Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Zmizení (2013) 

Krimi filmy není úplně můj obor, ale ano, takhle má krimi film vypadat! Sice na konci mohlo být o 10 min filmu déle, aby se našli všichni, kteří se měl najít... ale to by jim nezůstal asi otevřený děj pro další možné pokračování. Ale všechen zbývající děj měl hlavu a patu, překvapení bylo spousty. Ano, tohle se jim povedlo tak, jak mělo a takhle má krimi/drama vypadat. Pár výtek by bylo, ale asi ani nestojí za zmínku.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Jsem spidermanový fanda a na tohle jsem se těšil. Film má spád, provedení a děj nejsou špatné a herecké výkony jsou taky OK. Ale prostě to není ono. Když už se někdo pustí do Spidermana, má to být pecka a tohle pecka rozhodně nebyla. Kdyby tohle byl první pavoučí film, tak si zaslouží klidně 4 hvězdy, ale takhle ne. V tomhle díle se jim nepodařilo obstát laťky, která byla od předchůdců. Je to stejné, jako by někde šel natáčet titanik se stejnými herci, se stejným příběhem, ale místo obr parníku pluli ve šlapadle.

plakát

Gravitace (2013) 

Film je ve výsledku dějově o ničem. V druhé polovině filmu se člověk musí prokousat 20 min, které člověka nevcucnou a relativně nudí... Ale povadlé napětí zase nahradila Sandra Bullock v úplém tričku a kalhotkách:-) Ale jinak mě z toho filmu strašně mrzí, že jsem jej neviděl ve 3D. Efekty ničení vesmírných těles, neustále vyvrcholující a měnící se zápletka... prvních 30 minut filmu uplynulo a já bez ustání hltal to napětí. Asi to není film, na který bych se koukal opakovaně, ale tento film opravdu umí zaujmout diváka aniž by přemýšlel nad čímkoliv jiným než vesmírem.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Stopáž 2 hodiny a 20 minut je pro tento děj prostě dlouhá. Nejsou tam zdlouhavé a nudné scény, ale je to prostě dlouhý! Člověka při koukání pohlcuje pocit závisti vůči Gatsbymu. Měl navenek vše, co si člověk mohl přát - spousty peněz a tím i spousty přátel díky pořádání večírků ve svém sídle, možnost přílivu žen, obdivů... velkou část filmu člověk přemýšlí nad tím, jak Gatsbymu závidí jeho původ, jeho nynější situaci, každý chce být Gatsby. Jako každý muž, dělá vše jen pro tu svou jedinou, a to se mu stane osudným. Oba herci v hlavních rolích splnili to, co od nich všichni čekají... Skvělý výkon! Člověk tuší, kam ten příběh půjde a ve výsledku tam i skončí... ale neustále překvapuje a vyvrací z omylů. Když si vezmu, že je to povinná školní četba od Francise Scotta Fitzgeralda... proč to nenatočili o pár let dřív???

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

První část filmu je možná o důležitém ději, leč nezáživná. Druhá část filmu je taková, jakou by jsme ji čekali, avšak zdaleka nedosahuje laťky, kterou zadal první díl. Zakončení je takové suché. Ano, úplný závěr byl překvapujícím odhalením, nechávajíce si možnost pokračování. Ale chyběla tomu ta pravá jiskra, kterou si pamatuji z prvního dílu. A navíc tam ke konci ukázali, jak jim příšera z jiného světa utekla na Zemi, ale nějak si to s ní zapomněli rozdat. Třeba je to další bod zápletky třetího dílu... Neříkám, že to byl ztracený čas, ale pokud si to pustíte s očekáváním plnohodnotného pokračování, budete zklamáni.

plakát

Avatar (2009) 

Avatar... člověkem ovládaná živá bytost... začíná to hezkým sci-fi. Dílo postupně zasvěcuje do tajů jiné planety, jiného života. Vše co by pro Lidi bylo nesmyslem, tam to hltáte jak pominutí a chcete to vidět na vlastní oči! Chcete to zažít na vlastní kůží! Chybí málo a bylo by tomu tak. Film zaujímá všechny smysly od první do poslední minuty. Splynutí humanoidního života s přírodou a ne s technikou... Je to docela jiný směr, než kterým jde dnešní lidstvo... Ale od shlédnutí filmu věřím, že i reálný. Po 2 a půl hodinách filmu máte jasno... nechcete být člověkem! Chcete žít modrý život... Tomuto filmu bych vytkl jednu jedinou věc, a to: "Ještě jsem neviděl pokračování!!!"

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Seriál sice nevlastní hvězdné obsazení, ale to není to, co by jste filmu vytkli. Tak nějak na komiksového hrdinu máte větší očekávání... Prvních pár dílů člověk zhltne co by dup, ale pak se to nějak začne táhnout... Ne, že by tomu chybělo napětí nebo obměna zápletek... Chybí tomu prostě jiskra! Kdybych to viděl zapnuté v televizi, koukal bych se, ale tak nějak abych se cíleně koukal díl po dílu, to ne. Zas tolik náboje to prostě nemá!