Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (626)

plakát

Funny Games (1997) 

Minispoiler: Prvni jizda s Michaelem Hanekem skoncila jeho zbozstenim v mych ocich. Funny games je nekompromisni film. Zly, bezcitny, studeny a agresivni. Hned po prvnich peti minutach vite, ze tady se zadny happy end konat nebude, presto jdete dal a doufate.. doufate ze i kdyz vite, tak mozna prece na konci bude NECO, NECO co vse zmeni. Ale vsechno je marne. Resistance is futile. Jako by Haneke lidmi pohrdal, jako by se jim vysmival. Jako by lidi vubec nemel rad. Zadne hrani na efekt, zadna poza, zadne vnucovani se divakovi. Haneke jde jeste dal, Haneke dela z divaka zcela otevrene spolupachatele a to je neco, co tady jeste nebylo a co hned tak nebude prekonano. Funny Games jsou "what you see is what you get." Zlo. Zlo v nas, lidech.

plakát

Funny Games USA (2007) 

Jedna dolu za fakt, ze se, alespon v mych ocich, jedna "jen" o pretacku pro emericky trh. To snad Mistr nemusel, mohl nam misto toho vpalit neco ale uplne jineho. To bysem se radovala lepe.

plakát

Futurama (1999) (seriál) 

Popkulturni odkazy na late 80s/early 90s v nejvetsim sci fi narezu vsech dob. Jestli nejste ta spravna generace tak... tak si asi Futuramu taky uzijete, ale ne takovym zpusobem jako my, Vyvoleni. Neni nic lepsiho nez Futurama. Fakt ne. Ja si jdu ted pustit Breakfest Club. Dont You Forget About Me.

plakát

Gardens of the Night (2008) 

Co to je zde napsano za divny obsah? Podle toho bych opravdu nepoznala ze se jedna o film o ktery se vlastne fakt jedna. Nu coz. Opravdu kvalitni drama o unesenych & zneuzivanych detech, ktere jejich pasaci nezabili, ale nechali je jit a at se s zivotem tam venku porvou sami. Nejake explicitni sceny ve filmu (dikybohu) vylozene nevidime, ale i tak mi behal mraz po zadech. Nejhruznejsi pro me bylo sledovat jak unosci detem vymyvaji mozky ohledne toho ze je jejich rodice nechteji. Take me chytla za srdce ta idea paralelniho sveta ktery si deti vytvorili (Kniha Dzungli), aby se aspon trosku oprostili od zrudne reality. Tohle se opravdu povedlo.

plakát

Germany’s Next Topmodel - by Heidi Klum (2006) (pořad) 

Jsem fanousek, nebudu lhat. Jednak je mi Heidi Klum desne sympaticka a taky si pri sledovani teto Show desne zvedam sebevedomi. Ale je to takove podle, neb si dovedu predstavit ze kdyz mi bylo tak tech 18 let, tak jsem to obcas take mela v hlave vymetene, jako ty holky. V prvnich radach bylo zajimave ze holky chodily na casting k opravdu slavnym navrharum (napr. Michael Korrs, nebo tehdy jak frcel Ed Hardy tak Christian Audigier), ted uz je to spis takove smrdoleni se po no namech a ruzne reklamni kampane pro firmy ktere pro "Topmodelku" funguji vicemene jako hlavni inzerenti. No, v poslednich radach teda Heidi urvala Wolfgang Joop a Michael Michalski, ale ti jsou taky znami spis v Nemecku (Evrope). Ale me to bavi a ja si u toho odpocinu. Jeste pred par lety jsem u toho jakoby "protestne" vzdycky pojidala Pizza toasty, zajimave, jedla jsem takove zle hnusoty a lide mi rikali same komplimenty jako "ty jses ale hubena, nemas nejakou poruchu potravy" nebo "vypadas jak smrtka". A nyni jim same zdrave veci a skoro zadnou mouku a presto jsem tlusta jak vepr a lidi nyni rikaji "konecne se ti trochu zakulatil oblicej". Jo a taky se mi kdysi jednou zdalo ze jsem sama byla v soutezi a Heidi mi dala fotku a rekla ze postupuji do dalsiho kola. Takove stesti! Ufff, to byl zase pateticky Traktat ode me....

plakát

Godzilla (2014) 

Je SPOILER kdyz reknu ze ve dvou hodinovem filmu se Godzilla poprve objevi az po zhruba hodine a to tak na tri minuty? Ze za cely film uvidite samotnou Godzillu tak asi 15 minut (a to jsem jeste velkorysa!). No, myslim ze je fer priznat ze cas od casu, asi aby se nereklo, tak zaberem probehne nejaka obri & hranata kudlanka nabozna se sviticima cervenyma ocima. Jinak porad sledujeme nejakeho nesympatickeho mamlase, ani jsem poradne nepochopila proc. Jednou je v Japonsku, pak "zcela logicky" na Havaji, a aby bylo pricestnosti a uveritelnosti ucineno zadost tak se vetre k nejake vojenske jednotce a s nima jede do San Fran. To jsem tedy zase s filmem na sobotu slapla do pekne fekalie...

plakát

Golet v údolí (1995) 

Krasny a poeticky film. Skveli herci a mily pribeh. Ale me to proste moc nebavilo. Takovy prumer, proste.

plakát

Goodbye Deutschland! - Die Auswanderer (2006) (seriál) 

Den po maturite jsem vypadla z CR a uz jsem se nevratila, procez jsem sama takovy Auswanderer a proto me tato Show bavi asi ze vsech nejvic co vubec v televizi jsou. V podstate se jedna o pribehy lidi, kteri se rozhodli vycestovat z Nemecka a zacit zivot nekde jinde (najdeme zde nove zacatky z celeho sveta). Nekteri odchazeji kvuli lasce, jini z nejakeho sentimentu, nektere pronasleduji dluhy, jini doufaji ze zbohatnou, nekteri zase chteji vypadnout z civilizace nekde do exotickeho raje a nepinozit se za materialnimi statky.... Zrovna vcera jsem si rozkoukala velmi dramaticky a smutny pribeh, uplne se nemuzu dockat az dojdu domu a dokoukam to. vyhodou je, ze starsi dily si muzete stahnout / nakoukat primo z "mediathek" na VOX.

plakát

Good bye, Lenin! (2003) 

Libilo, pobavilo = co vic od filmu na pondelni vecer chtit? Navic zu jsem to videla asi po desate. Brühl sympatak a Katrin Saß to ma u me taky dobre. Prijemne Retro.

plakát

Gorily v mlze (1988) 

Obcas bych si prala byt take tak desne umanuta a jit si za svym za kazdou cenu, obcas jsem zase rada ze jsem tak trochu flegmous a mam tendenci tim zivotem tak trochu provlavat. Ti umanuti jsou desne inspirujici a obdivuji je, i kdyz to semtam byva na hrane. "Gorily" jsou pro me krasny 80kovy retrofilm o jedne prave tak desne moc umanute antropolozce a me nahodou desne bavil. Herecke obsazeni, gorily, priroda.. vse naprosto luxusni. Chvilemi se mi zdalo ze se film trosku placa na jednom miste, ale v zasade nic vazneho. Kdykoliv znovu. Bolelo me srdicko kdyz tu malou gorilku ji vzali ti zli lide ze zoo a mela jsem i slzy v ocich. Ja jsem vubec ted na vse takova hakliva. Proto si radeji ctu, nechci porad brecet.