Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (6)

Kluci nepláčou

Kluci nepláčou (1999)

Silný a emocionálně náročný příběh založený na skutečných událostech, který ukazuje boj jedince s jeho identitou a hledáním lásky a přijetí ve společnosti. Hilary Swank v hlavní roli podává nezapomenutelný výkon, za který zaslouženě získala Oscara. Režie Kimberly Peirce je citlivá a odvážná, film tak nabízí nejen silný příběh, ale i důležité poselství o toleranci a lidskosti. "Boys Don't Cry" je bezpochyby důležitým a inspirujícím filmem, který zanechává trvalý dojem.

Million Dollar Baby

Million Dollar Baby (2004)

Nesmírně silný a emocionálně nabitý příběh, který ve vás zanechá hluboký dojem. Úžasné herecké výkony, zejména od Hilary Swank a Clinta Eastwooda, působí velmi autenticky a přesvědčivě. Režie Clinta Eastwooda je mistrovská a dokáže skvěle zachytit jak brutální realitu boxu, tak i jemné lidské emoce. Film není jen o boxu, ale především o lidských vztazích, síle vůle a nezlomné touze sledovat své sny. "Million Dollar Baby" je film, který vás zasáhne, donutí přemýšlet a zůstane s vámi dlouho po zhlédnuti.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Vynikající retro komedie, kterou znají snad všichni. Panu Hřebejkovi se podařil sehnat skvělý herecký tým a je radost se na ten "koncert" dívat. Nesmrtelné hlášky a scény z tohoto filmu udělaly kultovní.

Millerovi na tripu

Millerovi na tripu (2013)

Skvělá komedie, která diváka baví od první do poslední minuty. Svižný příběh, skvělí herci a neustálé komické situace zaručují, že se u tohoto filmu nudit rozhodně nebudete. Doporučuji všem, kdo mají rádi dobře odvedenou zábavu s příchutí dobrodružství. Moje oblíbená Jennifer Aniston opět nezklamala.

Zelená kniha

Zelená kniha (2018)

Zelená kniha je pozoruhodným příběhem, který se odehrává v 60. letech v USA a je založen na skutečných událostech. Vypráví o přátelství mezi afroamerickým klavíristou Donem Shirleyem a italoamerickým vyhazovačem Tonym Vallelongou, který se stane jeho řidičem a ochráncem během turné po segregovaném jihu USA. Tento film není jen obyčejným road movie; je to hluboký pohled na rasismus, předsudky a nečekané lidské spojení. Výkony Vigga Mortensena a Mahershalu Aliho jsou mimořádné a přináší autentickou a působivou chemii. Režie Petera Farrellyho s důrazem na lidskost a humor v kontextu vážných témat dodává filmu jedinečnou atmosféru. Zelená kniha je dojemným příběhem o překonávání rozdílů a vzdělávání se skrze vzájemný respekt a pochopení. Vřele doporučuji.