Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (47)

plakát

Český žurnál - Život a smrt v Tanvaldu (2013) (epizoda) 

Už titulek v popisu obsahu jasně naznačuje nestranost a zaujatost tohoto dokumentu. Takovéto dokumenty opravdu nemám rád. Dokument má být nestraný.

plakát

Frajeři ve Vegas (2013) 

Opravdu povedený snímek, který je originální, vtipný a dokýže zaujmout všechny věkové kategorie, snad jen kromě malých dětí. Zprvu jsem se trochu bál, aby to nebyl nudný film o čtyřek chlapících, ale to se naštěstí nepotvrdilo a tak dávám 90%

plakát

Hledá se prezident (2013) 

Jednou mi jeden známý řekl, že Jiří z Poděbrad je jeden z našich nejvýznamějších panovníků, protože to byl první vládce, který byl zvolen "lidem". Nedalo mi to a musel jsem na tento výrok reagovat "Se podívej na Zemana...taky první zvolenej lidem...a doufám, že nebude nejvýznamější..."

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Milé překvapení v podobě druhého díle. Vzhledem k tomu, jaký úspěch u mě sklidil první díl jsem se trochu bál zklamání. Naštěstí se mé obavy nenaplnily a považuji tento snímek za velmi podařený. Snaží se nabídnout prvky jisté "romantičnosti", takže nadchne lidi, kteří se v těchto filmu vyžívají, zároveň však v ní žádná skutečná romantika pro toho kdo ji nechce vidět k nalezení není a nadchne tak i milovníky typických akčňáků. Navíc je zde jen opravdu málo momentů, kdy by se nic nedělo a děj neběžel - tím myslím zbytečné prodlužování děje. Uvidíme zda toto vytrvá i do posledních dvou dílů. Za mě 90%

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Navzdory prvním obavám ohledně tohoto filmu, jsem byl velice mile překvapen. Největší dojem na mě udělal nepochybně excelentní herecký výkon Toma Hankse. Tohoto herce si nesmírně vážím pro jeho herecké schopnosti a v tomto díle to nepochybně dokázal. Způsob, jakým dokáže projevit emoce, je tak věrohodný, že bych mu to vše věřil. Hlavně tímto si u mě celý film vysloužil toto hodnocení. Velké plus u mě má film také za evidentní snahu držet se autenticity příběhu.

plakát

Lesní duch (2013) 

Při náhledu na tento film bez ohledu na původní originál, jde podle mě o velmi kvalitní horor, který velmi úspěšné kazí záverečná scéna "deště krve", tkerý dělá z tohoto snímku laciný hollywoodský film. -->("Hlavně šokovat diváka množstvím krve.")

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

U tohoto filmu se opravdu dalo zasmát. I když bylo hodně scén "přitažené za vlasy", tak byly podány tak, že se tomu dalo zasmát (například "Mariánový dítě" :D) Tento film vytěžil z tématu opravdu hodně.

plakát

Podfukáři (2013) 

Možná je to moje chyba, ale od tohoto filmu jsem podle ukázek očekával mnohem více. Kouzla byla perfektní, i efekty, ale něco tomu chybělo. Měl jsem trochu pocit, že naši "kouzelníci" jsou bohové a policisté naprostí šašci. Nicméně svůj účel to asi splnilo a pobavilo.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Geniální film, který je sice delší, než je obvyklé, ale o to jsem byl radši, že jsem se na něj mohl déle dívat. Svou délku umí výborně využít a rozhdoně se nejdná o nějaký natahovaný nudný snímek, u kterého budete už v polovině koukat na hodinky. Je to také jeden z mála filmů, který jsem viděl v krátké době dvakrát po sobě a všem bych to také doporučil. Všímáte si pak na začátku detailů, kterých jste si bez souvislostí z konce filmu nemohli při prvním shlédnutí všimnout. Nemůžu hodnotit jinak než 85% - 4*

plakát

Králova řeč (2010) 

Opravdu geniální film. Nádherně zpracovaný i natočený. Obsazení je také perfektní. Jako největší plus bych však považoval schopnost navnadit skutečný pocit z atmosféry, ve které se film odehrává. Napětí v královské rodině, hrozící válka a mnohé další. Nemůžu jinak než 95% - 5*