Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (715)

plakát

Můj auťák Brouk (2005) 

Docela povedený DĚTSKÝ film, nenáročná zábava i pro dospělé diváky. Nic víc, nic míň.

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

Chytré béčko, které opět dokazuje, že i za málo peněz lze pořídit hodně muziky.

plakát

Hledá se Dory (2016) 

Já bych už další postavičky z Nema nehledal... Kdyby se to sestříhalo a vznikl by z toho 30ti minutový bonus na DVD k Nemovi, tak bych neřekl ani popel, ale chodit na tohle do kina... Pixar doluje kde se dá, ovšem tohle je velká nuda. Tržby však byly evidentně obrovské, takže můj názor asi není příliš relevantní.

plakát

Inferno (2016) 

Zřejmě nejslabší Howardův film a rozhodně nejhorší díl celé série. Děj nedává moc smysl, neustále se mění záporáci v klaďasy a naopak, Tom Hanks je navíc ze všeho už evidentně unavený. Předchozí díly nebyly bůhvíco, ovšem tohle je naprostý průser.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) 

Tak nedopadlo to zdaleka tak hrozně, jak jsem očekával. Kultovní filmy mám samozřejmě najeté a většinu ostatních příběhů jsem v dětských dobách četl, proto jsem se tohoto restartu skutečně obával. Nebýt podivného hlavního hrdiny, který vypadá jako extra jelito, se mi většina ostatních faktorů filmu líbila až nečekaně dost - rozhodně veliké překvapení.

plakát

Jak básníci čekají na zázrak (2016) 

Objektivně se jedná (bohužel) o zcela průměrný český film současnosti, ale já mám pro tuhle sérii prostě slabost. Generace, která s Básníky vyrůstá, bude spokojená a nepolíbeným to nic moc neřekne. Pokud se jedná o závěrečný díl, rozhodně jde o důstojné rozloučení. Dalších dílů už bych se ale vážně obával, vzhledem k tomu, jak protivného syna hlavní hrdina doma má.

plakát

xXx: Návrat Xandera Cage (2017) 

Tak tyhle návraty současná kinematografie fakt nepotřebuje - zcela neinvenční pokus o nadupanou akční jízdu, při sledování Vám však stále častěji dochází, že všichni hrdinové jsou dost zaměnitelní a hlavně, že je Vám úplně jedno, jak to s nimi dopadne. Zápletka nebo záporáci pak jsou zcela vedlejší faktory, protože nic z toho Vám nezůstane v paměti déle, než hodinu po skončení filmu.

plakát

Rozpolcený (2016) 

McAvoy potvrdil svůj status superherce, zároveň však bohužel Shyamalan ukázall, že jeho časy už jsou dávno pryč. Několikrát jsem si říkal, že kdyby hlavní hrdina hrál celou dobu opožděného debílka, byla by to dobrá komedie. Závěr pak mi musí asi vysvětlit někdo chytřejší než já.

plakát

Rychle a zběsile 8 (2017) 

FaF se začíná točit v kruhu. Sice vysokooktanovým tempem, ale poslední díly jsou opravdu velmi špatně rozeznatelné, z aktuálního si budu za pár týdnů pamatovat jen absenci Walkera a Dieslovo působení na druhé straně. Abych jen nehanil, stále se jedná o špičkové řemeslo nejvyšší kvality, Statham s Johnsonem tady navíc chlapsky jiskří na nejvyšší možnou míru. Ale asi by to chtělo otočit kormidlem, série zdaleka není mrtvá, jen asi nemá tolik čím překvapit.

plakát

Jack Reacher: Nevracej se (2016) 

Zatímco první díl byla překvapivě zábavná kriminálka, na které mi nevadilo vcelku nic (dokonce i humor byl většinou vcelku snesitelný), druhý díl je pravým opakem... za uši přitažená zápletka se ještě dá snést, ale dojemná vsuvka se "skorodcerou" už byla moc... pokud vím, knížek s Jack Reacherem je napsáno přes 20, opravdu nevím, proč se zrovna tato dočkala filmového zpracování.