Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (728)

plakát

A co když je to pravda? (2005) 

Pro mě to je takovej Duch (Swayze) pro 21. století. Sice Duch je dnes již klasika. Ale tahle duchařská komedie je milá, barevná, dokonce vtipná, sladká, sympatická, obsazená mými oblíbenci Ruffalem a Witherspoon a navíc ten konec. Ten konec mě utvrdil, že asi stárnu a už nejsem takovej tvrďák jako dřív. Nice movie.

plakát

A dost! (2013) 

Filmy Nicole Holofcener nikdy nebyly mým šálkem kávy, ale tento snímek je o moc povedenější než její předchozí, za což může hlavně skvělé ústřední duo Julia Louis-Dreyfus a James Gandolfini. Je jen velká škoda, že Jamesovo čím dál lepší herectví můžeme ocenit již jen zpětně.

plakát

After: Přiznání (2020) odpad!

Ještě horší než jednička, a už té jsem dal odpad!, sám se divím, proč jsem podruhé vkročil do stejné řeky, asi nějaká forma masochismu. Jednou větou bych to shrnul jako porno pro děcka, s nesympatickými, arogantně hrajícími neherci, které už nechci za žádných okolností vidět v žádném jiném filmu.

plakát

Agenti dementi (2003) 

Podle hodnocení většiny, jsem čekal nudnou zhovadilost bez nápadité režie postrádající tempo, gagy atd. Ale musím se tohoto filmu zastat a když k němu nebudu přistupovat jako k obyčejné komedii, ale jako ke zfilmovanému bizarnímu comicsu a grotesce, kde jeden gag střídá druhý a celou stopáž není čas na vydechnutí - což byl zřejmě i záměr tvůrců, tak je to velmi povedené dílo a přibližuje se k filmům s účetním fantozzi, který ovšem nemá tolik gagů a občas se uchyluje k trapnosti, což tady nehrozí.

plakát

Agent v sukni 2 (2006) 

Možná o krapek lepší než jednička, ale pořád na dvě hvězdy.

plakát

Ahoj, musím už jít (2012) 

Mě to totálně minulo snad vším a to mám Melanii Lynskey vcelku rád.

plakát

Aiyyaa (2012) 

Miluju Bollywood, miluju Rani Mukerji, ale tento "skvost" mě štval od první vteřiny. Příšerně přehrávající Rani, kdy tento její projev ještě zachraňoval její krásný kukuč, ale docela mimo byli její tanečky s odhaleným břichem, které za ty roky poněkud nakynulo. Ale nejhorší ze všeho byl scénář a celková režie, kdy ztřeštěnost příběhu byla zde přímo iritující, postavičky jak z jiného vesmíru a objekt její touhy byla tak nesympatická postava, navíc s nejhoršími možnými vlastnostmi, že by si o něj nikdo normální neopřel ani kolo. Film, na který chci, co nejdřív zapomenout, abych si nesprotivil Rani.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Taky jsem Chtěl uvěřit, že by noví celovečerní Akta X mohli navodit tu atmosféru starých dílů seriálu, ale bohužel se z toho vyklubala pouze průměrná kriminálka, nic víc, nic míň. Být to zkráceno na 50 minut, byl by to zajímavý díl seriálu. Na celovečerák to prostě nemá.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Překvapivě (nebo paradoxně?) se mi sequel líbil více než jednička, a oproti Burtonovské verzi mi připadal svět v říši divů více hravější, barevnější, propracovanější a líbil se mi i dějově, což bude asi tím, že Burton se již opakuje a vykrádá, a nová krev na režisérské sesli tomu dala větší odstup a jiný přístup, který je více burtonovský než sám Burton.

plakát

All Eyez on Me (2017) 

Mám rád životopisné hudby a nesnáším rap. To na úvod. Proto hudební složka se mi nelíbila, ale vzhledem k tomu, že film je o rapujícím zpěvákovi, tak je nezbytná a musím ji akceptovat. Film sice nedosahuje kvalit jako např. Straight Outta Compton, který mě filmařsky bavil mnohem více, ale na druhou stranu průser to taky není. Je skvěle obsazený, hlavně ústřední postava 2Paca je stejná jako originál (z dob MTV, kdy to ještě byla hudební stanice, si pravého 2Paca pamatuju), ale i menší role jsou dobře obsazené. Příběh se místy vleče, ale pár silných momentů obsahuje. Prospělo by mu menší zkrácení, hlavně v těch nudnějších pasážích a i songy bych pokrátil. Adekvátní hodnocení je mezi 3 a 4 *, ale kvůli pár drobnostem (jako že z 2Paca nedělali žádného svatouška, ale pořádného přitroublého MTF) se přikloním k příznivějšímu hodnocení.