Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (243)

plakát

Dexter - Příliš mnoho tuňákových sendvičů (2021) (epizoda) 

Zatím nejlepší epizoda této řady, posledních 5-10 minut je to ta atmosféra starého Dextera, kterou bychom chtěli mít... a poslední věta... " i dont need Jim, i need Dexter Morgan!".. to je přesně to, na co všichni fanoušci čekají už šest epizod... bohužel serie má jen deset dílů a konec bude znamenat nejspíše smrt pro Dextera, takže si možná užijem jeden nebo dva dobré díly,což je trochu škoda. :)

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Lépe to snad ani udělat nešlo, naprosto dokonalé a perfektní.

plakát

Rychlé šípy (1969) (seriál) 

Pět hvězdiček hlavně z nostalgie. Každopádně Mirek Dušín byl naprosto tragický, takový robot bez emocí odříkávající text, to si Rychlé šípy nezasloužili. A Stínadla postavená z divadelních kulis působila spolu s ozvěnou každého šepotu až moc sterilně... prostě jak divadlo.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Ti mladší to nepochopí, ale při sledování filmu se mi vybavil starý komiks z ábíčka o Johnu Carterovi. Originální scifi námět a slušné zpracování, tyhle fantaskní příběhy mám rád. Za tu oživlou nostalgii pět hvězdiček. ;)

plakát

Poslední království (2015) (seriál) 

První serie perfektní. Seriál se veze na vlně oblíbenosti Vikings a směle se mu vyrovnává. Prostředí i kostýmy jsou skoro stejné, doba podobná, jen sledujeme spíše opačný pohled z anglické půdy. Děj má rychlý spád a nešetří syrovostí. Oproti Vikings je hlavní hrdina trochu uhlazenější. Jinak tomu není co vytknout. Pokud bude druhá serie, určitě budu sledovat, za první serii dávám 90%.

plakát

Návštěvníci (1983) (seriál) 

Nezapomenutelný seriál a zřejmě nejlepší český scifi seriál všech dob. I po dlouhých letech výborně pobaví celou rodinu. Vtipný a plný originálních nápadů. Vynikající Josef Bláha a skvělá úvodní znělka seriálu. Věci jako amarouny, humidace, CML, krtkování... znal ve své době každý. Strašně jsem si přál pokračování, ale dnes už by to nebylo ono. Lze na to koukat stále znovu, ale hlavně nenápadně. :P

plakát

Maléry pana účetního (1980) 

Nejlepší a nejzábavnější ze všech filmů s účetním Fantozzim. Tenhle díl prostě zlidověl. Je jen málo filmů, u kterých se válíte smíchy po zemi při prvním zhlédnutí.

plakát

Penny Dreadful (2014) (seriál) 

První díl mě doslova nadchnul. O tomto seriálu jsem nevěděl nic, ani si nic nezjišťoval, takže jsem na něj koukal s čistým štítem v očekávání, co na mě vypadne. No a bylo toho dost, díl byl nabitý událostmi, tíživou atmosférou něčeho temného, starý Londýn a dostatek krve a lidských orgánů. :) A kdybych si o tomto seriálu přečetl dopředu, připravil bych se o pár hezkých point včetně té na samém konci. :)) I druhý díl se veze na stejné vlně a o překvapení není nouze. V seriálu se dá vyzdvihnout atmosféra, výkony herců a perfektní dialogy. Autoři se s věcmi moc nepárají a seriál má slušné tempo bez větších hluchých míst. EDIT: Po posledním dílu dávám 89% a za uhrančivost a výkon Evy Green jasných pět hvězdiček.

plakát

2001: Vesmírná odysea (1968) 

Klasika a geniální dílo. Na svou dobu něco fantastického. Můžete najít tisíc superlativ, opera nebo báseň, je to jedno. Jde o naprosto jedinečný kulinářský zážitek, který je nutno vychutnávat všemi smysly.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Pro mě naprosto kultovní záležitost. když si vzpomenu na dobu, kdy to u nás vysílali úplně poprvé.... tenkrát jsem si uvědomil, jaký styl filmů a seriálů se mi líbí. Zatímco ostatní každým dílem odpadali, přestávalo je to bavit a nechápali o co tam jde, mně se to každým dílem líbilo víc a víc. Na začátku devadesátých let seriál, který se vymykal úplně všemu. Musím vyzdvihnout také dabing, který se povedl. A agent Cooper je prostě legenda. :) Jeden z nejlepších seriálů všech dob a tak to zůstane. :)