Reklama

Reklama

Zlá krev

(seriál)
  • USA Feud
Trailer 2
USA, (2017–2024), 12 h 33 min (Minutáž: 45–60 min)

Předloha:

Laurence Leamer (kniha)

Hrají:

Jessica Lange, Susan Sarandon, Judy Davis, Alfred Molina, Stanley Tucci, Sarah Paulson, Kathy Bates, Jackie Hoffman, Alison Wright, Catherine Zeta-Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál vypráví o legendárním soupeření mezi herečkami Joan Crawford (Jessica Lange) a Bette Davis (Susan Sarandon) v průběhu natáčení jejich jediného společného filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane? Svoji rivalitu přenášely do svých rolí a nepřestávala ani za kamerou. Úspěšný režisér Ryan Murphy v seriálu zachytil, jak se herečky vyrovnávaly se stárnutím a sexismem v Hollywoodu tehdejší doby a jak pro ně bylo čím dál těžší vycházet mezi sebou, i když na jejich spolupráci závisel úspěch v závěru jejich kariér. (Streeper)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (40)

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Všetky seriály Ryana Murphyho s reálnym základom sú poctivo faktografické, excelentne zahrané a navrch obohatené o tak nezmierne množstvo pochopenia pre postavy, ktoré chtiac-nechtiac divák musí pociťovať aj napriek tomu, že sa jedná o typovo diametrálne odlišných ľudí s mne cudzími problémami. Nevedel som ani, že ma táto tematika môže zaujať a byť to podané rýdzo dokumentárne, tak asi ani nezaujme, ale Murphyho hybridný rozprávací štýl jednoducho má myšlienku, cieľ a plejádu kvalitných hereckých výkonov a mne nedáva priestor vymenovávať akékoľvek negatíva. 7/7 - 90% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to pop, ale od týmu American Horror Story jsem nečekal nic jiného. Jsem každopádně rád, že to je pop svou kvalitou připomínající první řady AHS, ne ty další, které jsem nakonec začal ignorovat. Navíc jako dělané pro mě, protože Baby Jane mám dost rád a Bette Davis je jedna z mých nejoblíbenějších hereček. Mimochodem ačkoliv mám rád Jessicu Lange i Susan Sarandon, svým předobrazům dámy nestačí a především u přehrávání scén z Baby jasné je vidět, o kolik víc charismatu měli herci, když se ještě hrálo... expresivněji. Každopádně ale fajn seriál, fajn stylizovaný pohled pod pokličku a především zábavné drama. ()

Reklama

yvona 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě musím ocenit herecké výkony, scénář, dokonalou výpravu i  atmosféru 60. let atd., ačkoliv zrovna  Jessica Lange nepůsobila věrohodně (patrně díky plastice kolem očí, které tak zůstávají bez výrazu a vyvalené) a je skutečně patrné, že je dávno za zenitem. Celý seriál na mě působil neuceleně, místy až zmatečně. Krom toho, téma mělo daleko větší potenciál, než byl využit. Příběh se nikam nevyvíjí a v podstatě jde jen o slovní přestřelky obou protagonistek bez jakékoliv další návaznosti, které se mi omrzely asi tak u 4. epizody. Asi jsem čekala víc. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších seriálů podle skutečných událostí a herecký koncert vzdávající hold staré éře Hollywoodu. Už dlouho jsem při sledování nějakého seriálu neviděl, že by se herečky doslova vžily do postav, které hrají. Avšak zde J. Lange a S. Sarandon předvedly naprosto FENOMENÁLNÍ kus práce, podpořený naprosto skvělým scénářem, kostýmy, i výpravou. Každou epizodu jsem si neuvěřitelně užíval vše, co se na obrazovce odehrávalo. Musím zde zmínit naprosto dokonalý český dabing v podání Elišky Balzarové a Taťjany Medvecké. Dalším pozitivem na tomto seriálu shledávám nenásilné zahrnutí témat jako jsou sexismus, ageismus nenásilnou formou. Herecké obsazení je kromě ústřední dvojice doplněno o Alfreda Molinu nebo dvojici dam, které září v Murphyho nejúspěšnějším projektu AHS - řeč je samozřejmě o Kathy Bates a Sarah Paulson. Podobně jako filmový Babylon nebo seriál Nabídka, i zde je mi téma historie Hollywoodu a tvorba jednotlivých filmů/seriálů z té doby velice blízké. Až se budete nudit a hledat skvělé zpracovaný a provedený dobový seriál o 2 skvělých herečkách, které si šly po krku, jednoznačně Vám doporučím Feud - Zlou Krev. Tento seriál je skrytý klenot, který jsem naštěstí našel. Jak píší kolegové v komentářové sekci - povinnost pro každého milovníka kinematografie, Hollywoodu, Jessicy Lange a Susan Sarandon. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Mnoho již bylo řečeno o hereckém umu jak Susan Sarandon (kterou jsem předtím nijak moc herecký nevnímal), tak Jessicy Lange (kterou zbožňuji a díky této roli ještě mnohem více). Nicméně kdo neviděl tenhle skvost, zřejmě přišel o jedny z nejlépe zahraných rolí, co se kdy v televizi objevily. Obě mistrovské dámy srovnatelně špendlí divákovy oči k obrazovce tak neskutečným způsobem, že jsem měl pocit, jakoby celá řada trvala tak 2 hodiny. Závěr pak neskutečnej emoční nátěr ve všech směrech. "What's your name, sweetheart?" -Sylvia. -Fuck off, Sylvia." ()

Galerie (83)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Ryan Murphy urobil rozhovor s Bette Davis len pár mesiacov predtým, než zomrela. Z dohotnutého 20 minútového sa stal štvorhodinový. Keď sa jej totiž spýtal na Joan Crawford, sa rozrozprávala o tom, ako veľmi svoju kolegyňu neznášala. Rozhovor ale zakončila slovami "Bola profesionálka a to obdivujem". (Steny94)
  • Catherine Zeta-Jones se snažila zkontaktovat herečku Oliviu de Havilland, kterou v seriálu hraje, ta ale setkání odmítla a tak se Catherine o tom jaká byla Olivia a ostatní herečky poradila se svým tchánem hercem Kirkem Douglasem. Kirk popsal Oliviu slovy: „Aaah Olivia“. Bette Davis slovy: „Byla upřímná. Všechno řekla tak, jak to bylo.“ A Joan Crawford slovy: „Byla naprosto mimo svojí mysl.“ (Streeper)

Reklama

Reklama