Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (5)

plakát

Utržený ze řetězu (2005) 

I když se mi film zdál z počátku dost krutý a nesmyslný, asi až v polovině jsem pochopil o čem vlastně vypráví... Hlavní hrdina tu nepředstavuje pouhý kus masa, který poslechne na slovo. Je zajímavé, že lidskost v něm zahlídne až slepec. Velice pěkně viditelná změna člověka. Z primitivního chlapce, který umí v podstatě jen zabíjet se postupně stane milé stvoření, kterému záleží na ostatních. Celkem zajímavé zpracování přátelství a lásky vůči brutalitě a agresi. Snímek můžu s klidným srdcem doporučit všem co mají rádi pořádnou akci a překvapivé zápletky osudu.

plakát

Gran Torino (2008) 

Clint Eastwood určitě patří mezi nejlepší herce na světě. Teď ovšem dokázal, že je stejně dobrý i v režiserském křesle. Je opravdu zajímavé vidět skvělý film kde hlavní role i režie patřila stejnému muži, za toto určitě velké plus. Opravdu zajímavé sledovat, jak se může člověk změnit ve všech směrech, a to v dobrém i ve zlém ( tento film nabízí obojí...). Nejdříve jsem nechápal, proč je název právě Gran Torino, ale pak jsem si uvědomil, že právě tento vůz stál za vznikem naprosto nečekaného a naprosto dokonalého přátelství. Dále velmi kladně hodnotím epický konec, při kterém nemálo lidí zatlačí slzu. Určitě doporučuji.

plakát

X-Men Origins: Wolverine (2009) 

Velice zajímavé zpracování života nejznámějšího z X-Menů. Marvel tentokrát dost odbočil od svého běžného stylu... Otázkou je zda to byl správný krok? Z mé strany určitě byl. I když zde není moc bráno na detaily, je tu vyobrazen celý Wolverinův život a je zde zodpovězena spousta otázek, na něž jsme v předchozích ,,dílech" nedostaly odpověď. Co mě maličko zklamalo byl konec. Ztráta paměti je skvělou nahrávkou na pokračování, ale zároveň to může vypadat jako odfláknuté. Jelikož se ale celý film odehrává v minulosti ( oproti 1. dílu) nemůžeme mít Marvelu nic za zlé. S tímto snímkem velká spokojenost a doporučuji všem kdo mají rádi akci a pořádné napětí.

plakát

Čistá duše (2001) 

Genialita nebo prokletí??... Tato věta je pro tento film asi nejvíce výstižná. Věděl jsem, že Ron Howard je mistrem ve svém oboru, ale i přesto mě Čistá duše do vyrazila dech. Nádherné zpracování knižní předlohy a velmi působivé zaměření na detaily, o čemž v podstatě celý film vypovídá. Russell Crowe předvedl, stejně jako ostatní, opravdu skvělý výkon. S tímto snímkem jsem byl naprosto spokojen a velmi ho doporučuji.

plakát

Avatar (2009) 

Co na tomto snímku oceňuji nejvíce je originální nápad. Je zde vidět lidská nenasytnost oproti mírumilovnému soužití s přírodou. Nemyslím si, že se lidstvo chystá v brzké době osídlit nějakou neznámou planetu, pokud ale ano tento snímek z velké části vystihuje, jak by to asi probíhalo. Pravdou tedy je že planeta plná neznámých živočichů je neobvyklá ( někomu se to může zdát až přehnané), ale z mého hlediska je to prostě skvělý a originální nápad jak dovést dílo k dokonalosti... Další skvělou věcí, kterou je třeba zmínit je vymyšlený cizí jazyk. Tento ne vždy lehký tah si také určitě zaslouží jisté uznání. Film dále pěkně popisuje jak je možné vyměnit peníze a slávu za klid a lásku. Myslím si, že Cameron si dal velmi záležet, což můžeme vidět na jeho ostatních snímcích. Tento film se mi velmi líbil a můžu ho vřele doporučit.