Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Deníček (12)

Bourne identity

No, čekal jsem daleko víc... První třetina dobrá, taková, na kterou by se určitě dalo natočit daleko lepší dílko než jaké se natočilo. Byl jsem tím filmem zaujmut tak na 70% (doufal jsem, že přijde něco"jóó" čím tento film je v top 200, ale podle mého, tam nic takového nepřišlo...škoda)
Pozn. k hodnoceni: Ty čtyři hvězdy jsou bez uší

Minority Report

Kurňá jóó dobrý film! Akorát mi přišlo, že se v druhé půly až moc zamotává sám do sebe a pomáhá divákovi k  takovým zlomyslným řečem jako "no to bych chtěl vidět jak by se tam" nebo" odtamtud dostal" apod...

Welkeom tu Dongmakgol

Uvidíme zítra - zatím pouze: Některé scény téměř epické, ale jiné zase přehnané
*Joe HIsaishi je borec romantického klavíru a "hezkých" okamžiků filmu - tam kde to má být napínavé a natož pak drsné, mu to vážně nejde...škoda (ale ještě sem od něho ozvučené neviděl všechno že ;-)

Ponyo z útesu nad mořem

Buď to sem blbej já a nebo vyprávění příběhu...aha, tak už jsem přišel na to proč mi některý věci hlava nebrala - český dabing (teda spíš samotný překlad) je fakt špatný. Jinak v orig. znění paráda a zkrátka je to věc určená opravdu malým dětem, kterým vůbec nebudou vadit některý superpraštěný věci a budou jenom žasnout nad hyperaktivní Ponyou běhající na útesu s úspornou žárovkou na hlavě :-)

Karigurashi no Arriety

Romatické drama v anime se scénářem od Hajao Mijazakiho? ANO!!!

Doručovací služba čarodějky Kiki

Milá, hezká, krásná anime pohádka. Avšak vadila mi jedna věc - konec. Právě na to, jak je to celé hezky mile pohádkové a krásně si s Kiki létáte na koštěti s kocourem za krkem a poslouchajíc přitom rádio, tak jsem najednou nestačil ani valit oči, co to vlastně na tom konci vidim. Skoro jsem měl za to, že Mijazaki tam snad nechá někoho umřít. No, naštěstí je to pohádka a i přes ten konec (useknutej) nakonec pohádkou zůstává.

P.S. Měl sem skoro výbuch smíchu, když se ten kluk snaží rozjet i s Kiki na svým vrtulovym kole :-D

Kokuriko-zaka kara (From up on Poppy hill)

Taková Mimi wo sumaseba od táty Hajaoa příběhem mínus 30 let a se zamotanější středoškolskou láskou. Ona hlavní zápletka, kterou si  tady na CSFD přečtete  v popisu u tohoto filmu a budete ji očekávat (teda alespoň já ji očekával :-), mi přišla, že tam hraje "druhý housle" a Vy jako divák, budete spíš napjatě sledovat dění:  "Co když ale zjistí, že toho spolu mají společného více, než by se na první pohled mohlo zdát?"(by Hromino).

Laputa: Nebeský zámek

Chtěl jsem vidět něco od MIjazakiho co by nebylo až tak pohádkové - něco na způsob Mononoke, a v tomto jeho snímku jsem to skoro našel.Ale jinak jsem tam viděl jak Lupin Sansei tak i Porco Rosso. Mononoke atmosféra (teda samozřejmě - tady v tomto počinu ji předchází) je znát hlavně na Laputě samotné, ale jinak hlavně v úvodu mi to přislo takový až moc americký a v některých pasážích až "uřvaný"

Jinak opět,stejně jako v Porco Rosso, skvělá vedlejší banda - Piráti!!! :-D

Hanebný pancharti (Inglourious Basterds)

Až zvráceně sem se u toho bavil (od toho tu Tarantinovky asi jsou), herecké výkony perfektní (až na Brada - ten mi tím jeho "přehráváním stylem" neseděl), hltal jsem každý okamžik filmu a kolikrát si řikal "ty woe jak se tohle nakonec vyvrbí"... Ale ten konec...prostě jsem si už myslel, že to Tarantino udělá tak, aby to vyšlo vstříc dějinám. Nestalo se tak, což mě překvapilo a i docela zklamalo - proto no5stars

Skyfall

Jako na podívání pěkný, ale podle mě jsou bondovky prostě jenom pohádky pro dospělí. Vůbec jsem se nedokázal vcítit do hl. postav natož abych na konci nějak litoval tu nepříjemnou a pro mě supernesympatickou babu a i příběh takovej...no jako dobře - pěkně to udělaný bylo,ale ne tak, aby mi to nějak (něčím) vyrazilo dech.

Requiem for a dream

Ošklivé - spíš hnusné,ale filmařina brilantní

Jak hodnotím

- odpad tj. Film, který mě buď samotným tématem (většinou nějak zvrhlým,trapným či ujetým) nebo zpracováním přesvědčil v tom, že takováhle sra... nemůže snad vůbec nikomu (doufám, že nikomu) nic dobrýho přinést.

- 1 hvežda tj: Film ve kterém jsem se snažil hledat něco aspoň zajímavého nebo alespoň trošičku k zamyšlení či třeba nějaký neokoukaný nebo dobrý styl střihu či výpravy... (u filmu právě s tímto hodnocením bohužel z 95% nic nenacházím)

- 2 hveždy tj: Když mi film aspoň něco máló říká či se mě snaží zaujmout a třeba se mu to i docela daří, ale potom tam je něco co mi to buď totálně a nebo fakt hodně zkazí (třeba ty úplně supertrapný dialogy mezi Bellou a Edwardem všichni víme v jakém filmu). A nebo - Něco z dětských let o čemž teď už vím, že to byla dost bejkárna, ale přesto se mi někdy vybaví nějaká utkvělá scéna či hláška.

- 3 hveždy tj: Asi to znáte, když se Vám něco líbí, je Vám to blízké, nebo zrovna něco podobného prožíváte, a najdete si to v nějakém adekvátním filmu, tak je to prostě 5stars paráda.
Jenomže potom (za den,týden,měsíc) se třeba podíváte znova (už v úplně jiné duševní pohodě či nepohodě) a najednou zjišťujete, že to přece jenom má mouchy. A nebo, že tohle se tam teda dost nehodí, a tady to teda neni moc domyšlený apod.
Ale jinak fakt dobrý film

- 4 hveždy tj: Po shlédnutí máte hřejivý pocit. Po shlédnutí máte slzy v očích. Po shlédnutí byste si to nejraději pustili znova
a prožili ten příběh (či zažili tu parádu pro oči nebo uši) ještě jednou.

- 5 Stars    To je něco, kdy Vás to zasáhne přímo do srdce a nutí popřemýšlet o svém vlastním životě.