Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (72)

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Jak je J.Bohdalová výborná herečka, tak je "vnouček" V.Jílek totálně mimo, tak stupidní a naivní role, to se snad nedá ani vymyslet.

plakát

Americký sniper (2014) 

Hodně dobré, opravdu válečné drama, skvělý B.Cooper, jeho podání amerického válečného hrdiny je naprosto uvěřitelné. Pro mě 2 nejsilnější scény filmu: scéna v Iráku vrtačka - řezník - dítě a pak konec, resp. pohřeb, umocněný skladbou "The Funeral" od E.Morriconeho.

plakát

Anna (2019) 

Dějově zajímavé díky rozuzlení, časové skoky styl vyprávění ozvláštnily, bojové scény (kdy 50 kilová modelka přepere, zmlátí a zabije desítky chlapů) jsou dost mimo a celý film tím degraduje ze špionážního na pohádkový příběh. Z herců vynikají H. Mirren jako agentka KGB a C. Murphy jako agent CIA, naopak hlavní hrdinka představuje klišé v podobě krásné blonďaté modelky - zabijáka, které moc nejde věřit důvod, proč se dala na zabijáckou dráhu. Celkově hodnotím jako spíše slabší odvar Brutální Nikity, ale špatný film to není.

plakát

Anthropoid (2016) 

Seqvensův Atentát beru jako jeden z nejlepších filmů o odboji, a Anthropoid je jeho opravdu skvělým nástupcem. Atmosféra jak samotného atentátu, tak závěrečné scény nemá chybu, všechno umocňuje výborná hudba. Skvělé, pro mě strašně silný zážitek.

plakát

Babylon Berlín (2017) (seriál) 

Absolutně skvělé - děj, výprava, herci, hudba, atmosféra. Ve zpracování je vidět velkorysý rozpočet. Jeden pro mě mínusový bod je český dabing Bruna Woltera - když slyším Otu Jiráka, představím si kohokoliv, jenom ne vrchního kriminálního komisaře, navíc zápornou postavu. Doplňuji hodnocení po 3.sérii: zklamání, v mém případě ovlivněné tím, že mám přečtené všechny knižní předlohy. Navíc se ve třetí sérii nepovedl výběr herců, vypadá to jako casting na nejnesympatičtější a nejošklivější herce z celého Německa

plakát

Bastardi (2010) 

Po shlédnutí 1. a 2. dílu nemám odvahu na díl třetí, protože je to fakt špatný. Za odvahu zpracovat téma, které vychází ze skutečnosti (jak jsem se někde dočetla), dávám 1*.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) 

Hodnotím zatím průměrně po prvním dílu, ale těším se na pokračování, určitě chci vidět celý seriál. Velké očekávání a pocit z prvního dílu na mě působí bez emocí, atmosféra nemastná neslaná, bohužel k tomuto pocitu přispěla hudba, která je jak přes kopírák z Českého století (také ji dělal stejný hudební skladatel). filmové klasice typu Slunečnice nebo Jen pro ten dnešní den prostě nesluší aranžmá jako z politického dokumentu. Výkon V. Javorského a M. dlouhého je vynikající. Doplňuji po celé sérii: je to skvělý počin, trochu mi vadilo viz výše a také fakt, že u některých herců vznikaly podivné kompilace charakterů a skutečných postav jako u hlavní hrdinky Liliy Krallové, mimochodem ten její herecký bezkrevný výkon mi vadil asi nejvíc. Výborný J. Plesl jako M. Havel, byl to v jeho podání opravdu mazel

plakát

Boxer (1997) 

Plné emocí, bezvýchodnosti, fanatismu, krásně zobrazený vztah mezi D.Day Lewisem a E.Watson. Strašně moc se mi film líbil, D.Day Lewis skvělý.

plakát

Colette (2013) 

Silné téma, silný příběh (Knihy A. Lustiga ve mně při jejich čtení vyvolávají opravdové emoce), které ale ve filmu Colette jaksi nejsou. Nevím proč - J.Mádl je skvělý herec, podle mě na Williho Felda výborný typ, film podle výpravy určitě stál hodně peněz, ale při jeho sledování jsem si připadala jako na exkurzi, kdy průvodce podle příručky popisuje, kde se co odehrávalo... Absolutně jsem nepochopila ten nepovedený dabing, myslela jsem, že záměrem mezinárodního castingu je snaha ukázat ten jazykový babylon, který v koncentrácích panoval a věřím, že titulky by podtrhly větší autentičnost. A závěr film, respektive ty emoce, na které jsem pořád čekala, úplně zabil - ne že by Židé či jiní vězni v koncentrácích nekšeftovali, šlo přece o boj o přežití, což dokazuje i jinak sympatický Willi Feld, ale finální záběr na A. Hryce (mimochodem ten byl tedy skvěle živený na poměry koncentráku:-), který má radost z toho, že přežil s řetězem zlatých nakradených prstenů na krku, to se tedy hodně nepovedlo.

plakát

Černé vdovy (2019) (seriál) 

Pitomoučká "krimi" komedie  z kategorie "k žehlení dobrý".  Seriál má dobré herecké obsazení, někteří herci svoje role vystřihli skvěle (vyšetřovatelé z oddělení vražd Polívka+Vondráček, ze tří hlavních hrdinek pak L. Sipošová, které tu prostinkou naivku fakt věříte), proto alespoň 1*.