Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Oblíbené seriály (10)

1883

1883 (2021)

NEJLEPŠÍ SERIÁL VŠECH DOB? Výprava, hudba, scénář a herecké výkony neskutečné. Životní role Sama Elliotta v podání kapitána Shei, ta nezničená a nádherná a zároveň drsná a nelítosná příroda Ameriky, prostě nádhera. Tento seriál by měl každý vidět, ať už máte tuto dobu rádi nebo ne. Něco tak velkolepého zase delší dobu neuvidíme. Samozřejmě se najde spousta chybiček, kdy se v pár momentech může polemizovat, zda by to v té době opravdu tak bylo (mám na mysli některé scény s původními obyvateli), ale to už nechám na historicích a rejpalech na ČSFD. Zároveň si myslím, že měl daleko větší prostor dostat Tom Hanks ve 2. epizodě a i Billy Bob Thornton mohl být více "využit" pro dobro seriálu. Ale i přes to jsem si tento skvost užil a jednoznačně ho doporučuji všem. 10/10.

Zlá krev

Zlá krev (2017)

Jeden z nejlepších seriálů podle skutečných událostí a herecký koncert vzdávající hold staré éře Hollywoodu. Už dlouho jsem při sledování nějakého seriálu neviděl, že by se herečky doslova vžily do postav, které hrají. Avšak zde J. Lange a S. Sarandon předvedly naprosto FENOMENÁLNÍ kus práce, podpořený naprosto skvělým scénářem, kostýmy, i výpravou. Každou epizodu jsem si neuvěřitelně užíval vše, co se na obrazovce odehrávalo. Musím zde zmínit naprosto dokonalý český dabing v podání Elišky Balzarové a Taťjany Medvecké. Dalším pozitivem na tomto seriálu shledávám nenásilné zahrnutí témat jako jsou sexismus, ageismus nenásilnou formou. Herecké obsazení je kromě ústřední dvojice doplněno o Alfreda Molinu nebo dvojici dam, které září v Murphyho nejúspěšnějším projektu AHS - řeč je samozřejmě o Kathy Bates a Sarah Paulson. Podobně jako filmový Babylon nebo seriál Nabídka, i zde je mi téma historie Hollywoodu a tvorba jednotlivých filmů/seriálů z té doby velice blízké. Až se budete nudit a hledat skvělé zpracovaný a provedený dobový seriál o 2 skvělých herečkách, které si šly po krku, jednoznačně Vám doporučím Feud - Zlou Krev. Tento seriál je skrytý klenot, který jsem naštěstí našel. Jak píší kolegové v komentářové sekci - povinnost pro každého milovníka kinematografie, Hollywoodu, Jessicy Lange a Susan Sarandon.

Nabídka

Nabídka (2022)

Seriál o tom, jak se natáčel jeden z nejikoničtějších filmů. Že to zní nudně a nezajímavě? Ani náhodou! Lepší seriál jsem totiž už dlouhou dobu neměl možnost vidět. Herecké obsazení naprosto bravurní a kromě 4. epizody která mi osobně moc nesedla, jsem se ani chvilku nenudil a pokud jste aspoň několikrát legendárního kmotra viděli, budete si užívat všech těch zmínek, zajímavostí a věcí, co mohlo/nemohlo ve filmu být. Soundtrack byl (i v seriálu, i ve filmu) znamenitý a ikonický. Není nic, co bych mohl vytknout. Pro diváka, kterému nestačí laciný a tupý seriály na Netflixu apod., a rád si užívá dobovou atmosféru, kostýmy a celkový feel 70. let USA je tento počin sesláním z nebes. Bez dalších keců házím plný počet.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů co jsem za svůj život viděl. 1. řada-nemám co vytknout, 2. řada-ještě lepší, 3. řada-příchod nové postavy (Rudy), která je podle mého lepší než všemi opěvovaný Nathan. 4. řada-odchod většiny "zmetků" a jedna velmi dojemná chvilka s Curtisem a zábavná epizoda s vraždícím králíkem, a i přes tyto 2 skvělé epizody se jedná o NEJSLABŠÍ SÉRII a poslední 5. řada, která navzdory pesimismu všech diváků ucelila novou partu a je daleko lepší a koukatelnější než 4. série, avšak na 1.-3. série ani zdaleka nemá, pětku táhne hlavně Rudy a jeho charakter. Jak už jsem napsal, jedná se o můj srdcový seriál, a vždy se na něj rád po čase podívám a VŠEM MOHU JEN DOPORUČIT.

American Horror Story

American Horror Story (2011)

Murder House - 5/5, Asylum - 5/5, Coven - 5/5, Freak Show - 5/5, Hotel - 5/5, Roanoke - 3/5, Cult- 2/5, Apocalypse - 3/5, 1984 - 3/5, Double Feature - 3/5, New York City - 1/5.

Brickleberry

Brickleberry (2012)

Skvělej seroš kterej se ničeho a nikoho nebojí. Epizody otevírají snad všechny tabu témata a nebojí se černého humoru v naprosto nevídané formě. Seriál, který byl po 3. sériích zrušen a já se do dnes divím, že to v dnešní politicky korektní době vůbec mohlo vzniknout a díky tvůrcům za to!

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Keny, Eric, Stan a Kyle - hvězdná čtyřka, která neřekne větu bez sprostého slova. KULTOVNÍ záležitost.

Mr. Bean

Mr. Bean (1990)

Nejlepší, nejvtipnější, nejhloupější a nejzábavnější pán kterého jsem viděl.