám určitě znovu. Zatím se ale kloním k 5, přeci jen ve sci-fi žánru je to dost ojedinělý počin (napadá mě snad jen dosti vzdálené srovnání s Ex Machina), přičemž je z toho ovšem trochu cítit nevyužitý potenciál (do problémů a paradoxů umělé inteligence mohli jít hloubš a houšť). Mimochodem, ze druhé sezóny mám už dopředu osypky, protože by se musel stát zázrak, aby z toho neudělali nastavovanou rozplizlou kaši na perfektně vypointované zakončení první sezóny. No, uvidíme.

plakát

Můj soused Totoro (1988) 

Nudíte se? Pořiďte si medvídka Totora! Já už mám doma dva...

plakát

Lucy (2014) 

Jasně, když něco nepochopím, tak to raději označím za nelogickou ptákovinu či nesmyslnou slátaninu, dám pohrdavě nízké hodnocení a pak budu vypadat chytřeji než samotní tvůrci... :) Bessonova psychotická jízda nastiňuje poměrně zásadní otázky, na které odpovídá sice zběsile (a špatně) po svém (viz. běžný omyl 10% apod.), ale když nad tím člověk trochu zauvažuje, dokáže z té změti vyextrahovat ty podstatné otázky, na které lidstvo hledá odedávna odpovědi. Jistě, jedná se o film přístupný veřejnosti, tudíž je to těžce "nevědecké" plus tam musí být zmíněný i Darwin, což spolu s Einsteinem jsou jediná jména vědy, která obézní americký tupounek zná. Nicméně i toho Darwina jsem schopná odpustit, protože Lucy je pojatá stejně šíleně jako droga, kterou hlavní hrdinka absorbuje, tudíž se jedná především o zábavu. Zábavu, která ale není tak nabubřele tupá, jako většina současných blockbusterů.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Spolu s Mononoke a Cestou do fantazie nejlepší Miyazaki. Hodně velký symbolismus, o dost "evropštější“ než předchozí filmy, proto možná tak úspěšný. Nádherná scéna s padající hvězdou, ta mi utkvěla asi z celého filmu nejvíc.

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Poslední samuraj má jedinou chybu (kromě americké produkce a z ní plynoucí zbytečný patos, zprzněné dějiny a velkolepá přestříklá "dramata"), a to Toma Cruise. Budiž ale více než dostatečnou kompenzací účast Kena Watanabeho a Hiroyukiho Sanady. Pro milovníky zidealizované představy samurajů, japonského mlčení, mudrování pod rozkvetlými sakurami a meditujících asijských fešáků je to ovšem blaho, naprosté blaho...

plakát

P.S. Miluji Tě (2007) 

Kouzelná slaďárna, která se přesně ve chvíli, kdy mírným znechucením šťavíte horní ret a uvažujete, že to po těch pěti minutách vypnete, změní v nádherný cynismus odlehčený smutným humorem. Perfektní Hilary Swank (a to ji jinak nemusím), slušně přihrávající ty ostatní dvě pipky a Harry Connick Jr. v roli dokonalýho blba. Jasně a Gerard Butler s kytarou... Takový u nás nemáme. :) Příběh to není ani tak o lásce, jako spíš o životě a co s ním, když se vám všechno sesere na hlavu v tom nejhorším smyslu. Příběh o tom, jak se znovu postavit na vlastní nohy, odhodlat se k věcem, po kterých jste toužili, ale dávno je už zapomněli, a o tom, že vždycky se dá začít znova.