Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (128)

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Nevěřil jsem mu, ale dostal si mě :-)

plakát

Útěk z vězení (2005) (seriál) 

První série 5*, druhá slabší 4*, třetí 3* a už hodně slabé tři, dost to zdementnělo a když tak nad tím přemýšlím tak je ta třetí spíš na 2*. Celkově velmi velmi slabé 4*

plakát

Království (2007) 

Trošku z toho bolí oči... Tahle nové vlna roztřesené ruční kamery a makrozáběrů je fajn, ale nesmí se to přehánět. Let č. 93 i Bourne jsou na hraně a tohle je už trošku přes. Kdyby to Berg zklidnil, určitě by to snímku prospělo. Lítat kamerou sem tam i při klidných dialozích např. v autě prostě ruší a rozhodně to nepřidá na dramatičnosti.

plakát

Mlha (2005) 

Tohle je hodně na hraně parodie (scény na lodi, naprosto geniální postavy, které si ihned vše spojí dohromady - v tom je vynikající zejména hlavní hrdinka, ta holka je lepší než Monk a celá CSI New York, Miami, Las Vegas, Hercule Poirot s Sherlock Holmes!). Celkové rozuzlení je pak to nejstupidnější, jaké jsem v hororu kdy viděl, uff

plakát

Velkej biják (2007) odpad!

Kvůli takovýmto dílům by měli zavést mínusová procenta! já dávám mínus 80!

plakát

Serenity (2005) 

Pro scénáristu to bylo těžké, musel vyhovět fanouškům seriálu (dokonale znají charaktery hrdinů a vztahy mezi nimi) i lidem, kteří o Firefly nikdy neslyšeli. Z toho vyplynula úvodní zasvěcovací pasáž, která mi přišla tak trošku zbytečná, i když milá, něco jako vzpomínky na prima dovolenou :-). Pak už se jde tvrdě na věc. Váhal jsem mezi 4 a 5 * a je to tak na 4 1/2 *. Kdybych neznal seriál, zřejmě by bylo hodnocení o jednu až jednu a půl * nižší. Takhle prostě máte radost, že se příběh, který člověk sledoval ve 14 epizodách uzavírá a odpustíte tvůrcům i nějaké ty nelogičnosti a nesmysly.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

"Telepatka? Jako že čte lidem myšlenky? To je ňáká sci-fi?" :-) Po Červeném trpaslíkovi rozhodně nejlepší sci-fi seriál! Všichni neskonale hlásí. Škoda, že je jen těch 14 dílů. Myslím, že potenciál na to, aby seriál nezabředl do vykrádání sebe sama, tu byl minimálně na ještě jednu sérii. Nejlepší díly: Jaynestown a Our Mrs. Reynlds.

plakát

Pád do tmy (2005) 

Velmi slušné, pochvala za závěr, atmosféru a vůbec se mi potom nějak špatně usínalo :-)

plakát

Gympl (2007) 

Vorel překvapil poněkud nevorlovským filmem, což je dobře. Od Tomáše Vorla se mi to zatím líbilo nejvíce. Pasáže tvorby po nocích patří k tomu nejlepšímu ve filmu, pasáže ze sborovny mnohdy k tomu nejhoršímu, i když je prvda, že celkově škola a učitelé dost odpovídají tomu, co jsem před deseti lety sám zažil. Na snímku je patré, že drtivá část nosných postav představují neherci. Představitelka Pavly je prkená (za její "proti čemu se bouříš" bych střílel) a nejlépe hraje v postelové scéně, kdy je tam za ní dablerka. Celkově 6/10 v kategorii český teenage film 9/10. P.S. Ani druhá představitelka, která hojně ukazuje své vnady a osouloží málem i třídního, nemá ve skutečnosti tak bujné poprsí, maximálně dvojky, ve filmu čtyřky...*:D* P.P.S. Oficiální text distributora ani nečtěte, střižna zapracovala a například postava Aleny je ve filmu jen na fotce.

plakát

Zvětšenina (1966) 

Ha, umění, dvě a půl *, mít to konec dal bych o hvězdu víc...