Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (626)

plakát

My děti ze stanice Zoo (1981) 

Uf, tohle mi bylo prece jen docela "häftig". Ale mysleno v dobrem, paradni film, Uli Edel tento typ filmu opravdu umi. Knizka je samozrejme vyborna, u me urcite zafungovala jako prevence pred drogama. Jak jsem se porad nekde poflakovala po svete, tak cas od casu se stalo, ze nekdo nabidl lajnu nebo pilulku nebo jiny shit. Vzdy kdyz nekdo s necim takovym prisel tak jsem okamzite odmitla a zaroven myslela na "My deti..." . Pro me zasadni kniha meho detstvi / dospivani (cetla jsem ji poprve kdyz mi bylo 13). Film se drzi knihy vicemene verne, herci jsou hodne podobni (v knize jsou fotky) svym predobrazum a hudba = no ano, pan DEJVID, nekvetsi kral vsech kralu = naprosto skvela. Vyborny film i knizka. Oboji muzu jen doporucit.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

To jsme zase tehdy s bratrem poulili oci! (Me bylo 16 let a bratrovi 15). Rozhodli jsme se, ze si budeme kazdy dil AKTA X natacet na video. Ale tata nas po par tydnech serval a co jsme meli zase prehral jinyma filmama. Ale Akta X to byla laska na prvni pohled, prvnich pet serii vlastnim na DVD a zrovna ted je zase zrovna vsechny tocim. Samozrejme nektere dily jsou lepsi nez jine, ale celkove velmi nadprumerny serial (serie 1-5), takze se raduji prevelice a petkuji opet s cistym svedomim. Ty dily bez Mudler & Scully jsem ani nevidela a ani o to nestojim. Nejlepsejsi dily byli samozrejme ty o Eugene Tooms, no z tech mam jeste dnes traumata jako prase (hlavne z tech zlutych oci), opet jsem se ke Klenotovi silne tiskla. Btw. Klenot take velkym fanouskem, takze hodnoceni za oba.

plakát

Pláž (2000) 

Danny Boyle. Ja mu nikdy neodolam... A pokud se do toho primicha DiCaprio, a Canet, tak to uz jsem jako uplne bez sance. Zase paradni hracicka, zajimavy pribeh, naprosto vymazlena vizualni stranka filmu a soundtrack naprosto fenomenalni (sveho casu jsme v aute nesmazili nic jineho). Tak jako Richard, tak ja bych si prala zmizet nekam do hor. Vykvaknout se na trapne pinozeni se za necim (hypoteka, nove boty, kablilka od prada, satek od lujze vitona, sporovni auto, dovolena v luxusnich hotelech, vecere v restauracich kde za jidlo pro dva vyplaznete nekolik stovek evropskych penez).

plakát

Predátor 2 (1990) 

JA mam pro Predatora slabost. Proste je to muj velky oblibenec a vdecne tema skoro az metafyzickych debat mezi mnou a Klenotem (no teda mluvim hlavne ja, Klenot jen tak neutralne mrci) "A kdo si myslis ze je hezci, Predator nebo Vetrelec?" a nasledne si sama odpovidam "Me se libi oba, ale Vetrelce ma kazdy radeji, takze asi vic Predator aby mu to nebylo lito." Presun z dzungle stromove do dzungle betonove Predatorovi na atraktivite neubral a ja ho dal budu obdivovat a uctivat. Skoro jako Setha Morrisona! Vzpominajice Setha mozna by byl dobry taky nejaky Predator v Alpach... na lyzich.. no to uz zase placam nesmysle, jak si kazdy den musim pichat jakesi injekce a jist desne mnozstvi drog tak mi obcas trosku caka pod tasky. Ale jinak Predator 2 parada. A Bill Paxton to ma stejne nejlepci.

plakát

Legenda o Janě (2009) 

Tato Papezka, no to byla parada, jsem nadsena. Film jsem uz videla nekolikrat a vzdycky me strasne bavi. Ja v techhle vecech samozrejme vubec kovana nejsem, procez vubec nevim, jestli se neco takoveho vubec mohlo stat, ale neva, jak rikam, opravdu parada. Jen vic takovych filmu, nevidim jediny duvod proc nedat plne hodnoceni. Zajimavy pribeh, vypravny film, bezchybne herecke vykony. Frau Joelly se raduje prevelice. A jeji radost je jeste nasobena faktem ze v sobotu sehnala "Die Päpstin" na modrem rejovi za velmi sympatickych 2,95EUR! Tak ano!

plakát

Jurský park (1993) 

Ja si pamatuju jaka to byla v devadesatemtretim bombice. Jak jsme staly se Sylvou (nebo to byla Martina? ja s nima kamaradila napreskacku..) v rade pred Velkym kinem ve Zlene a pocitaly kolik je lidi pred nama a jestli to na nas jeste vyjde (vyslo)... No a vcera se pohadka mladi vratila! Paradni film, co me zaujalo bylo, ze ho vubec, ale vubec neohlodal zub casu (ani co se tyce mody = kdyz se podivate na kratasy s vysokym pasem co ma na sobe Laura Dern tak jasna aktualitka). Naprosto super, paradni film pro vsechny vekove kategorie. Tohle se musi libit snad kazdemu. Ja se raduji prevelice. A tesim se na zitrejsi kino (Jursky svet).

plakát

Místo činu - Niedere Instinkte (2015) (epizoda) 

Zase spica Tatort! Za posledni tri mesice uz druhy, kteremu proste MUSIM vpalit plny pocet! Je docela hodne uchylny a creepy (kor pokud si to jedete v silikonovych maskach)... Nechci to moc spoilerovat, takze jen zhruba: Zmizi mala holcicka a rodice, kteri jsou v jakesi sekte ci co, veri ze Buh zaridi, aby vse dobre dopadlo, asi se pry zabehla. Coz je podezrele a hodne to sejri vysetrujici komisare (Thomalla & Wuttke), kor kdyz ti zjisti, ze mala byla s nejvetsi pravdepodobnosti unesena. Dal se rozepisovat moc nebudu, u detektivek typu Tatort je to spis na skodu. Martin Wuttke je bez debat jeden z nejskaredsich chlapu na svete, troufam si rict i vesmiru, procez fakt ze je ve filmu portretovan jako jakysi don juan jde mi hlava vubec nebere. Brrr, opravdu neatraktivni pan!

plakát

Bohové musejí být šílení 2 (1989) 

Tenhle dil se mi libil asi o facku vic nez ten prvni (a to je co rict, neb prvnimu dilu jsem hrde a bez vycitek svedomi vpalila petku!). Nejlepsi scena podle me bylo kradeni pstrosiho vejce, to jsem uplne slzela smichy a Klenot se take smal, ale myslim ze ten smal spis tomu jak se smeju (chrochtam) ja nez scene ve filmu. Ale je take fanousek. Na ten treti se ani divat nebudu, pry je to hnusota hnusot velmi nevtipna, procez si nechci kazit naprosto skvely dojem, ktery na me udelali prvni dva dily!

plakát

Bohové musí být šílení (1980) 

Takove blbe a proflaknute vtipy, a pritom me to vzdy uplne dostane a musim se smat jak blazen (tak moc ze az skoro "chrochtam", coz se mi skoro nikdy nestava!). Na me tohle vzdycky funguje, rozhodne cestne misto v me filmotece!

plakát

Místo činu - Die Wiederkehr (2015) (epizoda) 

Asi nejlepsi Tatort, ktery jsem zatim videla, takze jako jedinemu mu vpalim pet hvezd. Hned pri sledovani jsem byla nadsena ze toto je spica detektivka a na druhy den se o tomhle dilu psalo snad ve vsech novinach (otitulovany jako "nejsledovanejsi" a "jeden z nejlepsich"). Takze: kdysi davno zmizne z rodiny dcera. a pak se po letech vrati. Chova se, pravda, trochu divne, ale pokud tvrdi ze byla zneuzivana svymi unosci tak to asi az zas tak divne neni (treba reaguje spatne na muzske doteky). Jenze ono je toho vic.. mota se kolem ni dost zvlastni typek... a jeji segra zacina mit pochybnosti ze ne vsechno co ztracena dcerka rika bude pravda... Tenhle Tatort fakt doporucuju. Ta ztracena dcerka byla Swantje Kohlhof, v Tore tanzt vypadala jako unyly chlapec s ksichtem jak rozslapnuty pomeranc, ale tady si nechala narust vlasy coz ji cini divatelnou a taky herecky na rozdil od Toreho predvadi docela slusne niveau. Fakt super Tatort. Raduji se. To jsou opravdu paradni detektivky toto.